Jak usunąć blizny potrądzikowe na twarzy?

Podstawy makijażu, wybór kosmetyków do odpowiedniego makijażu. Wieczny poranek młodości, wieczorna pielęgnacja skóry. Firmy kosmetyczne i marki kosmetyków. Kobieca seksualność, jak prawidłowo się uczyć.

Jak usunąć blizny potrądzikowe na twarzy?

18 grudnia 2013 02:29

Re: Jak usunąć blizny potrądzikowe na twarzy?

18 grudnia 2013 10:31

Re: Jak usunąć blizny potrądzikowe na twarzy?

18 grudnia 2013 15:36

usuń blizny potrądzikowe na winie

18 grudnia 2013 22:14

Re: Jak usunąć blizny potrądzikowe na twarzy?

19 grudnia 2013 3:58 pm

Re: Jak usunąć blizny potrądzikowe na twarzy?

26 grudnia 2013 8:58

Re: Jak usunąć blizny potrądzikowe na twarzy?

27 grudnia 2013 r. 16:41

Re: Jak usunąć blizny potrądzikowe na twarzy?

03 lutego 2014, 23:29

Re: Jak usunąć blizny potrądzikowe na twarzy?

06 Lut 2014 12:14

Re: Jak usunąć blizny potrądzikowe na twarzy?

27 lipca 2014 02:05

Jak pozbyć się blizn na twarzy?

19 listopada 2014, 23:17

Po akcie na twarzy są blizny, których naprawdę chcę się pozbyć. Słyszałem, że polerowanie laserowe jest bardzo bolesną procedurą, a powrót do zdrowia jest długi. Po obejrzeniu filmu postanowiłem usunąć małe blizny w domu.

Re: Jak pozbyć się blizn na twarzy?

20 listopada 2014 11:29

Re: Jak usunąć blizny potrądzikowe na twarzy?

30 maja 2015, 15:25

Re: Jak usunąć blizny potrądzikowe na twarzy?

27 listopada 2015, 14:06

Re: Jak usunąć blizny potrądzikowe na twarzy?

27 listopada 2015, 19:55

Re: Jak usunąć blizny potrądzikowe na twarzy?

30 listopada 2015 11:34

Re: Jak usunąć blizny potrądzikowe na twarzy?

30 listopada 2015, 17:03

Re: Jak usunąć blizny potrądzikowe na twarzy?

01 grudnia 2015 00:26

Re: Jak usunąć blizny potrądzikowe na twarzy?

02 grudnia 2015, 23:08

Re: Jak usunąć blizny potrądzikowe na twarzy?

03 grudnia 2015 11:32

Re: Jak usunąć blizny potrądzikowe na twarzy?

03 grudnia 2015, 23:00

Re: Jak usunąć blizny potrądzikowe na twarzy?

04 gru 2015 2:26

Cóż, wiem o tym, chciałbym z głębokich środków znaleźć lub wysłuchać twojej rady

Re: Jak usunąć blizny potrądzikowe na twarzy?

05 grudnia 2015 01:03

Re: Jak usunąć blizny potrądzikowe na twarzy?

07 grudnia 2015 11:23

hmm, zastanawiam się, muszę przestudiować tę metodę bardziej szczegółowo, chociaż moja siostrzenica mu nie ufa, rozmawiałem już z nią o tym..

Co pomoże usunąć blizny potrądzikowe na twarzy?

Wiele kobiet, mężczyzn i nastolatków jest zainteresowanych tym, jak pozbyć się blizn po trądziku na twarzy? Te wady skóry psują wygląd i obrzydzenie, zmuszając do „ukrywania się” przed światem zewnętrznym. Problemu z bliznami i trądzikiem nie można rozwiązać za pomocą podkładu lub innych środków maskujących, co oznacza, że ​​będzie skuteczny w przypadku wad skóry?

Co może zaoferować kosmetyczka?

Profesjonalna pomoc często daje pozytywne rezultaty w leczeniu blizn twarzy pojawiających się po trądziku. Popularne procedury sprzętowe szybko eliminują przebarwienia skóry.

Polerowanie laserowe

Metoda ta skutecznie usuwa blizny potrądzikowe dzięki aktywacji procesów regeneracji. Głębokość efektu laserowego jest regulowana, dzięki czemu szlifowanie pozwala pozbyć się blizn o dowolnej złożoności.

Zabieg nie powoduje bólu, ponieważ stosuje się znieczulenie miejscowe. Pełny okres powrotu do zdrowia trwa 3-5 dni. Po sesji polerowania laserowego nie można długo pozostać w słońcu, aby uniknąć powstawania plam pigmentowych.

Skórka chemiczna

Ta metoda jest jednak bolesna, nie mniej skuteczna. Usuwanie blizn następuje z powodu oderwania górnych warstw naskórka. Procedura jest przeprowadzana w kilku etapach:

  • Lekarz używa roztworu chemicznego, który jest stosowany na całą twarz.
  • Po tym zaczyna się proces peelingu, a łuski „starej” skóry same znikają.

Warto pamiętać, że procedura pozwala usunąć tylko powierzchowne blizny. Nie zaleca się stosowania roztworu chemicznego do usuwania głębokich blizn, ponieważ może to spowodować oparzenia skóry twarzy, co spowoduje jeszcze większe blizny.

Darsonwalizacja

Korzystanie z urządzenia Darsonval pozwala pozbyć się blizn i zapobiec trądzikowi. Metoda opiera się na zastosowaniu specjalnej elektrody, która wysyła wyładowania elektryczne do skóry. Taki efekt nadaje skórze właściwej ton, podczas gdy jest:

  • poprawa metabolizmu wewnątrzkomórkowego;
  • przyspieszenie regeneracji skóry;
  • zmniejszenie stanu zapalnego;
  • powierzchowne blizny stają się niewidoczne.

Ponadto darsonwalizacja pomaga radzić sobie z problemami skóry tłustej i pozbyć się mikroorganizmów powodujących trądzik i trądzik.

Krioterapia

Metoda ta jest porównywalna do peelingu chemicznego, jednak zamiast roztworu stosuje się ciekły azot, który „zamraża” górne warstwy skóry, powodując ich obieranie i obumieranie. Metoda jest całkiem nowa, ale jest bardzo popularna, ponieważ podczas zabiegu praktycznie nie ma bólu.

To ważne! Zanim skorzystasz z usług kosmetyczki, musisz przejść indywidualną konsultację, aby określić rodzaj skóry i jej wrażliwość.

Ogólne przeciwwskazania do zabiegów

Pojawienie się skutków ubocznych po zabiegach kosmetycznych jest mało prawdopodobne, zwłaszcza jeśli osoba jest zdrowa fizycznie. Ale obecność przeciwwskazań może przynieść poważne szkody dla zdrowia. Zabiegi kosmetyczne nie mogą być przeprowadzane w następujących warunkach:

  • cukrzyca;
  • padaczka;
  • nowotwory złośliwe;
  • łagodne rysy twarzy;
  • przewlekłe choroby skóry lub tkanki łącznej;
  • ostre choroby zapalne;
  • choroby zakaźne;
  • ciąża i laktacja.

Ponadto kosmetyczka powinna zgłaszać stosowanie leków przepisanych przez lekarza. Jeśli zdrowie jest w porządku, możesz bezpiecznie przejść do procedury.

Balsamy i domowe maski

Możesz pozbyć się blizn potrądzikowych na twarzy za pomocą zwykłych produktów, które można znaleźć w każdej lodówce. Wiele przepisów na domowe środki zarabia pozytywne opinie.

W domu możesz zrobić rozwiązanie na płyny lub specjalną maskę. Aby to zrobić, możesz wybrać jedną ze swoich ulubionych receptur:

  • Maska z jogurtu. Wymieszać 15 ml płatków owsianych, jogurtu i soku z cytryny. Tę mieszaninę należy nanieść na twarz, pozostawić na 25 minut. Procedura musi być przeprowadzona w ciągu miesiąca, co drugi dzień.
  • Sok cytrynowy Musisz wziąć trochę soku z cytryny i zwilżyć w nim wacik. Po tym musisz leczyć skórę w obszarach problemowych. Procedurę można wykonać 3 razy dziennie. Powtarzające się płyny potrzebują 4-5 dni, ale nie więcej niż 8 razy w miesiącu.
  • Maska zielonej gliny. 15 mg sproszkowanej gliny miesza się z wodą, tworząc kremowy kleik. Do mieszaniny dodaje się 3 krople olejku eterycznego z rozmarynu. Maska jest nakładana kropkami, tylko na bliznach. Po 10 minutach musisz umyć i nałożyć krem ​​nawilżający. Kurs - 4 procedury, muszą być przeprowadzane co drugi dzień. Przerwa między kursami leczenia przez co najmniej miesiąc.
  • Pietruszka rosołowa. Konieczne jest przygotowanie wywaru, a następnie przelanie go do foremek lodowych i zamrożenie. Powstałe kostki wycierają problematyczne obszary skóry rano i wieczorem każdego dnia.

Aby pozbyć się głębokich blizn po trądziku, metody te nie pozwolą, przynajmniej w krótkim czasie. Ale aby blizny były mniej zauważalne, jest całkiem możliwe.

Wskazówka! Przed użyciem masek z olejkami eterycznymi należy wykonać test reakcji alergicznej.

Drogerie

W aptekach można również znaleźć narzędzia, które pomogą pozbyć się blizn i blizn na twarzy. Wszystkie mają dobre recenzje, ale musisz wybrać krem ​​lub maść indywidualnie, kierując się dostarczonymi instrukcjami.

Contractubex

Żelowy krem ​​wnika w głębsze warstwy skóry i tkanki łącznej, która tworzy blizny. Dzięki temu uzyskuje się pozytywny efekt:

  • skóra jest wygładzona;
  • stare blizny stopniowo rozpuszczają się;
  • świeży trądzik leczy się bez tworzenia blizn.

Wysokie wyniki osiąga się dzięki aktywnym składnikom, które zwiększają elastyczność skóry i poprawiają jej kondycję. Struktura Kontraktubex obejmuje:

  • ekstrakt z cebuli cebulowej;
  • alantoina;
  • heparyna.

Żelowy krem ​​wciera się w problematyczne miejsca 2-3 razy dziennie. Przebieg leczenia wynosi od 3 do 6 miesięcy, w zależności od rodzaju skóry i głębokości blizn. Ten środek zaradczy ma jedno przeciwwskazanie - nadwrażliwość na składniki aktywne lub pomocnicze.

Dermatologia

Szybkoschnący żel z jedną substancją czynną - silikonem. Tworzy na powierzchni skóry warstwę ochronną przepuszczającą powietrze, chroniąc skórę przed negatywnymi skutkami promieniowania ultrafioletowego. Ponadto Dermatics bezpośrednio wpływa na blizny, stają się bardziej płaskie.

Żel jest bezpieczny, ponieważ działa bezpośrednio na skórę, nie gromadząc się w ciele. Dlatego narzędzie ma tylko jedno przeciwwskazanie - indywidualna nietolerancja silikonu.

Kelofibraza

Ten krem ​​pozwala pozbyć się blizn i trądziku. Dzięki aktywnym składnikom można uzyskać następujący efekt:

  • skóra jest nawilżona i wygładzona;
  • objawy zapalenia znikają;
  • blizny stają się płaskie;
  • trądzik zmniejsza się i znika.

Substancje czynne działają bezpośrednio na tkankę bliznowatą, nie wchłaniając się do organizmu. Krem zawiera:

  • kwas moczowy;
  • heparyna sodowa;
  • D-kamfora.

Krem należy nakładać na problematyczne miejsca 2-3 razy dziennie. Przebieg leczenia wynosi 1-2 miesiące. Działania niepożądane mogą wystąpić tylko w obecności wrażliwości na składniki leku.

To ważne! Przed przeprowadzeniem procedury w domu lub u kosmetyczki zaleca się wizytę u lekarza prowadzącego i wykonanie niezbędnych testów w celu ustalenia przyczyny trądziku.

Opinie i rekomendacje

Opinie na temat stosowania metod kosmetycznych i różnych środków zaradczych na blizny potrądzikowe są różne. Ten sam lek może pomóc daleko od wszystkich pacjentów, ponieważ każde ciało reaguje inaczej na leczenie. Po przejrzeniu recenzji możesz uzyskać ogólne pojęcie o konkretnym narzędziu, ale nie powinieneś polegać całkowicie na cudzych opiniach.

Maria Konoreva, 19 lat.

Kilkakrotnie chodziłem na polerowanie laserem na polecenie dermatologa, ponieważ sytuacja była bardzo zaniedbana. Po pierwszym mieleniu poszła czerwona opuchnięta twarz, ale była tego warta. Po 4 dniach twarz wyglądała młodziej, a blizny nie były już widoczne.

Anna Fayzulina, 31 lat.

Próbowałem rozmazać blizny Dermatixem i nie czułem żadnego specjalnego efektu. Dla mnie taki zwykły żel nawilżający o działaniu liftingującym. Blizny są nadal zauważalne, tylko złapane przez skórę. Musimy iść do kosmetyczki.

Bella Potemkina, 26 lat.

Przez długi czas nie mogłem pozbyć się blizn potrądzikowych, próbowałem domowych przepisów, różnych kremów i maści. Widząc moją udrękę, przyjaciel doradził Kelofibrazowi, ponieważ była przekonana o swojej skuteczności w osobistym doświadczeniu. Teraz jestem szczęśliwy, udało mi się pozbyć blizn po ukończeniu pełnego cyklu leczenia.

Będziemy bardzo wdzięczni, jeśli ocenisz to i udostępnisz w sieciach społecznościowych.

Dyskusje

Jak usunąć blizny potrądzikowe

145 postów

✔ Wymieszaj 1 łyżeczkę soku z cytryny z 25 g drożdży i 1 łyżkę surowego mleka, wymieszaj i nałóż na twarz przez 20 minut. Zmyć maskę ciepłą wodą.

✔ Wymieszać sok z cytryny na pół ze śmietaną. Nałóż mieszaninę na twarz na 15-20 minut.

✔ Wymieszaj 1 łyżeczkę białej glinki, 2 łyżeczki nadtlenku wodoru, 2 łyżeczki soku z cytryny. Ta maska ​​może być trzymana na twarzy przez długi czas. Następnie zmyć.

Useful Przydatne są maski startego ogórka z kwaśnym mlekiem lub sokiem z cebuli, należy je nakładać na tkaninę, masę należy również przykryć warstwą materiału, a „poduszkę” należy umieścić na twarzy. Ważne jest, aby nałożyć maskę na dobrze oczyszczoną skórę.

Drażniący proszek Badyaga - przypomnij sobie

Czy masz post-trądzik: stagnacja i blizny? Help Pomogę ci się ich pozbyć! Zobacz, jak leczyłem trądzik i wyleczone blizny! + Wiele zdjęć! + AKTUALIZACJA!

Każda dziewczyna ma tendencję do perfekcyjnej skóry: bez zapalenia, matowa, nie tłusta, aksamitna i gładka. A zatem głównym problemem jest trądzik i trądzik, to jest trądzik i ich konsekwencje.

Dzisiaj powiem wam o takim narzędziu jak badyag. We wszystkich aptekach istnieją dwa rodzaje badyagi:

  • ➡ Żel Badyaga. Ten typ jest odpowiedni do pozbywania się różnego rodzaju siniaków, siniaków, krwiaków.
  • Powder Badyaga w proszku. Badyag w proszku nadaje się do usuwania trądziku pospolitego: plam z trądziku, blizn, blizn.

Badyag poprawia ukrwienie powierzchni, łagodzi miejscowy ból i zapewnia doskonałe działanie absorbujące na dotknięte obszary. Po zastosowaniu plam lub trądziku następuje miejscowe uwalnianie substancji biologicznie czynnych: autacoidy, kininy, histamina, prostaglandyny, które wspomagają gojenie uszkodzonych tkanek, resorpcja blizn i fok, a także przywraca miejscową odporność i funkcje ochronne skóry.

Opieka powinna być regularna i coś takiego:

    ✽ CZYSZCZENIE: myjemy twarz rano i wieczorem za pomocą żelu żelowego za pomocą Clariskin (jest to możliwe bez niego). Żel ten czyści dobrze zanieczyszczone pory, nieznacznie wysusza trądzik, zmniejszając tym samym ich liczbę. Radzę ci bezpośrednio - radzę ten wspaniały żel do oczyszczania skóry z marki aptecznej La Rosh do wszystkiego! Po prostu uwielbiam go i używam go od ponad 3 lat!

▲ Teraz powiem ci o proszku w proszku. Powinien być stosowany na czystą twarz, bez stanów zapalnych lub gdy po prostu nie istnieją. Surowo zabrania się stosowania w stanach zapalnych, ponieważ działania te rozprzestrzeniają tylko bakterie w innych częściach skóry.

Przeciwwskazania: nadmierne owłosienie, świeże elementy zapalne, skóra wrażliwa. I pamiętaj, że pył badyagi powoduje zapalenie błon śluzowych oczu i nosa. Dlatego nie można zastosować badyagu wokół oczu.

  • ➩ Myjemy również skórę, tak jak w codziennej pielęgnacji;
  • ➩ Następnie radzę parować skórę w specjalnej saunie na twarz lub rondel, przykryty ręcznikiem;
  • ➩ Następnie sortujemy pewną niezbędną ilość proszku w wodzie, ale jest to możliwe w nadtlenku wodoru;
  • Ing owinąć niewielką ilość produktu w palce, a ruchy masażu, lekko naciskając, zastosować linie masażu do obszaru problemowego skóry;
  • Stand Wytrzymać około 10-15 minut;
  • Ush Przepłukać dużą ilością wody, skóra będzie kłuć w kontakcie z czymkolwiek, ale jest to normalne;
  • ➩ W ciągu kilku dni skóra odejdzie i oderwie się.

✖ Czego nie należy robić po tym peelingu? ✖

  1. KATEGORIE W bezpośrednim świetle słonecznym absolutnie niemożliwe jest pojawienie się plam pigmentowych. Dlatego peeling należy wykonywać tylko zimą;
  2. ✗ Aby odżywić skórę kremem: te działania nie pozwolą na całkowite odnowienie skóry;
  3. Czy peeling często: nie jest konieczne, najlepiej około 1 raz w ciągu 1-2 tygodni.

⋙⋙Jaki wynik mamy? ⋘⋘

  • Oczyść skórę bez skaz i blizn;
  • Gładka i delikatna skóra;
  • Ast Mniej śmiały po kursie takich peelingów;
  • S Trądzik zaczyna pojawiać się po kilku kursach używania badyagi;
  • Product Dostępny produkt, który można znaleźć w każdej aptece, ale niestety, z powodu kryzysu, cena stała się wyższa: o ruble za małą torbę;
  • Wynik może przekroczyć wszystkie Twoje oczekiwania!

◯ ◯ ◯ ◯ ◯ ►►► ✔Aktualizacja zdjęć od 29.09.2016◄◄◄ ◯ ◯ ◯ ◯ ◯ ◯

Jak pozbyć się blizn potrądzikowych i wygładzić skórę

Aby usunąć blizny potrądzikowe peelingi laserowe i szlifowanie, ale są tylko nieznacznie poprawić sytuację. Całkowite pozbycie się blizn po trądziku za pomocą lasera jest niemożliwe.

Czy więc możliwe jest całkowite usunięcie blizn potrądzikowych, wygładzenie kraterów i wygładzenie skóry? Czy nie?

Zaledwie kilka miesięcy temu żadna klinika nie mogła odpowiedzieć, że jest to możliwe.

Nasz chirurg Maxim Vasiliev opracował autorską metodę. Pozwala na szybkie usunięcie blizn z trądziku z niewielkim lub żadnym śladem, wyrównanie skóry na zdrowy poziom i przywrócenie jej naturalnego koloru.

Skutecznie usuwa blizny z trądziku na twarzy może tylko metoda subkostu

Oparta jest na technice Maxima Vasilieva przeciwko bliznom potrądzikowym metoda subcism - specjalna mikrotechnika do cięcia blizn. Ta metoda została po raz pierwszy zastosowana w 1995 r. I sprawdza się nawet w przypadku najbardziej wciągających i najgłębszych zanikowe blizny.

Subcisia jest żmudną metodą korekcji zanikowych blizn po trądziku.

Poddanie jest wykonywane w znieczuleniu miejscowym przy użyciu potężnego mikroskopu. Sterylną igłą ze strzykawki chirurg delikatnie i szybko tnie tak zwane „nici” - oddziela bliznę od sąsiednich struktur. Skóra, która już niczego nie trzyma, unosi się i prostuje.

Jak usunąć blizny z trądziku na twarzy o 100%

Pomimo tego, że sama subkiza wykazuje dobry wynik w walce z bliznami, nie daje 100% efektu wyrównującego na skórze. Usuń bliznę po podcięciu trądzikowym - tylko pierwszy etap.

Drugi etap to wprowadzenie kropli kolagenu lub stabilizowanego kwasu hialuronowego do luki utworzonej pod kraterem.

Początkowo wstrzyknięty preparat tworzy wymaganą objętość i fizycznie „wypycha” bliznę na poziom skóry. W ciągu 6 miesięcy żel jest usuwany i zastępowany własnym kolagenem. Kolagen wypełnia obszar luk i przyjmuje funkcję utrzymania wymaganej objętości.

W rezultacie kratery są znacznie wyrównane na poziomie ze zdrową powierzchnią skóry.

Zdjęcie „przed” i „po”

Podcięcie jest najskuteczniejszym sposobem leczenia blizn potrądzikowych. Wynik „przed” i „po” jedna procedura. Chirurg: Maksym Wasiljew.

Korekcja głębokich blizn. Zdjęcie „przed” i „po”. Spełniony: Wasilij Maksym.

Laserowa resurfacing blizn potrądzikowych. Wykonywany przez dermatokosmolog Elenę Własową.

Pozbycie się trądziku przez subkcję wymaga cierpliwości.

Eliminacja blizn potrądzikowych metodą Maxima Vasilieva jest trudną i żmudną pracą. Z każdą blizną chirurg pracuje oddzielnie, a jedna procedura trwa do trzech godzin. Ale wierzcie mi, wynik jest tego wart.

Komentarz eksperta:

„Niemożliwe jest usunięcie blizn potrądzikowych za jednym zamachem.

Jeśli problem jest poważny, to w pewnym momencie, jeden na drugim, gromadzi się do pięciu blizn i dołków. Między nimi, czasami mniej niż 1 mm. Niemożliwe jest wycięcie wszystkiego w tym samym czasie. Utraciwszy przyczółek, wszyscy spadają w tym samym czasie.

Takie blizny są usuwane z kolei i powoli. Jednocześnie przypisuję każdą następną procedurę co najmniej dwa tygodnie po poprzedniej - po całkowitym wyleczeniu siniaków.

Więc całkowicie i szybko usuń blizny po trądziku nie działa. Ale okaże się skuteczny i na zawsze. Zgadzam się, to jest o wiele ważniejsze. ”

Po pozbyciu się blizn potrądzikowych praca nie jest zakończona. Nadchodzi czas doskonałości.

Samo pozbycie się blizn potrądzikowych na twarzy nie wystarczy. Usuwamy czerwone plamy

Pierwszą rzeczą, którą oferujemy po pracy z bliznami, jest kurs. biorewitalizacja 3% kwas hialuronowy. Ta procedura bardzo dobrze rozjaśnia plamy stojące i wyrównuje koloryt skóry.

Wreszcie po sześciu miesiącach lub nawet roku nadchodzi czas lasera. Fakt, że podnieśliśmy bliznę niemal do poziomu zdrowej skóry, uratuje ją przed agresywnym szlifowaniem. Wystarczająco dużo do szlifowania na powierzchni lub w połowie.

Należy pamiętać, że nie jest polerowana blizna, ale otaczająca ją skóra: w rezultacie częściowo spada do poziomu blizny. Skóra jest wyrównana.

Wideo:

Laserowe modelowanie blizny za pomocą frakcyjnego lasera erbowego (dermabrazja laserowa). Zabieg usuwa blizny, „kratery” porów na skórze, wszelkie konsekwencje po trądziku. Jest przeprowadzana w znieczuleniu, recepta na blizny nie ma znaczenia.

Opinie Mary:

„W młodości cierpiałem na trądzik. Minęli, ale w wieku 25 lat moja twarz stała się jedną nieskończoną blizną. Bez przesady, białe i czerwone blizny były ułożone jedna na drugiej.

Kto wie - zrozumie: nawet po prostu wychodząc z domu musisz ostrożnie nałożyć korektor, podkład i puder, ale w rezultacie nie wyglądasz lepiej niż młoda starsza kobieta.

Szybko usuń blizny po trądziku nie zadziała. W przeciwieństwie do trądziku, oni sami nie przechodzą. Walka z bliznami była trudniejsza niż trądzik. I spaliłem ich pielgrzymami chemicznymi, a przy pomocy lasera pomogłem, ale nie udało mi się całkowicie pozbyć się blizn potrądzikowych.

To, co mam po półtora roku leczenia u Wasiliwa Maksyma, jest bardzo podobne do cudu - prawie nie ma oznak trądziku, skóra jest równa i piękna.

Ile cierpliwości powinien mieć lekarz, który od tak dawna pracuje z taką precyzją biżuterii i doprowadza pracę do perfekcji. Dziękuję!

Nie tylko twarz

Metoda Vasilieva Maxima eliminuje nie tylko blizny na czole, policzkach i nosie. Pracujemy z bliznami w dowolnym miejscu na ciele: na nogach, na ramionach, na plecach, usuwamy ospa wietrzna.

Aby skutecznie usunąć blizny potrądzikowe, zapisz się na zabiegi przez telefon:

w Moskwie +7 495 723-48-38, +7 495 989-21-16,

Jak usunąć blizny na twarzy po trądziku

Każdy z nas chce wyglądać atrakcyjnie. Ma to bezpośredni wpływ na naszą pewność siebie. Jednak niektórzy ludzie, niezależnie od wieku, borykają się z różnymi problemami skórnymi, w szczególności z trądzikiem i trądzikiem.

Jeśli masz szczęście, możesz je po prostu pokryć fundacją. A jeśli zaczniesz je wyciskać, mogą pojawić się plamy, blizny i blizny. W tym przypadku może być dość trudne do usunięcia.

W kosmetologii istnieje kilka sposobów usuwania blizn z trądziku na twarzy:

  • ekspozycja laserowa;
  • metody ludowe;
  • preparaty farmaceutyczne;
  • kosmetologia leków;
  • pilling;
  • inne;

Spróbujmy rozważyć wszystkie szczegóły.

Polerowanie laserowe

Jednym z najskuteczniejszych sposobów pozbycia się blizn jest szlifowanie laserowe. Najważniejsze w tym przypadku jest wybranie odpowiedniego lasera.

Najlepiej używać dwóch rodzajów lasera:

  • ułamkowe (na przykład Fraxel re’store);
  • CO2 (węglan).

Lasery frakcyjne najlepiej stymulują produkcję kolagenu w skórze właściwej. Dlatego atroficzne blizny pojawiające się po trądziku są wygładzone, skóra staje się gładka.

Laseroterapia nie tylko pomaga pozbyć się blizn potrądzikowych, ale także pomaga pozbyć się zmarszczek, uelastyczniając i ujędrniając skórę.

Drogerie

Nowoczesne farmaceutyki oferują wiele narzędzi, aby pozbyć się trądziku, trądziku lub blizn.

Wybrany lek powinien dobrze nawilżyć skórę i pomóc jej w szybkim powrocie do zdrowia. Jeśli chcesz usunąć plamy po trądziku, musisz wybrać lek o właściwościach wybielających.

W przypadku leczenia domowego zazwyczaj stosuje się następujące apteki:

  1. Dermatologia Żel na bazie silikonu do usuwania blizn. Silikonowa osłona po nałożeniu jej na miejsce blizny jednocześnie chroni i nawilża skórę. Pomaga wygładzić bliznę. Producenci tego żelu twierdzą, że lek nie ma negatywnych skutków. Jedynym przeciwwskazaniem mogą być otwarte rany na skórze. Średni okres leczenia wynosi 3-5 miesięcy.
  2. Clearwin. Żelowy krem ​​zaprojektowany, aby pozbyć się plam starczych i słabych blizn (na przykład po trądziku). Żel oparty jest na rzadkich indyjskich ziołach leczniczych. Mają działanie przeciwzapalne, regenerują i nawilżają skórę. Jako przeciwwskazania może występować nietolerancja niektórych składników kremu. O tym leku tylko pozytywne recenzje. Przywraca skórze blizny po 1,5 miesiąca.
  3. Revitol Scar. Ten krem ​​dobrze pomaga z plamami i dołkami pojawiającymi się po trądziku. Kompozycja zawiera naturalne substancje, takie jak białka i witaminy, które mają pozytywny wpływ na skórę. Krem jest przeciwwskazany dla osób z alergią na Revitol. Po zastosowaniu może wystąpić uczucie świądu lub ciężka wysypka. Drobne problemy skórne trwają od miesiąca.

Zanim zastosujesz kremy, najpierw musisz się do tego przygotować. Do tego najlepiej jest użyć zarośla. Oczyści i przetworzy skórę.

Jak usunąć blizny potrądzikowe na twarzy w domu?

Istnieją bardzo skuteczne środki ludowe, aby pomóc w bliznach i bliznach, na przykład:

  • Maski gliniane
  • Płyny z różnych ziół.
  • Zarośla.

Najlepszą porą na pozbycie się blizn jest jesień. W tym czasie skóra nie jest tak wrażliwa na efekty kosmetyczne i nie jest cienka. Ważne jest, aby zrozumieć, że magiczny eliksir, który uratuje cię przed bliznami, nie istnieje. Wszystko potrzebuje własnego systemu.

Wideo: Przydatne informacje na temat leczenia

Maski

Aby znaki trądziku i zaskórnika były mniej zauważalne, możesz użyć specjalnych masek.

Oto niektóre z najbardziej skutecznych przepisów:

  1. Mieszaj cynamon i miód w stosunku jeden do jednego. Nałóż je równomiernie na blizny i przytrzymaj przez 20 minut, a następnie zmyć. Gładka skóra gwarantowana.
  2. Weź łyżkę zielonej glinki, wymieszaj ją z ciepłą wodą i dodaj pięć kropel rozmarynu. Pomoże to pozbyć się trądziku i zmniejszyć blizny. Stosuj produkt bezpośrednio na blizny dwa razy w tygodniu. Kiedyś nie powinieneś trzymać więcej niż 15 minut.
  3. Możesz wymieszać jedną łyżkę białej glinki i rozcieńczyć ją wodą do uzyskania jednorodnej masy. Następnie musisz dodać dwie łyżki soku z cytryny. Wszystko musi być dokładnie wymieszane, nałożone na skórę twarzy i przytrzymane przez 15 minut.
Składniki mineralne zawarte w glinie są w stanie zwiększyć ruchliwość naczyń krwionośnych, stymuluje produkcję kolagenu. Pomagają oczyścić i przywrócić skórę twarzy.

Wycieranie i mycie

Równie skutecznym lekarstwem na trądzik jest pocieranie i mycie.

Aby wytrzeć, należy użyć olejków eterycznych, na przykład:

Dzięki działaniu dezynfekcyjnemu i przeciwzapalnemu oleje te pomagają pozbyć się śladów trądziku.

Innym sposobem jest mieszanka wywaru z szałwii i 0,5 łyżeczki miodu. Konieczne jest zanurzenie serwetki w tej mieszaninie i nałożenie jej na dotknięte obszary twarzy.

Skuteczną metodą jest mycie octem. Będzie to wymagało octu jabłkowego i czystej wody. Muszą być mieszane w proporcji 1/3.

Dodatkowo do roztworu dodaje się sok z ogórka i sok z aloesu. Ten środek będzie szczególnie skuteczny dla skóry tłustej.

Jak usunąć zapalenie trądziku? Odpowiedź jest tutaj.

Peeling

Aby znaki trądzikowe były niewidoczne, możesz użyć peelingu. Jednak należy go stosować tak ostrożnie, jak to możliwe, aby przypadkowo nie wywołać procesu zapalnego i nie komplikować sytuacji.

Możesz przygotować peeling z drobno posiekanych płatków owsianych i kefiru. Konieczne jest nałożenie na twarz i przytrzymanie przez 15 minut, a następnie spłukanie.

Preparat kosmetyczny

To skrzyżowanie popularnych i kosmetycznych środków. Proste i niedrogie narzędzia są odpowiednie do pozbycia się trądziku i blizn w domu.

Korzystanie z nich jest bardzo proste. Konieczne jest stosowanie 4 razy dziennie na dotkniętych obszarach, aż problem zostanie całkowicie rozwiązany.

Odpowiednie takie regenerujące maści jak:

Rozprowadzaj maść co cztery godziny i trzymaj nie dłużej niż dwadzieścia minut. Nie jest to już zalecane, ponieważ może wystąpić oparzenie.

Innym uniwersalnym lekiem jest nadmanganian potasu. Pomaga pozbyć się blizn w krótkim czasie. Ale lepiej jest używać go tylko w zimnych miesiącach.

Po nałożeniu na skórę nie można opalać się w ciągu dnia. Musisz dodać kilka kropli do szklanki wody. Następnie po pięciu minutach spłucz twarz wodą. Powtarzaj trzy razy dziennie przez dwa tygodnie.

Skórka chemiczna

Podczas peelingu chemicznego na skórę nakłada się skoncentrowany kwas, który specyficznie usuwa górną warstwę nabłonka skóry.

Pomaga stworzyć nową, zdrową warstwę skóry. Tekstura staje się gładka i równa. Zwyczajowo rozróżnia się trzy rodzaje peelingu: głęboki, średni i powierzchowny.

Głębokość peelingu zależy w dużej mierze od rodzaju kwasu, który jest częścią produktu, a także od tego, jak długo został nałożony na skórę.

Powierzchniowy peeling pozwala pozbyć się martwych cząstek skóry i warstwy rogowej naskórka. Taki peeling można wykonać samodzielnie w domu. Jednak niewiele pomaga w zbyt wielu bliznach.

Średnie i głębokie mechacenie ma głębszy efekt, a jednocześnie jest bardziej traumatyczne. Wymagają dłuższego okresu odzyskiwania. Takie rodzaje peelingu nie będą działać samodzielnie w domu. Aby to zrobić, musisz odwiedzić kosmetyczkę.

Jeśli po trądziku na skórze są ślady, nie powinieneś się tym martwić. W celu pozbycia się ich opracowano wiele leków i tradycyjnej medycyny.

Blizny po trądziku jak usunąć opinie


Grupa: Administratorzy
Wiadomości: 4159
Rejestracja: 26.04.2015
ID użytkownika: 32903

Dziewczyny, radzą, jak usunąć ślady i czerwone plamy z trądziku? Środki ludowe i farmaceutyki nie pomagają, może z jaką procedurą w kosmetologii poradzi sobie? Jeśli ktoś to zrobił, napisz prawdziwą recenzję, aby pieniądze nie rozdawały, ponieważ ich nie ma. Główna część ścieżek na mojej górnej wardze i nad nią, tak wiele, że nawet linia warg nie jest widoczna. Również na brodzie jest dużo więcej utworów. Bardzo skomplikowane i stale je błyszczą. Wyprowadzony trądzik i ślady - nie.

- Ślady trądziku - co to znaczy? Blizny po trądziku?

- Kosmetyki z Ziemi Świętej bardzo pomagają, ale nie są tanie.

- Peelingi i polerowanie, jedyny sposób.

- Nie trzeba było naciskać trądziku, aby nie pytać później, jak usunąć ślady po trądziku. Czy ona naciskała? Teraz tylko kosmetyczka.

- Cryomassage jest odpowiedni, powinieneś skonsultować się z kosmetologiem na ten temat, ale zazwyczaj kriomasaż działa dobrze.

- Jeśli plamy, z czasem będą mijać, a jeśli chcesz szybciej, to od października (jeśli mieszkasz w środkowym pasie) możesz zrobić kurs peelingów. Usunąłem blizny po trądziku, tam właśnie była puszka, chociaż wciąż jest coś do roboty. Plamy trądzikowe są zwykle powierzchowne złuszczanie się można zmniejszyć. Jeśli powierzchowny - nie, to głęboki peeling kwasami.

- Bierzesz białą glinkę i sodę w równych proporcjach, zwilżasz ją nadtlenkiem wodoru (można zastosować dowolny roztwór antybakteryjny: chloreksydynę, octinesept itd. Równomiernie, nakładasz plamy i zaczekasz, aż wyschnie. Robię to, to pomaga. Ale teraz z takiego grzechotnika opala się lato) mieszanka odklei się, można też zrobić maski z proszku badyagi, to także pomaga, ale nie tak szybko.

- Przyjmuj witaminę C codziennie przez 1000 mg przez 2-3 miesiące i zrób skórki.

- Lepiej pójdź do dobrej kosmetyczki.

- Po trądziku posprzątałem ślady, ale miałem tylko plamki. A jeśli nawet umyjesz usta, tylko kosmetyczka.

- Nie ma pięknych kobiet, jest mała wódka.

- Na twarzy miałem ślady laserowe. Byłem głęboko po trądziku.

- Z takim pytaniem jest lepiej u kosmetyczki.

- Spróbuj kremów z hydrochinonem. Dobrze wygładza skórę.

- Skurczyłem moje dziury. Przy okazji, dobra pomoc.

- Jak pozbyć się plam z trądziku specjalnie w twoim przypadku - to powie wszystkim kosmetyczce. Nie wiadomo, jakiego rodzaju skóra jest głęboka. Idź do profesjonalisty.

- Nic poza laserem, wszystko inne jest bzdurą. Nie możesz google?

- Pomógł mi Kontraktubex.

- Raz w tygodniu rób peeling na bazie kwasów owocowych.

- Weź kurs peelingu od kosmetologa.

- Zauważyłem trądzik po oczyszczeniu ultradźwiękami kosmetyczki.

- Oh, znalazłem dla ciebie specjalne, raz spróbowałem - pomogło.
Maska skrobi i świeżych pomidorów.
Aby przygotować tę maskę, musisz wziąć miazgę świeżego pomidora, dokładnie zemleć i dodać jedną łyżkę skrobi. Następnie dobrze wymieszaj powstałą zawiesinę, a następnie nałóż ją na skórę. Maskę należy pozostawić na skórze przez 5 minut, po czym należy ją zmyć ciepłą wodą.
Aby usunąć ciemne plamy z trądziku, powinieneś powtórzyć tę procedurę dwa razy dziennie, poza tym nie zapomnij, że przed nałożeniem maski konieczne jest wcześniejsze oczyszczenie skóry.
W większości przypadków, po trzech dniach, zauważalne są ulepszenia, aby usunąć czerwone ślady z trądziku, najprawdopodobniej zajmie to około miesiąca. Jeśli regularnie wykonujesz te procedury w tym czasie, osiągniesz trwały rezultat i najprawdopodobniej wkrótce zapomnisz, że kiedyś cierpiałeś na plamki po trądziku.
Maska pomidorów i skrobi nie ma przeciwwskazań, jedynym wyjątkiem może być indywidualna nietolerancja na środki w niej zawarte i nie ma skutków ubocznych.

- Cholera, podciągnięta! Jak usunąć plamy z trądziku doskonale zna kosmetyczkę! Poradzą ci tutaj!

- Cóż, jeśli myślisz logicznie, laser teoretycznie powinien sobie z tym poradzić.

- Polerowanie laserowe. Następnie zrób tatuaż na wardze.

- Mezoterapia. Nie oszczędzaj pieniędzy na swój wygląd.

- Połącz je czarnym markerem. Pieprzony być. Wpisz rebus.

- Podobnie, nie żałuj pieniędzy. Plamy na twarzy trądziku zajęły mi dużo czasu u kosmetyczki.

- Jeśli nie oszczędziłeś pieniędzy na swój wygląd, trądzik skąd?

- Ja także miałem ograniczony budżet, posprzątany poduszką.

- Shuruy do kosmetyczki! Istnieje kilka sposobów na pozbycie się trądziku. Raz zbanowany w Google, tutaj z Ineta. Nie dziękuję.
1. Peeling chemiczny.
Procedura peelingu chemicznego jest łatwa w użyciu i ekonomiczna. Mechanizm peelingu chemicznego jest następujący: górna warstwa uszkodzonego obszaru skóry jest usuwana za pomocą kwasów. Przed rozpoczęciem zabiegu toner nakłada się na skórę, a dopiero potem kwas, najczęściej kwas glikolowy, jest stosowany do peelingu chemicznego.
Po zastosowaniu kwasu zobojętnia się go sodą, a następnie zmywa ciepłą wodą. Czas trwania opisanej procedury wynosi zwykle 2-3 minuty. Powtarzana sesja, aby skonsolidować wynik, nie jest zalecana do przeprowadzenia wcześniej niż dwa tygodnie.
2. Peeling ultradźwiękowy.
Procedura ta opiera się na wykorzystaniu fal dźwiękowych o wysokiej częstotliwości, pod działaniem których pory są czyszczone, a martwe komórki skóry są usuwane, a zmarszczki są wygładzane. Przy pomocy peelingu ultradźwiękowego można usunąć ślady trądziku i na zawsze zapomnieć o czerwonych plamach, które wcześniej pozostały po nich. Ta procedura prowadzi również do mikromasażu skóry. Zaletą tej metody jest to, że po zakończeniu procedury skóra twarzy nie zaczerwienia się zbytnio, jak w przypadku innych procedur. Blizny po trądziku stają się mniej zauważalne po pierwszym zabiegu.
3. Odkurzanie.
Procedura ta jest wykonywana za pomocą specjalnego urządzenia, którego funkcje przypominają działanie odkurzacza. Procedura ta zapewnia doskonałe oczyszczanie skóry, a to z kolei poprawia mikrokrążenie w naczyniach krwionośnych. Najczęściej odkurzanie jest stosowane w przypadku wysypek drobnych trądziku, w zaawansowanych przypadkach ta metoda nie działa.
4. Czyszczenie laserowe.
Usuń ślady trądziku za pomocą specjalnego lasera jest bardzo szybki, jego użycie zapewnia wygładzenie blizn, blizn i ciemnych plam stagnacji. Procedura laserowego czyszczenia i wyrównywania skóry uważana jest za najnowocześniejsze metody, ale jednocześnie jej koszt sprawia, że ​​ta metoda jest niedostępna. Jednak laser usuwa nawet najgłębsze blizny z trądziku bez śladu.

- Czerwony usuwa „vizin”. Nie na długo, ale jeśli pilnie potrzebujesz gdzieś i masz pryszcz na całej twarzy.

- Mówią, że bodyaga pomaga, ale jeszcze nie wiem. Ale peeling laserowy pomoże w 100%

- I nie wiedziałeś, jak dbać o swoją twarz, żeby nie było śladów? Trądzik uciskany, jak sądzę, ponieważ brzeg warg jest zamazany? Oto złe dziewczyny!

- Przy 5 zabiegach peelingu idź i wszystko minie.

- Wymieszaj równe porcje soku z cytryny i wody i nanieś tę mieszaninę bezpośrednio na ślady trądziku, unikając kontaktu z otaczającą skórą. Po 15-20 minutach umyj sok z cytryny z twarzy. Nie zapomnij o nawilżeniu skóry natychmiast po zmyciu soku z cytryny, ponieważ kwas cytrynowy zawarty w cytrynie może wysuszyć skórę. Jeśli to konieczne, możesz użyć soku z limonki, który zawiera również kwas cytrynowy.

- Miód jest naturalnym lekarstwem na leczenie trądziku i pozostawionych śladów. Miód zawiera składniki antybakteryjne, które łagodzą skórę i zmniejszają stany zapalne. Miód można nakładać bezpośrednio na ślady trądziku bawełnianym wacikiem. Miód jest doskonałym lekiem dla osób o wrażliwej skórze, ponieważ nie podrażnia ani nie wysusza, ale w przeciwieństwie do innych środków nawilża skórę. Jeśli zdarzy ci się zdobyć perłową biel (czasami można je znaleźć w sklepach kosmetycznych lub online), możesz wymieszać szczyptę wybielania z miodem, aby uzyskać bardziej skuteczny efekt na skórę. Biała perła zmniejsza również stan zapalny i sprawia, że ​​trądzik staje się jaśniejszy. Moja babcia powiedziała mi, jak pozbyć się śladów trądziku.

- Dla kosmetyczki to nie przeznaczenie?


Jak pozbyłeś się śladów trądziku na twarzy i ciele?

Krasotulya.ru poleca !! Po prostu spróbuj !!

Jak usunąć blizny potrądzikowe na twarzy w domu

Blizny na twarzy dają dziewczętom wiele kompleksów. Ten problem występuje w większości, ale wielu nawet nie wie, jak usunąć blizny z trądziku na twarzy w domu. Prawidłowe podejście do leczenia takiego defektu kosmetycznego jest główną gwarancją zdrowej skóry.

Nawigacja na stronie:

Jaka blizna może pojawić się po usunięciu trądziku?

Blizny twarzy są dość powszechne nie tylko wśród nastolatków, ale także wśród dorosłych. Główną przyczyną blizn jest uszkodzenie integralności skóry. Może to być trądzik, trądzik, a nawet ospa wietrzna. Po usunięciu trądziku na twarzy mogą pojawić się blizny tego typu:

  1. Atroficzny - pojawia się w postaci depresji na skórze twarzy. Małe doły powstają z powodu niewystarczającego wzrostu skóry.
  2. Blizny keloidów - są spowodowane nadmiernym wzrostem komórek skóry w uszkodzonym obszarze. Jeśli pojawią się takie blizny, należy je natychmiast usunąć, ponieważ mają tendencję do wzrostu.
  3. Hipertroficzny - bardzo podobny do poprzedniego typu blizny, ale w przeciwieństwie do nich nie będzie się rozwijał.

Główne przyczyny blizn

  1. Hormonalna nierównowaga ciała. W okresie dojrzewania, ciąży, laktacji i menopauzy pojawiają się skoki produkowanych hormonów, które mogą powodować trądzik i trądzik na twarzy.
  2. Niedożywienie, które jest podstawową przyczyną uszkodzenia metabolizmu.
  3. Ściskanie trądziku brudnymi rękami, co zwiększa ryzyko zakażenia rany.
  4. Trądzik, który zranił skórę, w miejsce której znajduje się blizna.

Jak usunąć blizny (blizny) z trądziku na tle metod ludowych

Często tradycyjne metody radzenia sobie z bliznami są lepsze dla zabiegów w salonie. Wynika to z faktu, że zabieg w salonie wymaga nie tylko dużo pieniędzy, ale także czasu na przywrócenie skóry po pracy kosmetyczki. Środki ludowe działają powoli, ale stopniowo.

Top do usuwania blizn

  1. Oleje roślinne, w tym olej oliwkowy i kamelia. Są używane do stymulowania szybkiego powrotu do zdrowia przez napływ korzystnych elementów z poprawionym krążeniem krwi.
  2. Lemon Ze względu na dużą ilość witaminy C produkt dobrze nadaje się do przyspieszenia regeneracji skóry.
  3. Szkarłatna i lawendowa. Rośliny te od dawna uważane są za najlepsze wśród roślin o właściwościach leczniczych. Oprócz poprawy przepływu krwi, oba kwiaty są znane ze swojego działania przeciwzapalnego.
  4. Witaminy z grup E i B, które są uważane za główne metody zapobiegania przedwczesnemu starzeniu się.

Maska receptur + aplikacja

· 5 kropli soku z cytryny.

· 1 plasterek ananasa.

Najlepszy sposób na usunięcie blizn potrądzikowych w domu

Trądzik często ma widoczne blizny. Aby je usunąć, farmaceuci oferują całą gamę kremów:

  1. Clearwin. Ten lek jest uważany za skuteczny w radzeniu sobie z małymi bliznami, które niedawno powstały. Podstawą terapeutyczną kremu są indyjskie zioła, które przyczyniają się do szybkiego przywrócenia kondycji skóry. Konieczne jest uważne przeczytanie składu, ponieważ wiele osób może mieć predyspozycje do alergii. Oprócz blizn skóra ulega pigmentacji.
  2. RevitolSkar. Lek dobrze wyrównuje strukturę skóry i eliminuje przebarwienia. Ten krem ​​jest przepisywany w przypadku blizn typu keloid. Pierwsze wyniki pojawią się po miesiącu użytkowania.

Następujące dobrze znane maści działają dobrze na bliznę:

  1. Maść heparyna. Jest często używany do resorpcji krwiaków na ciele, ale jest również stosowany do usuwania blizn po trądziku. Doskonale łagodzi ból i usuwa procesy zapalne w skórze. Ze względu na fakt, że maść rozszerza naczynia krwionośne, poprawia się przepływ krwi, zapewniając tym samym składniki odżywcze do regeneracji skóry. Rozmazy z bliznami wymagają co najmniej 2 razy dziennie.
  2. Maść Vishnevsky. Stosowany jako popularny środek przeciwzapalny, który stymuluje proces szybkiego gojenia. Dzięki smole brzozowej i kseroformowi w kompozycji lek jest stosowany jako środek antyseptyczny. Aby usunąć bliznę na twarzy, konieczne jest nanoszenie maści dwa razy dziennie cienką warstwą. Zanim kupisz tę maść, musisz wiedzieć, że ten lek ma zbyt ostry zapach.

Aby pozbyć się blizny potrądzikowej, możesz kupić specjalne żele, dzięki którym skóra staje się bardziej elastyczna, a sama blizna jest wchłaniana i wygładzana.

  1. „Kot Kelo”. Ten żel jest przeznaczony do szybkiej resorpcji blizn i zapobiegania rozwojowi blizn.
  2. „Countertubex”. Uważany jest za najlepszy żel do usuwania blizn po trądziku. W swoim składzie są trzy elementy, które współpracują ze sobą, dają pożądany efekt. Są to: heparyna, ekstrakt z cebuli i alantoina.

Kup maskę

Oprócz kremów i żeli współczesna kosmetologia sugeruje stosowanie specjalnych masek, z których najlepsze są oferowane poniżej:

  1. VedayaMask - indyjska maska ​​blizn i blizn na twarzy po trądziku. Nadaje się również do rozjaśniania pigmentacji. Działa na bazie nasion kminku, musztardy czarnej i sezamu.
  2. Maska na blizny z serii „Master Herb” na bazie kwasów AHA, która wyrównuje i oczyszcza skórę z nadmiaru tłuszczu jednocześnie.

Domowa maska

Aby usunąć bliznę, możesz przygotować maskę naturalnych produktów. Należy jednak pamiętać, że przed nałożeniem na skórę należy dokładnie zmyć makijaż.

Najbardziej skuteczne maski to:

  1. Niebieska maska ​​z gliny. Ta glina jest sprzedawana w każdym sklepie kosmetycznym lub aptece. Należy go wymieszać z ciepłą wodą do konsystencji gęstej śmietany, a następnie dodać dowolny olejek eteryczny. Lepiej jest wybrać olej migdałowy, ponieważ zawiera wiele witamin. Jeśli nie, możesz kupić witaminy w ampułkach. Trzymaj maskę na twarzy przez około 20 minut, a następnie musisz umyć ciepłą bieżącą wodą.
  2. Maska z ogórka ziemniaczanego. Do gotowania potrzebny jest jeden kawałek ziemniaków i ogórka. Użyj miksera do zmielenia warzyw. Następnie musisz umieścić papkowatą mieszankę na twarzy przez 15 minut.
  3. Maska na bazie domowego jogurtu i witamin. Do gotowania potrzebny jest domowy jogurt, ponieważ sklep nie da pożądanego rezultatu. 100 gr. Jogurt musi dodać jedną ampułkę witaminy A i E. Następnie należy przygotować maskę na skórze do 20 minut.
  4. Maska białkowa. Musisz wymieszać 2 białka z jaj kurzych z sokiem z połowy cytryny. Ta maska ​​jest uważana za bardzo skuteczną w walce ze starymi bliznami. Nałóż tę mieszaninę na co najmniej 15 minut.

Aby uczynić domowe maski skuteczniejszymi, możesz dodać do ich składu różne witaminy i oleje (migdałowy, rokitnik, oliwkowy i masło shea).

Prawdziwe sposoby na szybkie oczyszczenie twarzy z blizn w kabinie

Peeling

Jednym z najskuteczniejszych sposobów pozbycia się blizny jest obieranie. Dzięki tej procedurze skóra stanie się gładsza i piękniejsza. Peeling jako metoda usuwania blizn jest dwojakiego rodzaju:

  1. Peeling aparatury, który opiera się na użyciu specjalnego urządzenia. Jedną z odmian peelingu sprzętowego jest dermabrazja laserowa. Po tej procedurze skóra potrzebuje czasu na regenerację. Tylko 3 dni, a twarz będzie wyglądać fajnie. Kolejnym podgatunkiem peelingu sprzętowego jest szlifowanie frakcyjne. Z pomocą lasera frakcyjnego, który pomaga pozbyć się nie tylko blizn, ale także zmarszczek.
  2. Peeling chemiczny, który wpływa na kilka warstw skóry jednocześnie. Często w procesie przy użyciu specjalnych produktów na bazie kwasu.

Czyszczenie mechaniczne

Możesz usunąć blizny poprzez mechaniczne oczyszczenie twarzy, co często wpływa tylko na wygląd bliznowatości blizny. Należy pamiętać, że po zabiegu skóra odzyska zdrowie dopiero po 3 dniach, a wcześniej należy unikać promieni ultrafioletowych. Nie musisz się martwić, że na twarzy pojawi się lekkie swędzenie i zaczerwienienie - dzięki specjalnym produktom do pielęgnacji skóry możesz pozbyć się niepożądanych reakcji w ciągu kilku minut.

Podnoszenie plazmy

Ta procedura jest zazwyczaj wykonywana dla kobiet powyżej 45 roku życia, które chcą się nieco odmłodzić. Podczas podnoszenia plazmowego używa się specjalnie przygotowanego osocza z płytek krwi. Zwykle składają się z białek, które są niezbędne do normalnej regeneracji skóry po urazie.

Ten zabieg kosmetyczny dobrze zapobiega pojawianiu się nowych blizn potrądzikowych. Jedną z zalet stosowania tej metody przeciwko bliznom są jej właściwości bakteriobójcze, dzięki czemu po zabiegu nie ma objawów zapalenia. Osocze jest wstrzykiwane w skórę poprzez zastrzyki, specjalne maski lub aplikacje. Zastrzyki można wykonywać tylko wtedy, gdy nie ma otwartych ran. Przebieg usuwania blizn powinien składać się z 4 zabiegów rozciągniętych przez miesiąc. Należy pamiętać, aby uniknąć pojawienia się blizny, należy natychmiast podnieść plazmę bezpośrednio po urazie skóry.

Krioterapia

Jednym z najskuteczniejszych sposobów usunięcia blizny jest krioterapia, której mechanizm działania kończy się miejscowym zamarznięciem blizny. Przede wszystkim procedura ta wymaga ciekłego azotu, który nanosi się na skórę za pomocą rozpylacza.

Zalety krioterapii:

  1. Niskie ryzyko zapalenia.
  2. Skóra szybko się regeneruje przy minimalnym ryzyku blizn.
  3. Podstawowa warstwa skóry nie jest uszkodzona.

Wśród wad procedury kosmetolodzy rozróżniają obecność lekkich bolesnych doznań, a także ryzyko uzyskania plam pigmentowych.

Polerowanie laserowe

Podczas polerowania laserowego usuwanie blizn następuje pod wpływem specjalnej wiązki, która niszczy bliznę, a następnie natychmiast stymuluje proces gojenia tkanki, a po zmieleniu zaleca się stosowanie kremów i balsamów leczniczych. Proces przygotowania do zabiegu polega na odmowie stosowania agresywnych leków, a także szorowaniu skóry. Niezalecane przed i po zabiegu do odwiedzenia solarium.

Zalety polerowania laserowego:

  1. Całkowicie bezbolesna procedura.
  2. Lokalny wpływ wiązki charakteryzuje się brakiem uszkodzenia otaczającej tkanki.
  3. Bez krwawienia.

„To ważne! Zabrania się odrywania skorupy w miejsce blizny. Z czasem ona sama powinna się wyprowadzić. ”

Mezoterapia

Metoda mezoterapii polega na zastrzykach wstrzykiwanych w skórę twarzy. Obecne w kompozycji kolageny i kwas hialuronowy stymulują odbudowę skóry i jej odżywianie niezbędnymi witaminami i substancjami, a kosmetolodzy zalecają mezoterapię w połączeniu z innymi metodami usuwania blizn. Należy zwrócić uwagę na fakt, że odstęp między wstrzyknięciami musi wynosić co najmniej tydzień.

Fizjoterapia

Fizjoterapia oznacza nie tylko fonoforezę, ale także wykorzystanie fal mikroprądowych i radiowych. Fizjoterapia ma za zadanie wspomóc proces wstrzykiwania leków w bliznę. Do tego często używane:

  1. Elektroforeza;
  2. USG;
  3. Urządzenia laserowe.

W tym przypadku leki są takimi lekami:

  1. leki fibrynolityczne, które są niezbędne dla skóry do zastąpienia naturalnego białka, które jest potrzebne do przywrócenia skóry.
  2. Kompleks witaminowy.
  3. Grupa reparantów, którzy muszą przyspieszyć proces leczenia.
  4. Specjalne maści, które niszczą blizny.

Takie procedury są odpowiednie do radzenia sobie z bliznami, ponieważ:

  1. Przyspieszenie przepływu krwi do blizn;
  2. Przyczynia się do odbudowy skóry;
  3. Łagodzi stany zapalne.

Ważne wskazówki i zapobieganie

Kosmetolodzy przedstawili szereg wskazówek dotyczących zapobiegania bliznowaceniu na twarzy:

  1. W pierwszej minucie po uszkodzeniu skóry ranę należy potraktować 3% roztworem nadtlenku wodoru.
  2. Zaleca się zamknięcie rany tynkiem, który nie przykleja się do rany.
  3. Nie zapomnij poradzić sobie z maścią przeciwbakteryjną.
  4. Zabrania się wyciskania trądziku (szczególnie przy brudnych rękach!).
  5. Zaleca się spożywanie pokarmów bogatych w witaminę E codziennie.
  6. Aby uniknąć pojawienia się blizn, zaleca się całkowite wyleczenie trądziku.

Prawdziwe recenzje

Porady wideo

Odpowiedzi na 4 główne pytania dotyczące leczenia blizn i blizn twarzy

Jeśli na twarzy pojawi się blizna potrądzikowa, można ją usunąć w domu za pomocą różnych maści, kremów i masek. Gdy nie ma na to czasu, pomogą ci procedury salonowe, które pomogą pozbyć się problemu w ciągu 1 dnia.

Aby Uzyskać Więcej Informacji Na Temat Leczenia Trądziku