Środki antykoncepcyjne Zentiva CHLO - opinie

Dziewczyny, które piły chloe. jakie opinie o nim mają działanie androgenne. Zostałem przepisany przez lekarza, ponieważ specyficzne hormony są zwiększone. Widziałem na ich zdjęciach 28 sztuk, nie rozumiałem, dlaczego biali muszą pić.

Dziewczyny, powiedzcie mi z doświadczenia, co jest lepsze - Chloe lub Diane35. Lekarz napisał, żeby wybrać z powodu zaburzonego poziomu hormonów - zbyt wielu męskich hormonów i hormonów nadnerczy. (przyszedł do lekarza w celu przygotowania się do ciąży, ale okazało się, że nie mogę zajść w ciążę z takim tłem lub ryzyko poronienia byłoby świetne). Mianowany na picie 4 miesiące, a potem znów do jej kontroli. Około 1,5 roku temu widziałem Yarinę, wynik był moim zdaniem straszny (wszystkie efekty uboczne wskazane w instrukcjach.

Poszedłem dzisiaj na kolejną wizytę u G. Jak dotąd planujemy ciążę bez rezultatu Mam PCOS (nieregularny cykl, testosteron jest podwyższony) Lekarz przepisany na picie Chloe i folio.OK nigdy wcześniej nie pił, więc coś jest przerażające. Kiedy dorosnę, ważę 63 lata. Nie mam wystarczającej siły i czasu, aby uprawiać sport. Idę do pracy o siódmej Wracam o godzinie 20. W recenzjach piszą, że kiedy przyjmuję apetyt, rośnie, ale pragnienie zajścia w ciążę jest wyższe. na boki, ile czasu na Imali Jaki jest wynik?

Zabrałbym Chloe na 4 miesiące, a wszystko byłoby w porządku, gdyby lekarz nie wyznaczył mnie, abym użył grzecznościowej, z którą dobrze wiem, od mojej dziewczyny. nie wyznaczyła żadnego ultrasonografu, po prostu go wypij i to wszystko. W rezultacie odmówiłem tego lekarza, aw styczniu 2016 roku zmieniłem ginekologa, poszedłem do lekarza, który był opłacany przez 4 przyjaciół i przyjaciół. kontynuowałby dalej.

Dziewczyny, prosząc o opinię! Lekarz przepisał Chloe na 3 miesiące, a następnie ponownie zaczął planować. Czytałem w nete, jest wiele negatywnych recenzji. Czy jest wśród was ktoś, kto Ząb na Chloe odwołuje? Wątpię trochę w przepisane leczenie, nie tylko z powodu negatywnych opinii o leku, ale także z powodu jego składu (jest w nim więcej hormonów niż w Zaninie). Podczas planowania pierwszy B wziął Janine 4 miesiące. (mianowany na 6 miesięcy), Ząb na drugi cykl po anulowaniu. Zapytała lekarza, dlaczego nie wyznaczyła Janine.

Postanowiłem więc zacząć prowadzić dziennik. Nie jestem fanem pisania, ale jako pamiątka :) Więc jestem żonaty od dwóch lat i jesteśmy razem od 7 lat. Mąż marzy o dziecku :) Ciągle się uczę, kiedy zdecydowałem, że jestem gotowy, przeszedłem na trzeci kurs. Nigdy nie miałem własnego cyklu, trzymałem go na stałe, teraz przez tydzień, a potem przez miesiąc. Dla mnie przewaga była taka, że ​​w wieku 15 lat cykl ciągnął się przez trzy miesiące, nie pamiętam dokładnie, ile. Poszedłem.

Ziołowe antyandrogeny 29.09.2010 http://agideliya.com/kak-stat-uxozhennoj/rastitelnye-antiandrogeny/ Aby lepiej zrozumieć, dlaczego musisz przyjmować ziołowe antyandrogeny - przeczytaj mój post „Główna przyczyna zaniedbania kobiet”. Jeśli w skrócie, sprawcy trądziku, tłustej skóry i włosów, z ich późniejszą utratą i niechcianą roślinnością na ciele, prawie zawsze są androgenami - męskimi hormonami. Są nadmiernie wytwarzane i pod wpływem enzymu 5-alfa reduktaza jest przekształcana w dihydrotestosteron (DHT). On z kolei powoduje to widoczne uszkodzenie oka. Zadania antyandrogenów roślinnych: - znormalizowanie hormonów - zmniejszenie liczby zwolnień.

Dziewczyny, witam wszystkich. Teraz przygotowuję się do operacji usunięcia migdałków (zrobią to w maju), więc teraz postanowiłem odejść od planowania i wypić środki antykoncepcyjne, ciało odpocznie w tym samym czasie, cysty odejdą, więc zdecydowaliśmy z lekarzem, że picie przez trzy miesiące jest w porządku! Pytanie brzmi, co lepiej wybrać, Chloe czy Yarinu, lekarz zalecił Yarinu, a drugi jest bardziej skłonny do Chloe. Dziewczyny, powiedzcie mi, co wzięliście, bardzo interesujące recenzje obu leków! Z góry dziękuję wszystkim

Cześć wszystkim. przepraszam za brak. Jestem z małą wiadomością. ogólnie rzecz biorąc, odbył się pierwszy cykl przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych (CHLOE), comiesięczne 24-go dnia podawania, zakończone dzisiaj, trwające 4 dni były obficie mniej bolesne. więc dzisiaj poszedłem kupić kolejną paczkę pigułek w ciągu dnia, a oni powiedzieli mi w aptece, że HLOE został wyjęty z produkcji, nie miałem czasu na konsultacje z lekarzem, ponieważ dzisiaj musiałem wziąć pierwszą pigułkę drugiego opakowania i doradziłem mi w aptece Lindinet 20. pomóż mi z radą, wziąłem już jedną pigułkę, ponieważ nie można było tego przegapić. kto wziął te tabletki, proszę pisać opinie. Czekam na odpowiedź.. dziękuję.

Czy ktoś może tam czatować na tę usługę? Czy jest jakiś sens? Ogólnie rzecz biorąc, chcę pić środki antykoncepcyjne, ale zawsze z efektem antyandroginowym (Diana 35, chloe itp.). Dlatego chciałbym prawidłowo podnieść tabletki. Czy ktoś może mieć dobrego lekarza? Jest to możliwe w płatnej klinice. Byłbym wdzięczny za opinie.

Dobry dzień dla wszystkich! Naprawdę potrzebuję pomocy z radą, już jestem zdezorientowany.

Moi jedyni zdobywcy fal Panie w fioletowych Chloe Ludzie lubią nas Motyl stali Więcej informacji o każdym z nich

Poszedłem dzisiaj na kolejną wizytę u G. Jak dotąd planujemy ciążę bez rezultatu Mam PCOS (nieregularny cykl, testosteron jest podwyższony) Lekarz przepisany na picie Chloe i folio.OK nigdy wcześniej nie pił, więc coś jest przerażające. Kiedy dorosnę, ważę 63 lata. Nie mam wystarczającej siły i czasu, aby uprawiać sport. Idę do pracy o siódmej Wracam o godzinie 20. W recenzjach piszą, że kiedy przyjmuję apetyt, rośnie, ale pragnienie zajścia w ciążę jest wyższe. na boki, ile czasu na Imali Jaki jest wynik?

Chloe. Recenzje

Łączna liczba wiadomości: 1315

03.02.2013, Tatiana
Cześć, mam 40 lat. Biorę Chloe od 3 lat, nie zaakceptowałem ostatnich 4 miesięcy, Boli mnie głowa, myślałem, że to z powodu chloe, ale po odwołaniu nic się nie zmieniło. Teraz chcę wznowić odbiór. Czy to możliwe Lekarz był ostatnio, wszystko jest normalne.

    Evgeniya34 (konsultant):
    Może Tatiana. Od pierwszego dnia miesiączki zaczynają się.

02.02.2013, Valeria
Cześć, mam 21 lat. Lekarz przepisał mi Chloe, wypił jedną paczkę od 3. dnia miesiączki, teraz na 3. tabletce drugiej paczki. Wczoraj w środku był PA z wytryskiem. Czy istnieje niebezpieczeństwo ciąży, jeśli przyjmę wszystkie pigułki zgodnie z harmonogramem i bez zakłóceń. Dziękuję za odpowiedź!

    Evgeniya34 (konsultant):
    Valeria, bez prawdopodobieństwa.

01/02/2013, Ria
Witam, mam 22 lata, lekarz przepisał mi Chloe, przeszedł wszystkie testy hormonalne, znalazł torbiel jajnika na USG, zrobił hister-mięśniak, chcemy dziecko, ale strasznie jest je pić. Proszę odpowiedzieć, czy można je pić, jeśli nigdy nie zaszłam w ciążę i nie urodziłam? A czy można je pić z mięśniakami i torbielami? Z góry dziękuję.

    Evgeniya34 (konsultant):
    Riya, możesz i powinieneś. Odbiór OK hamuje wzrost węzłów mięśniowych i prowadzi do regresji torbieli czynnościowych.

02.02.2013, Ria
I powiedz mi, że po zajściu mogę zajść w ciążę? Ponieważ mój cykl jest zepsuty i muszę go pić przez 6 miesięcy. i przerwa 3-6 miesięcy.

    Evgeniya34 (konsultant):
    Riya, musisz wziąć Chloe, dopóki nie zdecydujesz się na ciążę. Ciążę można zaplanować natychmiast w pierwszym cyklu po odstawieniu leku (kryteria WHO). Nie ma potrzeby odpoczynku przed zajściem w ciążę, OK nie mają efektu kumulacji i po 24-48 godzinach są całkowicie usuwane z ciała, nie pozostawiając śladu

31.01.2013, ELENA29
Dzień dobry Mam 29 lat. Piję lek CHLOE 4 miesiąc. Kończyna nogi stała się zdrętwiała. Początkowo stopa była oszołomiona, teraz jest prawie zdrętwiała na kolano. 8 lat temu złamałem tę nogę, może to z powodu przyjmowania leku?

    Evgeniya34 (konsultant):
    ELENA29, może. Odwołaj lek, skonsultuj się z lekarzem.

30.01.2013, Alena
Witam, mam 20 lat. Byłem nienarodzoną młodą dziewczyną! Kiedy poszedłem do ginekologa po lekarza antykoncepcyjnego, powiedziano mi, że Chloe zrobi dla mnie (ponieważ miałem obrzęk twarzy w małych ilościach), ale nie miałem żadnych testów i testów nie zrobił. Zacząłem zażywać Chloe, jak mi się wtedy wydawało, było wystarczająco dużo skutków ubocznych, ale kontynuowałem picie ich. Teraz piję je od 1,5 roku i nic, jeśli mój kolega z klasy, który poszedł do tego samego lekarza i jej, nie martwił się inni zostali zwolnieni, OK, zapytała, ale mój przyjaciel został zwolniony z Chloe i piła je od 1,5 roku, lekarz kazał jej powiedzieć, żeby przyszła do mnie pilnie, a ty nie możesz pić Chloe tak długo, może maksymalnie sześć miesięcy. mianowany na efekt kosmetyczny. Szczerze mówiąc byłem podekscytowany. Mam takie pytanie. Fakt, że wypiłem je 1,5 nic? A pewnego dnia poszedłem do innego ginekologa, powiedziała mi, że nie jesteś usatysfakcjonowany? Odpowiedziałem, że przeczytałem o Chloe, że chodziło o poród i że było mniej narkotyków, a teraz Chloe podniosła cenę i dlatego cena nie jest taka. Potem poradzono mi Yarinę lub Miniziston. Od kiedy Yarin ma około 1000 rubli, natychmiast odrzuciłem tę opcję. Myślisz, że powinienem przenieść się z Chloe do Minisiston? Czy powinienem poczekać na jakiekolwiek skutki uboczne, czy też moje ciało jest już przyzwyczajone do hormonów? Bardzo boję się, że będę miał trądzik, ponieważ powiedziano mi, że mistyzon nie ma efektu kosmicznego. I jak przełączyć się na maszynę mini-tonową, po prostu zacznij po przerwie, jak zwykle, weź je lub nie rób sobie przerwy? (Lekarz powiedział mi jak zwykle po przerwie, ale na tym forum przeczytałem, że lepiej jest przejść na mniejszą dawkę OK, żeby tego nie robić)? Proszę odpowiedzieć Co myślisz o mojej sytuacji? a minisiston ma taki sam efekt antykoncepcyjny, jak Chloe, czy jest gorzej? i czy trzeba koniecznie chronić się przy pomocy ministysty dodatkowych metod podczas przerwy? Z góry dziękuję)

    Evgeniya34 (konsultant):
    Alain, przepraszam, ale nie będę tu wygłaszał wykładu na temat ginekologii, dziękuję. Zgodnie ze standardami WHO (Światowej Organizacji Zdrowia) przerwy w przyjęciu OC są potrzebne tylko w przypadku planowania ciąży. Co więcej, „odpoczynek” wymyślony przez ludzi szkodzi tylko zdrowiu i układowi hormonalnemu kobiety, doprowadzając ciało do niekończącej się adaptacji, aby otrzymać OK, a następnie je anulować. Możesz wziąć KOK przed ukończeniem 50-52 lat, przerywając tylko planowanie ciąży (kryteria WHO) Jeśli Chloe Ci odpowiada, zapewnia dobrą jakość życia i nie masz żadnych skarg, nie musisz niczego zmieniać. Eksperymenty na planie ciała.

01.30.2013, aneelia
Cześć, Eugene! Naprawdę potrzebuję twojej rady. Mam 19 lat, cierpiałam na trądzik od 14 roku życia, tylko się pogarsza, ginekolog radził Chloe, aby osiągnęła efekt kosmetyczny i oczywiście jako środek antykoncepcyjny. Równolegle piję cynk, mówię, że jest to możliwe. Przeczytałem recenzje, teraz to przerażające, może lepiej zacząć od leków łatwiej? Jak jess czy yarin? Powiedz mi, proszę. A może nic złego w Chloe? Wszystko w myślach.

    Evgeniya34 (konsultant):
    aneelia, myślisz, że twój lekarz chce zabrać cię do grobu, przepisując Chloe ??))) Chloe jest wielokrotnie silniejsza pod względem kosmetycznego efektu nowoczesnej Yarin i Zhaninov.

01.30.2013, aneelia
Ahah :) Myślę, że nie! Ale wciąż martwisz się o skutki uboczne, zwłaszcza przyrost masy ciała i żylaki. Nie mów mi, jak często są obserwowani? A jeśli będzie przyrost masy ciała, czy będzie można się go pozbyć? Oglądam jedzenie i uprawiam sport w domu, ale mama bardzo mnie przestraszyła. Nie chcę mieć problemów z postacią oprócz problemów z twarzą.

    Evgeniya34 (konsultant):
    aneelia, och, te mamy! Podczas młodości naszych matek, OK były wysokie, naprawdę się od nich poprawiły. A obecne OK jest mikro i niskodawkowe, niższa dawka hormonów jest niższa niż wytwarzane przez jajniki z natury Żylica nie jest przeciwwskazaniem do OK (kryteria WHO). Przyrost masy ciała od 2 do 4 kg wynika z zatrzymania płynów. Możesz iść do Yariny, która usuwa nadmiar płynu, a także ma efekt kosmetyczny.

28.01.2013, Foxy
Cześć, powiedz mi proszę! Taki problem: prolaktyna wzrosła o 250 jednostek - taka sytuacja trwa już od roku, przeszkadzają skoki miesiączkowe, trądzik na plecach i twarzy. Zwiększono również siarczan DHEA o 4 jednostki. Lekarz wyznaczył Dostineksa na zakładce 1/2. 2 razy w tygodniu przez 2 miesiące i Chloe od pierwszego dnia cyklu. Kupiłem te leki, przeczytałem streszczenie: Chloe ma przeciwwskazania, zwiększona prolaktyna. Lekarz mówi, żeby pić dostinex tak długo, jak długo prolaktyna spada i zaczyna pić chloe. Szczerze mówiąc, nie wiem już, co robić! Dostinex się boi, ponieważ wiele skutków ubocznych i przeciwwskazań. Powiedz mi, co robić? Czy lekarz może się zmienić? czy moje obawy są daremne?

    Evgeniya34 (konsultant):
    Foxy, podobał mi się twój wniosek: zmień lekarza. Po drugie, oprócz prolaktyny, konieczne jest natychmiastowe przyjęcie makroprolaktyny (nieaktywnej frakcji prolaktyny). Jeśli prolaktyna jest podwyższona z powodu nieaktywnej frakcji, jest to fałszywa hiperprolaktynemia. Nie ma wskazań dla Dostinexa. Niemniej jednak, w celu regulacji cyklu i leczenia trądziku można: Chloe, Diana, Yarina, Janine, Midian. I dla porównania, Chloe można przyjmować ze zwiększoną prolaktyną, ponadto pokazano Chloe.

28.01.2013, Irina
jak pić chloe? Od pierwszego dnia miesiączki zacząć od pomarańczy? A więc pić 21 dni, a następnie przejść do 7 białych?

    Evgeniya34 (konsultant):
    Irina, racja.

„Chloe”: instrukcje użytkowania, recenzje lekarzy i kobiet, analogi, zdjęcia

Funkcja rodzicielska kobiety stale przypomina jej metody antykoncepcyjne. Przecież niechciane ciąże wpływają zarówno na zdrowie fizyczne, jak i psychiczne. Często to kobieta myśli o metodach ochrony, wybierając najbardziej wygodne i bezpieczne dla siebie.

Znaczenie dobrego planowania rodziny

Oczywiście, w dzisiejszych czasach, wolne związki wynikają z wczesnego dojrzewania młodzieży, zarówno pod względem fizycznym, jak i psychicznym, więc wczesne relacje intymne są faktem dnia. Większość tego problemu, nawet w obecności wielu rodzajów antykoncepcji, jest niedbała. Co możemy powiedzieć o młodych ludziach, kiedy nawet dojrzałe kobiety nie zwracają uwagi na swoje zdrowie! Bez uwzględnienia faktu, jak niebezpieczna jest aborcja dla funkcjonowania organizmu, wielu popełnia błąd po pomyłce. Rezultat - niepłodność, zaburzenia psychiczne i cała masa chorób kobiecych.

Nowoczesny mini-napój: plusy i minusy

Tak więc doustne środki antykoncepcyjne są hormonalnymi tabletkami antykoncepcyjnymi. Najczęściej określane są jako: mini-picie. Blister takich tabletek może zawierać pigułki od 21 do 28 sztuk. Weź je na przemian, aż opakowanie się skończy. Często odbiór rozpoczyna się od pierwszego dnia cyklu miesiączkowego. Jeśli paczka zawiera 21 drażetek, to trwa 7-dniowa przerwa (okresy miesięczne rozpoczynają się w tym przedziale), jeśli 28 dni, przerwa nie jest brana.

Mini-pili należy przyjmować raz dziennie w tym samym czasie. Konieczne jest dokładne monitorowanie, ponieważ kilkugodzinne opóźnienie jest obarczone osłabieniem działania antykoncepcyjnego leków.

Wiele kobiet używa obecnie takich mini-napojów jak Logest, Zhanin, Charozetta, Lakinet, Chloe. Zatrzymajmy się bardziej szczegółowo na ostatnim środku antykoncepcyjnym. Zwłaszcza, że ​​instrukcja zaleca stosowanie leku Chloe nie tylko do antykoncepcji. Rozważ wszystkie właściwości tego narzędzia.

Połączony lek „Chloe”: instrukcje użytkowania

Jest to nowoczesny, niskodawkowy hormonalny środek antykoncepcyjny, który hamuje aktywną produkcję androgenów w organizmie kobiety. To właśnie one przyczyniają się do wzrostu włosów na ciele kobiety. Problem ten stoi przed wieloma osobami płci pięknej. W profesjonalnym języku medycznym to zjawisko lub fizjologiczna niewydolność hormonalna nazywa się hirsutyzmem.

Również mini-chłód „Chloe” (opinie kobiet potwierdzają to) zmniejsza pojawienie się trądziku, trądziku, zmniejsza aktywność gruczołów łojowych na twarzy. Jednocześnie skóra staje się znacznie czystsza i gładsza. Nie jest to więc tylko środek antykoncepcyjny „Chloe”, którego instrukcje są głównie związane z właściwościami antykoncepcyjnymi, ale także lekiem, który leczy bolesne miesiączki, niepowodzenie cyklu miesiączkowego. Często te mini-pili są wyznaczane z niedokrwistością z niedoboru żelaza.

Lek „Chloe”, instrukcje użytkowania (zdjęcie poniżej) zawiera te informacje, jest dostępny w postaci tabletek wielokolorowych.

Białe tabletki zawierają laktozę jednowodną, ​​bezwodny koloidalny dwutlenek krzemu, stearynian magnezu, karboksymetyloskrobię sodową i koloidalny tlenek glinu.

Tabletki pomarańczowe oraz powyższe składniki obejmują octan cyproteronu 2 mg i 0,035 mg etynyloestradiolu.

Jest to octan tsiproceron, który ma pozytywny wpływ na poziom hormonów w hamowaniu wzrostu nadmiaru włosów, obfitej pracy gruczołów łojowych skóry.

Wszystkie składniki preparatu „Chloe” (instrukcje użytkowania wskazują na ten fakt) hamują proces owulacji, zwiększają lepkość śluzu wewnątrzmacicznego i jajowodu, co skutecznie zapobiega przedostawaniu się plemników do jamy narządu rodnego. Ten środek antykoncepcyjny nie jest pozbawiony wad, dlatego przepisywany jest tylko przez ginekologa.

Ponieważ do przygotowania Chloe nie dołączono zbyt szczegółowych instrukcji, opinie wielu kobiet często podkreślają zasady administracji. Szczególnie zainteresowana kwestią, co zrobić, jeśli pigułka zostanie przyjęta późno. Tak więc te mini-picie z pierwszego dnia cyklu miesiączkowego. Rozpocznij odbiór białymi tabletkami po przeniesieniu do pomarańczy. Po zakończeniu pakowania kolejna rozpoczyna się bez przerwy. I tak trwa aż kobieta pozbywa się hirsutyzmu, tłustej skóry i łojotoku. Czas trwania leczenia tym lekiem wynosi od trzech do czterech miesięcy. Jeśli właściwości antykoncepcyjne są odpowiednie dla kobiety, stan zdrowia jest doskonały, może być chroniona w ten sposób przez wystarczająco długi okres czasu.

Opinie kobiet na temat godzin odbioru mini-chloe „Chloe” są bardzo sprzeczne, opinie ginekologów zalecają zrobienie tego przed pójściem spać. Rano w zamieszaniu zawsze łatwo jest przeoczyć moment odbioru, w ciągu dnia jest także wiele rozrywek, ale w domu przed snem jest najbardziej komfortowy czas, skupiając uwagę na sobie osobiście.

Jeśli lek zostanie przepisany po raz pierwszy i nie zastosowano wcześniej żadnego innego środka antykoncepcyjnego, powinien zacząć przyjmować lek od pierwszego dnia miesiączki. Zdarza się, że tabletki Chloe są pobierane po zakończeniu miesiączki, w którym to przypadku prezerwatywy powinny być stosowane dodatkowo przez dwa tygodnie.

Ogólnie rzecz biorąc, przyjęcie nie budzi żadnych istotnych problemów. Wszystko jest dość proste - pić codzienne pigułki w tym samym czasie, nie pomijaj pigułek, zaczynaj od białych tabletek, a potem po zabiegu przełącz się na pomarańczowy - zacznij pić nowy pakiet mini-pita. Oto jasne i zwięzłe instrukcje dotyczące stosowania leku „Chloe”.

Doświadczone kobiety, które od dawna wybierają wygodną metodę antykoncepcji, przyjmując codziennie tabletki antykoncepcyjne, są przyzwyczajone do samoorganizacji i nie zapominają o skutecznej ochronie swojego ciała. Ta metoda jest idealna dla par, gdy partner seksualny się nie zmienia i istnieje gwarancja, że ​​jest zdrowy.

Dodatnia właściwość leku

W przypadku osób młodszych zapomnienie często jest okrutnym żartem. O ścisłej kontroli dopuszczenia pigułki ostrzega przed użyciem narzędzia „Chloe”. Anulowanie jest zalecane, jeśli ciąża już się wydarzyła lub rozpoznano pozamaciczny rozwój płodu.

Dwukolorowe tabletki są bardzo wygodne. Nieprzerwany odbiór tych danych pozwala na uruchomienie drugiego pakietu na czas i nie martwi się o wzięcie pierwszej pigułki z kolejnego opakowania z opóźnieniem. Ta wygodna metoda antykoncepcji jest bardzo popularna wśród kobiet, zwłaszcza, że ​​jest najbardziej przystępna cenowo i niezwykle skuteczna, jeśli wszystko odbywa się zgodnie z zaleceniami instrukcji przygotowania Chloe.

Przeglądy wielu kobiet będą zawierać informacje, że podczas początkowych etapów stosowania środków antykoncepcyjnych mogą wystąpić nieprzyjemne objawy. Jeśli nie są zbyt wyraźne, możesz nadal korzystać z narzędzia, ale jeśli lek negatywnie wpływa na twoje samopoczucie, odmawiają tego. Inny ginekolog powinien również przepisać inny środek antykoncepcyjny.

Blister tabletek antykoncepcyjnych jest niepozorny i mieści się w kieszeni nawet najmniejszej damskiej torebki.

Funkcje przyjmowania środków antykoncepcyjnych mini-pili

Jeśli lek jest stosowany po raz pierwszy, jego pełny efekt antykoncepcyjny zbliżony do stu procent rozpoczyna się siedem dni po pierwszej pigułce. Dlatego w pierwszym tygodniu powinieneś również użyć dodatkowej bariery ochronnej.

Pierwsze dni przyjęcia mogą zaburzyć rozstrój jelit, nudności, a nawet wymioty. Jeśli w trakcie przyjmowania popełniono błędy (pigułka nie została wypita na czas) i nie wystąpiły miesiączki przez dwa miesiące, należy wykonać test ciążowy.

Leczenie kobiecych nieprawidłowości hormonalnych i fizjologicznych poprzez mini-picie Chloe trwa od trzech do czterech miesięcy. To jedyny sposób na osiągnięcie pozytywnych wyników.

Na co powinienem zwrócić uwagę?

Tak więc, po pierwsze, zaleca się, aby instrukcja obsługi „Chloe” (jej analogi) była podejmowana ściśle bez luk, aby osiągnąć wysoki stopień ochrony na poziomie hormonalnym.

Po drugie, oznaki złego stanu zdrowia mogą być tymczasowe na początku przyjęcia.

Po trzecie, jeśli efekty uboczne są wyraźne, odmawiają stosowania mini-pił i razem z ginekologiem wybierają inny skuteczny lek.

Nie zapominaj, że doustne środki antykoncepcyjne są przepisywane kobietom, które już mają dzieci. Osoby, które nie urodziły dziecka, nie powinny stosować tego środka jako środka antykoncepcyjnego.

Jeśli chcesz zajść w ciążę z narkotyków. Przywrócenie porodu występuje podczas trzymiesięcznej przerwy w przyjmowaniu tabletek antykoncepcyjnych.

Rozważany lek jest przeznaczony do antykoncepcji i leczenia tylko dla kobiet.

Przeciwwskazania do stosowania środków antykoncepcyjnych „Chloe”

Pomimo skuteczności i wygody brania mini-pita, nie są one odpowiednie dla wszystkich kobiet. Nie zaleca się przyjmowania środków antykoncepcyjnych „Chloe” (instrukcje, opinie lekarzy podkreślają tę uwagę) w następujących przypadkach:

  • w przypadku rozpoznania zakrzepicy żylnej lub tętniczej;
  • jeśli kobieta doznała ataku serca;
  • jeśli występuje regularna dławica piersiowa;
  • przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych w przypadku cukrzycy jest niedozwolone;
  • w migrenie i zaburzeniach neurologicznych nie zaleca się mini-pili;
  • jeśli kobieta ma chorobę wątroby, w tym guz;
  • jeśli w okolicy narządów płciowych i klatki piersiowej występują złośliwe guzy;
  • jeśli zdiagnozowano częste krwawienie z pochwy;
  • przyjmowanie tych mini-napojów podczas karmienia piersią jest niepożądane;
  • pigułki nie są zalecane w przypadku ciąży.

Imponująca i poważna lista dolegliwości, w których środek antykoncepcyjny jest przeciwwskazany, zawiera instrukcje dotyczące stosowania leku Chloe. Efekty uboczne - jest to również jedna z sekcji, których nie można przegapić.

Możliwe niekorzystne skutki przy wykonywaniu mini pił

Podobnie jak w przypadku każdego leku, pigułki antykoncepcyjne „Chloe” (instrukcje użycia, opinie lekarzy potwierdzają to) nie są pozbawione właściwości powodujących zły stan zdrowia. Główne zgłaszane skutki uboczne odbioru to nudności, wymioty, biegunka, napięcie i ból w klatce piersiowej, zwiększona objętość brodawek sutkowych, ich wydalanie z krwi, bóle głowy, depresja, wysypki alergiczne na skórze, nietolerancja soczewek kontaktowych, zatrzymywanie płynów w organizmie objawia się obrzękiem.

Opinia ekspertów

Zanim zaczniesz używać mini-napoju, musisz skonsultować się z ginekologiem, którego monitorujesz. Wszakże skuteczność ich działania zależy nie tylko od składników, które tworzą, ale także od wielu procesów fizjologicznych kobiecego ciała.

Jeśli oceniamy skuteczność mini-napoju, powinniśmy rozważyć tylko profesjonalne recenzje lekarzy na temat preparatu „Chloe”. Plusy i minusy do zidentyfikowania - to ich los, ponieważ wieloletnia praktyka i obserwacja stanowią podstawę konstruktywnych wniosków i zaleceń najbardziej skutecznego leczenia.

Jeśli przyjęcie nie bierze pod uwagę wszystkich przeciwwskazań, możesz spowodować poważne szkody dla zdrowia. Ten środek antykoncepcyjny jest oceniany przez lekarzy jako niezawodne narzędzie, które pomaga pozbyć się wielu problemów ze zdrowiem kobiet. Tutaj jest mianowany tylko po dokładnym zbadaniu pacjenta. Większość z nich jest idealna do ochrony przed niechcianą ciążą.

Lek „Chloe”: recenzje kobiet

Wybierając środki antykoncepcyjne dla siebie, wiele osób nie konsultuje się z lekarzem, ale z przyjaciółmi lub farmaceutami. Ale nie można samemu przepisać mini-napoju, jak mówi instrukcja do przygotowania „Chloe”. Opinie kobiet na tych tabletkach są w większości pozytywne. Biorąc opisane mini-picie, musisz być regularnie monitorowany przez lekarza i nie trzymaj w tajemnicy objawów dolegliwości lub niepowodzeń w cyklu miesiączkowym. Jeśli lek nie jest odpowiedni, lekarz dokonuje regulacji i wybiera skuteczną metodę antykoncepcji, która jest łagodniejsza dla kobiecego ciała.

Chloe mini-drank to dla wielu kobiet niezawodna ochrona, która zapewnia zdrowie fizyczne i spokój moralny. Lek jest sprzedawany w aptekach na receptę. Jeśli chcesz uzyskać maksymalny efekt antykoncepcji, konsultacje i badanie lekarza nie zaszkodzą tobie, ale pomogą ci dokonać właściwego wyboru i zawsze będą w dobrej formie.

Mini pigułki Chloe są produkowane we Francji przez laboratorium MacShor lub w Czechach przez firmę Zentiva. Ich jakość została potwierdzona wieloletnim stosowaniem w praktyce medycznej. Koszt jednego opakowania tego środka antykoncepcyjnego wynosi średnio 700 rubli. Jak widać, lek nie jest tani, ale wysoka skuteczność zmusza wielu specjalistów do przepisywania go kobietom.

Nowoczesne mini-pili pozwoliły fair sexowi mniej myśleć o niekorzystnych skutkach intymnych relacji. Po raz kolejny podkreślamy, że doustne środki antykoncepcyjne nie chronią przed zakażeniem chorobami przenoszonymi drogą płciową. Dlatego są one częściej wykorzystywane przez pary, gdy partner jest jeden, niezawodny i zdrowy.

Oczywiście te mini-picie - niewątpliwie niezawodna ochrona kobiecego ciała na poziomie fizjologicznym, ale tylko wtedy, gdy przestrzegasz wszystkich zasad ich odbioru. Doustne środki antykoncepcyjne nie wpływają na przyrost masy ciała kobiety, nie są przepisywane przed pierwszymi porodami i nie są przepisywane osobom powyżej czterdziestego roku życia.

Antykoncepcyjny „Chloe” pozwala prawidłowo podejść do kwestii planowania rodziny i zawsze możesz wznowić funkcję rodzenia, jeśli chcesz. Tego leku nie można nazwać najskuteczniejszym. Obecnie duża liczba doustnych środków antykoncepcyjnych jest oferowana w aptekach. Ciało każdej kobiety jest indywidualne, więc każda z nich jest wybrana jako idealna opcja, analizując ogólny obraz jej zdrowia.

Analogi antykoncepcji „Chloe” to mini-picie „Eric-35”, „Diane-35” i „Bellune-35”. Te leki antykoncepcyjne są przepisywane tylko przez lekarza po dokładnym badaniu i badaniu kobiecego ciała.

Jeśli szukasz skutecznej i wygodnej metody ochrony przed niechcianymi ciążami, zwróć uwagę na Chloe.

Recenzje pigułek Chloe

Chloe i skutki uboczne

Cholera... i obawiam się, że wkrótce zacznę pić Janine. Chciałem również na 3 cykle, ale po zakupie postu kupię za 1.

Pigułki antykoncepcyjne Chloe, które wzięły.

Ok chloe

Wypiłem Chloe, ale ten idiota doktor przepisał mi go bez testów, po prostu go wypił, oczyścił. W rezultacie cykl od ideału 28 w ciągu 3–4 lat dotarł do FIG wiedzieć, gdzie. Potem było od 28 do 35, wszystkie hormony leciały. Widziałam przez około 6 miesięcy, a potem wzięła inny lek po wynikach testu - wszystko było normalne.

nieprawda! świetny lek! bez trądziku, bez wagi, wszystko jest w porządku.

dobry artykuł o doustnych środkach antykoncepcyjnych

Byłem w młodości, dobrze piłem, na twarzy były plamy pigmentowe, wciąż walczące. Ponadto w wieku trzydziestu lat wzrosła liczba mięśniaków na szyjce macicy. Był badany przez długi czas i poważnie, większość lekarzy jest skłonna wierzyć, że wszystko to jest konsekwencją dużej dawki estrogenu w OK. Zobaczyłem regividon, oczywiście wyznaczony przez lekarza. Zostało to przepisane wielu. W sumie dwa lata chronili. Potem nie przyszła bardzo długo B. W rezultacie mięśniak usunięto tylko podczas cięcia cesarskiego, w przeciwnym razie nie można było go osiągnąć. Po roku chcę drugiego dziecka, chronimy się w staroświecki sposób))) Nie chcę więcej robić OK. Zbyt kosztowny koszt... Chociaż może to być analfabetą, podniosłem je. To jest ta historia) wybacz dużo buków)))

Delcia była pierwszym lekiem, który idealnie do mnie pasował, zanim bolała mnie głowa, zaczęły pojawiać się obrzęki, a potem cała twarz była pokryta trądzikiem. I wtedy nie ma żadnych problemów, jestem niesamowicie zadowolony: żadnych problemów i ciąż, wszystko jest tak, jak powinno)))

PCOS. Moja historia

Nie wiem, jak się leczyć, ale kto w wieku 16 lat zazwyczaj zaczyna od tego problemu. Norma dla dziewcząt ma 12 lat na początku M. Ale nie o to chodzi. Mam dziewczynę z podobnym problemem. Nie wiem na pewno, ale ona też nie miała normalnie M, ale w wieku 25 lat całkowicie się zatrzymała. Ona ma dziś 34 lata Wyobraź sobie, ile lat miał M. Poszła do lekarza. Przepisała kilka leków dla diabetyków i środków antykoncepcyjnych. Poszła do M. przez 7 lat, a po nich, po 3 miesiącach, była Ząb. Urodziła Andryusha. Jestem pewien, że Bóg daje dzieciom. Ale Bóg nie daje nic bez trudności. Pamiętaj, aby leczyć. Przejdź przez kilku lekarzy i posłuchaj tego, co mówią. Jeśli co najmniej trzech lekarzy zbierze się w sprawie tych samych leków, może to mieć sens. Idziesz dokładnie do specjalisty od płodności.

Nie zaproponowałeś laparoskopii? Mam też policystyczną, Jess pił przez 2 lata, poszedł dobrze, potem przestał pić, a sześć miesięcy później menstruacja znowu się zatrzymała. Zaproponowali wykonanie laparoskopii (twierdzą, że jest to najlepsza metoda), ale jak dotąd odmówiłem i wyznaczyłem do picia Diane-35 na 3 miesiące. Czekam na wynik :)

Antykoncepcyjne recenzje Chloe

Tabletki powlekane filmem, dwa rodzaje.

Tabletki powlekane żółto-pomarańczowym kolorem, okrągłe, dwuwypukłe (21 sztuk w blistrze).

Substancje pomocnicze: monohydrat laktozy, powidon, karboksymetyloskrobia sodowa (typ A), bezwodny dwutlenek koloidalny krzemu, koloidalny tlenek glinu, stearynian magnezu.

Skład powłoki: barwnik Opadry Yellow II OY-L-32901 (Opadry II Yellow OY-L-32901) (monohydrat laktozy, hypromeloza 2910, dwutlenek tytanu, makrogol 4000, żółty tlenek żelaza, czarny tlenek żelaza, czerwony tlenek żelaza, woda oczyszczona).

Tabletki (placebo) białe, okrągłe, dwuwypukłe (7 szt. W blistrze).

Substancje pomocnicze: monohydrat laktozy, powidon, karboksymetyloskrobia sodowa (typ A), bezwodny dwutlenek koloidalny krzemu, koloidalny tlenek glinu, stearynian magnezu.

28 szt. - pęcherze (1) - pakuje karton.
28 szt. - pęcherze (3) - pakuje karton.

Skojarzony preparat antykoncepcyjny o niskiej dawce jednofazowej doustnej o działaniu antyandrogennym. Mechanizm działania jest spowodowany jego antyandrogennym preparatem steroidowym - octanem cyproteronu i doustnym estrogenem - etynyloestradiolem.

Ma zdolność konkurowania z naturalnymi receptorami androgenowymi (w tym testosteronem, dihydroepiandrosteronem, androstenedionem), które powstają w niewielkich ilościach w organizmie kobiety, głównie w nadnerczach, jajnikach i skórze. Blokując receptory androgenowe w narządach docelowych, zmniejsza skutki androgenizacji u kobiet (z powodu zakłócenia procesów, w których pośredniczą kompleksy receptorów hormonalnych na poziomie głównych mechanizmów wewnątrzkomórkowych). Tak więc staje się możliwe leczenie chorób spowodowanych zwiększonym powstawaniem androgenów lub specyficzną wrażliwością na te hormony.

Na tle przyjmowania leku zwiększa się aktywność gruczołów łojowych, co odgrywa ważną rolę w występowaniu trądziku i łojotoku. Po 3-4 miesiącach terapii istniejąca wysypka zwykle znika. Nadmierne tłuste włosy i skóra znikają jeszcze wcześniej. Zmniejsza się również wypadanie włosów, które często towarzyszy łojotokowi.

Terapia chloe u kobiet w wieku rozrodczym zmniejsza objawy kliniczne łagodnych form hirsutyzmu; jednak efekt leczenia należy się spodziewać dopiero po kilku miesiącach stosowania.

Oprócz właściwości antyandrogennych octan cyproteronu wykazuje działanie gestagenne, które naśladuje właściwości hormonu ciałka żółtego. Hamuje wydzielanie hormonów gonadotropowych przysadki i hamuje owulację, co przyczynia się do działania antykoncepcyjnego.

Wzmacnia centralne i obwodowe działanie octanu cyproteronu na owulację, utrzymuje wysoką lepkość śluzu szyjki macicy, utrudniając plemnikom penetrację jamy macicy i pomaga zapewnić skuteczny efekt antykoncepcyjny.

Na tle przyjmowania leku cykl staje się bardziej regularny, rzadsze bolesne miesiączki, zmniejsza intensywność krwawienia, zmniejsza ryzyko niedokrwistości z niedoboru żelaza.

Po zażyciu leku wewnątrz octanu cyproteronu jest całkowicie wchłaniany z przewodu pokarmowego. Cmax w osoczu krwi osiąga się po 1,6 godziny i wynosi 15 ng / ml. Biodostępność wynosi 88%.

Octan cyproteronu jest prawie całkowicie związany z albuminą osocza, około 3,5–4% jest w stanie wolnym. Ponieważ wiązanie białka nie jest specyficzne, zmiany poziomu globuliny wiążącej steroidy płciowe (GSPS) nie wpływają na farmakokinetykę octanu cyproteronu.

Biotransformowany przez hydroksylację i koniugację, głównym metabolitem jest pochodna hydroksylowa 15b.

Farmakokinetyka dwufazowego octanu ziproteronu: T1/2 wynosi odpowiednio 0,8 godziny i 2,3 dnia dla pierwszej i drugiej fazy. Całkowity klirens osocza wynosi 3,6 ml / min / kg. Pochodzi głównie w postaci metabolitów przez nerki i jelita w stosunku 1: 2, niewielka część - niezmieniona przez jelito. W przypadku mleka matki, do 0,2% dawki octanu cyproteronu jest wydalane. T1/2 dla metabolitów octanu cyproteronu wynosi 1,8 dnia.

Po zażyciu leku etynyloestradiol jest szybko i całkowicie wchłaniany z przewodu pokarmowego. Cmax około 80 pg / ml i osiągnięte po 1,7 h. Biodostępność około 45% ma znaczną zmienność indywidualną.

Wiązanie z białkami (albuminą) osocza krwi jest wysokie: tylko 2% jest w postaci wolnej w osoczu.

Etynyloestradiol zwiększa syntezę wątrobową GSPS i globuliny wiążącej kortykosteroidy (CSG) przy ciągłym stosowaniu. Przy leczeniu Chloe stężenie SSG w surowicy wzrasta od około 100 nmol / l do 300 nmol / l, a stężenie CGC w surowicy wzrasta od około 50 μg / ml do 95 μg / ml.

W procesie absorpcji i „pierwszego przejścia” przez wątrobę etynyloestradiol jest intensywnie metabolizowany.

Farmakokinetyka dwufazowego etynyloestradiolu: T1/2 1-2 godziny i około 20 godzin. Klirens osoczowy wynosi około 5 ml / min / kg. Etynyloestradiol jest wydalany w postaci metabolitów: około 40% przez nerki, 60% przez jelita. W przypadku mleka kobiecego wydalany jest do 0,02% etynyloestradiolu.

- antykoncepcja u kobiet ze zjawiskami androgenizacji.

Choroby zależne od androgenów u kobiet:

- trądzik, zwłaszcza ich wyraźne formy, któremu towarzyszy łojotok, zjawiska zapalne z tworzeniem węzłów (trądzik grudkowo-krostkowy, trądzik guzowaty-torbielowaty);

- lekkie formy hirsutyzmu.

- jednoczesne stosowanie z innymi hormonalnymi środkami antykoncepcyjnymi;

- zakrzepica i choroba zakrzepowo-zatorowa, w tym zakrzepica żył głębokich w wywiadzie, zakrzepica zatorowa płuc, zawał mięśnia sercowego, zaburzenia naczyniowo-mózgowe, na przykład udar);

- stany poprzedzające zakrzepicę (w tym przemijające ataki niedokrwienne, dusznica bolesna);

- wielokrotne lub poważne czynniki ryzyka żylnej lub tętniczej zakrzepicy (w tym skomplikowanych wad zastawek, migotanie przedsionków, choroby naczyń mózgowych lub tętnic wieńcowych, niekontrolowanym nadciśnieniem tętniczym, ciężką dislipoproteinemia, podostre bakteryjne zapalenie wsierdzia, długotrwałego unieruchomienia, chirurgii na kończyny dolne, operacje neurochirurgiczne, rozległe urazy, palenie powyżej 35 roku życia, otyłość o BMI powyżej 30 kg / m2);

- ujawnione dziedziczne lub nabyte predyspozycje do zakrzepicy żylnej lub tętniczej,
na przykład oporność na aktywowane białko C (APS), niedobór antytrombiny III, niedobór białka C, niedobór białka S, hiperhomocysteinemię i obecność przeciwciał przeciw fosfolipidom (przeciwciała antykardiolipinowe, antykoagulant tocznia);

- cukrzyca z angiopatią cukrzycową;

- ciężka choroba wątroby jest obecnie lub w wywiadzie lub znaczna nieprawidłowa czynność wątroby nie wcześniej niż 6 miesięcy po normalizacji wskaźników czynności wątroby;

- nowotwory wątroby (łagodne i złośliwe);

- nowotwory złośliwe zależne od hormonów lub ich podejrzenie, w tym guzy gruczołu sutkowego lub narządów płciowych (w tym historia);

- krwawienie z pochwy o nieznanej etiologii;

- zapalenie trzustki z ciężką hipertriglicerydemią (w tym w historii);

- występowanie w wywiadzie migreny, której towarzyszyły ogniskowe objawy neurologiczne;

- ciąża lub podejrzenie jej;

- okres karmienia piersią;

- wrodzona hiperbilirubinemia (zespoły Gilberta, Dubina-Johnsona i Rotora);

- wiek powyżej 40 lat;

- nietolerancja laktozy, niedobór laktazy, zespół złego wchłaniania glukozy / galaktozy;

- nadwrażliwość na lek.

Jeśli którykolwiek z tych warunków wystąpi po raz pierwszy podczas przyjmowania Chloe, lek należy natychmiast anulować.

Lek Chloe nie jest przeznaczony do stosowania u mężczyzn.

Chloe należy stosować ostrożnie w padaczce, depresji, wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego, chorobach wątroby i pęcherzyka żółciowego, mięśniakach macicy, mastopatii, pląsawicy, tężyczce, porfirii, stwardnieniu rozsianym, żylakach, gruźlicy, chorobach nerek, w okresie dojrzewania (bez regularnych cykli owulacyjnych, dyslipoproteinemia, anemia sierpowata, żółtaczka idiopatyczna lub świąd podczas poprzedniej ciąży, otoskleroza z zaburzeniami słuchu podczas poprzedniej ciąży.

Lek należy przyjmować doustnie na 1 zakładce / dzień. Pigułka jest pobierana bez żucia i popijana niewielką ilością płynu. Zaleca się przyjmowanie leku w tym samym czasie, najlepiej po śniadaniu lub kolacji.

W przypadku braku przyjmowania jakichkolwiek hormonalnych środków antykoncepcyjnych w poprzednim miesiącu

Chloe rozpoczyna się pierwszego dnia cyklu (tj. Pierwszego dnia krwawienia miesiączkowego) za pomocą pigułki z odpowiedniego dnia tygodnia z pakietu kalendarza. Dozwolone jest rozpoczęcie przyjmowania w 2-5 dniu cyklu miesiączkowego, ale w tym przypadku zaleca się dodatkowe stosowanie antykoncepcji metodą barierową podczas pierwszych 7 dni przyjmowania tabletek z pierwszego opakowania.

Dzienne spożycie leku odbywa się za pomocą tabletek z opakowania kalendarza kolejno w kierunku strzałki nadrukowanej na folii, aż wszystkie tabletki zostaną pobrane. Po pobraniu wszystkich 21 tabletek w kolorze żółto-pomarańczowym z pakietu kalendarza konieczne jest pobranie pozostałych białych tabletek przez następne 7 dni. W ciągu ostatnich 7 dni cyklu leczenia (28 dni) powinno wystąpić krwawienie miesiączkowe (w wyniku wycofania leczenia). Krwawienie miesiączkowe zwykle rozpoczyna się 2-3 dni po 21 dniu cyklu leku. Następny pakiet musi zostać uruchomiony następnego dnia po całkowitym ukończeniu pigułki z poprzedniego opakowania, niezależnie od tego, czy krwawienie trwa, czy nie.

Przy zmianie z połączonych środków antykoncepcyjnych (doustne środki antykoncepcyjne (OCC), pierścień dopochwowy lub plaster antykoncepcyjny)

Przyjmowanie leku Chloe powinno rozpocząć się następnego dnia po przyjęciu ostatniej aktywnej tabletki poprzedniego leku, ale w żadnym przypadku nie później niż następnego dnia po zwykłej 7-dniowej przerwie w recepcji (dla leków zawierających 21 tabletek). Dalej, jak opisano powyżej.

Jeśli pacjent przyjmował codziennie antykoncepcję codziennie przez 28 dni, stosowanie leku Chloe należy rozpocząć po przyjęciu ostatniej nieaktywnej tabletki. Chloe należy przyjmować w dniu usunięcia pierścienia dopochwowego lub plastra antykoncepcyjnego, ale nie później niż w dniu, w którym ma zostać włożony nowy plaster lub utknie nowy plaster.

Podczas zmiany z środków antykoncepcyjnych zawierających tylko gestageny (mini-pili, formy do wstrzykiwań, implanty, antykoncepcja wewnątrzmaciczna uwalniająca progestagen)

W przejściu z „mini-pijanego” leku Chloe można zacząć stosować bez przerwy.

Podczas stosowania wstrzykiwanych form środków antykoncepcyjnych lek Chloe należy przyjmować od dnia, w którym ma zostać podany następny zastrzyk.

Podczas zmiany z implantu Chloe należy go stosować w dniu jego usunięcia.

We wszystkich przypadkach musisz stosować dodatkową metodę antykoncepcji przez pierwsze 7 dni przyjmowania leku.

Po aborcji w pierwszym trymestrze ciąży kobieta może natychmiast rozpocząć Chloe. W takim przypadku nie ma potrzeby stosowania dodatkowych metod antykoncepcji.

Po porodzie, bez karmienia piersią lub aborcji w drugim trymestrze ciąży, lek należy rozpocząć w dniach 21–28. Jeśli odbiór rozpoczął się później, musisz użyć dodatkowej metody antykoncepcji podczas pierwszych 7 dni stosowania leku.

Jeśli kobieta żyła seksualnie w okresie między porodem lub aborcją, przed rozpoczęciem przyjmowania leku Chloe należy najpierw wyeliminować ciążę lub poczekać na pierwszą miesiączkę.

Przyjmowanie pominiętych tabletek

Nieodebraną pigułkę należy przyjąć jak najszybciej, kolejną pigułkę o zwykłej porze. Z opóźnieniem wynoszącym 12 godzin można zmniejszyć niezawodność antykoncepcji. Im więcej pigułek zostanie pominiętych i im bliżej przejścia do 7-dniowej przerwy w przyjmowaniu tabletek, tym większe prawdopodobieństwo ciąży. W takim przypadku możesz przestrzegać następujących dwóch podstawowych zasad:

-lek nie powinien być nigdy przerywany na dłużej niż 7 dni;

-Osiągnięcie odpowiedniej supresji regulacji podwzgórze-przysadka-jajnik wymaga 7 dni ciągłego podawania leku.

W związku z tym można podać następujące zalecenia, jeśli opóźnienie w przyjmowaniu tabletek przekroczyło 12 godzin (odstęp od momentu przyjęcia ostatniej tabletki wynosi ponad 36 godzin).

Pierwszy tydzień przyjmowania leku

Kobieta powinna przyjąć ostatnią pominiętą pigułkę, gdy tylko sobie przypomni (nawet jeśli oznacza to przyjęcie dwóch tabletek jednocześnie). Następna pigułka powinna być przyjmowana o zwykłej porze. Ponadto należy stosować metodę antykoncepcji barierowej przez następne 7 dni. Jeśli stosunek płciowy odbył się w ciągu tygodnia przed pominięciem tabletki, należy wziąć pod uwagę prawdopodobieństwo zajścia w ciążę.

Drugi tydzień przyjmowania leku

Kobieta powinna przyjąć ostatnią pominiętą pigułkę, gdy tylko sobie przypomni (nawet jeśli oznacza to przyjęcie dwóch tabletek jednocześnie). Następna pigułka powinna być przyjmowana o zwykłej porze.

Pod warunkiem, że kobieta prawidłowo zażyła tabletki w ciągu 7 dni poprzedzających pierwszą pominiętą pigułkę, nie ma potrzeby stosowania dodatkowych środków antykoncepcyjnych. W przeciwnym razie, oprócz pomijania dwóch lub więcej tabletek, musisz dodatkowo stosować bariery antykoncepcyjne (na przykład prezerwatywę) przez 7 dni.

Trzeci tydzień przyjmowania leku

Ryzyko zajścia w ciążę wzrasta ze względu na nadchodzącą przerwę w pigułce, ale jeśli w ciągu 7 dni poprzedzających pierwszą pominiętą pigułkę wszystkie pigułki zostały przyjęte prawidłowo, nie ma potrzeby stosowania dodatkowych metod antykoncepcyjnych.

1. Kobieta powinna przyjąć ostatnią pominiętą pigułkę, jak tylko sobie przypomni (nawet jeśli oznacza to przyjęcie dwóch tabletek w tym samym czasie). Następujące tabletki są przyjmowane o zwykłej porze, aż skończy się tabletka z obecnego opakowania. Następny pakiet powinien zacząć się od razu. „Anulowanie” krwawienia jest mało prawdopodobne, dopóki nie wyczerpią się tabletki z drugiego opakowania, ale podczas przyjmowania tabletek mogą wystąpić plamienia i „przełom”.

2. Kobieta może również przestać brać pigułki z obecnego zestawu. Następnie powinna zrobić sobie przerwę na 7 dni, w tym na dzień, w którym tęskni za pigułką, a następnie zacząć brać tabletki z nowego opakowania. Jeśli kobieta traci pigułkę, a następnie podczas przerwy w odbiorze nie ma krwawienia z „odstawienia”, należy wykluczyć ciążę.

Zalecenia dotyczące zaburzeń żołądkowo-jelitowych

Jeśli kobieta miała wymioty w ciągu 3 do 4 godzin po zażyciu leku, wchłanianie substancji czynnych może być niepełne. W takim przypadku należy pominąć zalecenia dotyczące koncentracji na zaleceniach.

Zmień dzień krwawienia miesiączkowego

Aby opóźnić wystąpienie krwawienia miesiączkowego, kobieta powinna kontynuować przyjmowanie tabletek z nowego opakowania natychmiast po przyjęciu wszystkich tabletek z poprzedniego opakowania, bez przerwy. Tabletki z tego nowego pakietu można pobierać tak długo, jak chce kobieta (dopóki pakiet nie zostanie ukończony). Podczas przyjmowania leku z drugiego opakowania kobieta może mieć plamienie lub „przebicie” krwawienia z macicy. Wznowienie przyjmowania leku Chloe z nowego opakowania powinno nastąpić po zwykłej 7-dniowej przerwie.

Aby odłożyć dzień krwawienia miesiączkowego na inny dzień tygodnia, kobieta powinna skrócić następną przerwę w przyjmowaniu tabletek przez tyle dni, ile chce. Im krótszy interwał, tym większe ryzyko, że nie będzie miała „krwawienia z odstawienia”, aw przyszłości pojawi się plamienie i „krwawienie” podczas przyjmowania drugiego opakowania (tak jak gdyby chciała opóźnić wystąpienie krwawienia miesiączkowego).

W leczeniu stanów hiperandrogennych

Czas trwania leczenia zależy od ciężkości choroby. Po ustąpieniu objawów zaleca się przyjmowanie leku przez co najmniej kolejne 3-4 miesiące. W przypadku nawrotu w ciągu kilku tygodni lub miesięcy po zakończeniu kursu, możesz powtórzyć leczenie Chloe. W przypadku wznowienia leczenia (po 4-tygodniowej przerwie lub dłużej) należy rozważyć zwiększone ryzyko ŻChZZ.

Dzieci i nastolatki

Lek Chloe jest pokazany dopiero po wystąpieniu pierwszej miesiączki.

Pacjenci po menopauzie

Chloe nie jest wskazane po menopauzie.

Zaburzenia czynności wątroby

Lek Chloe jest przeciwwskazany u kobiet z ciężką chorobą wątroby, o ile wskaźniki czynności wątroby nie powrócą do normy.

Zaburzenia czynności nerek

Chloe nie był specjalnie badany u pacjentów z zaburzeniami czynności nerek. Dostępne dane nie sugerują dostosowania dawki w takich przypadkach.

Określenie częstości występowania działań niepożądanych: bardzo często (≥1 / 10); często (≥1 / 100 do 2).

Ryzyko powikłań zakrzepowo-zatorowych tętnic lub wzrostu wypadków mózgowo-naczyniowych:

- wraz z wiekiem;

- podczas palenia (przy intensywnym paleniu i wraz z wiekiem wzrasta ryzyko, zwłaszcza u kobiet powyżej 35 roku życia. Kobietom powyżej 35 roku życia należy zdecydowanie zaprzestać palenia, jeśli chcą przyjmować lek Chloe);

- z nadciśnieniem;

- z chorobą zastawkową serca;

- z migotaniem przedsionków;

- z historią rodziny (tj. z historią przypadków zakrzepicy tętniczej w stosunkowo młodym wieku z rodzicami lub bliskimi krewnymi). Jeśli podejrzewa się predyspozycję dziedziczną, kobieta powinna skonsultować się ze specjalistą przed podjęciem decyzji o antykoncepcji hormonalnej.

Zaburzenia krążenia obwodowego mogą również występować w cukrzycy, toczniu rumieniowatym układowym, zespole hemolityczno-mocznicowym, przewlekłej chorobie zapalnej jelit (mianowicie chorobie Crohna lub wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego) i anemii sierpowatej.

Należy wziąć pod uwagę zwiększone ryzyko choroby zakrzepowo-zatorowej w okresie poporodowym.

Zwiększenie częstości lub nasilenia ataków migreny podczas stosowania leku Chloe (który może być prekursorem zaburzeń krążenia mózgowego) jest powodem natychmiastowego odstawienia leku.

Jeśli chodzi o potencjalną rolę żylaków i powierzchownego zakrzepowego zapalenia żył w rozwoju żylnej choroby zakrzepowo-zatorowej, nie ma zgody.

czynników biochemicznych, które mogą wskazywać na odziedziczony lub nabyty skłonność do zakrzepicy żylnej lub tętniczej obejmują odporność na aktywowane białko C (APC), hiperhomocysteinemii, niedobór antytrombiny III, białka C, niedobór deficytu białka S, przeciwciała antyfosfolipidowe (przeciwciała antykardiolipinowych toczeń przeciwzakrzepowe).

Oceniając stosunek ryzyka do korzyści, lekarz powinien rozważyć, czy odpowiednie leczenie podstawowej patologii może zmniejszyć ryzyko zakrzepicy. Kobiety przyjmujące Chloe należy poinformować o konieczności poinformowania lekarza prowadzącego w odpowiednim czasie o wszelkich możliwych objawach zakrzepicy. W przypadku zakrzepicy lub podejrzenia jej wystąpienia należy przerwać leczenie Chloe. Biorąc pod uwagę teratogenność koagulantów (kumaryn), powinieneś zacząć stosować odpowiednie metody antykoncepcji.

U kobiet z hipertriglicerydemią podczas przyjmowania złożonych doustnych środków antykoncepcyjnych (z tą chorobą w wywiadzie rodzinnym) ryzyko zapalenia trzustki może wzrosnąć.

Nie ustalono związku między COC a nadciśnieniem. W przypadku utrzymującego się nadciśnienia tętniczego należy anulować Chloe i przepisać odpowiednie leczenie przeciwnadciśnieniowe. Antykoncepcja wstępna może być kontynuowana przy normalizacji ciśnienia krwi.

W przypadku nieprawidłowej czynności wątroby konieczne może być czasowe wycofanie Chloe przed normalizacją parametrów laboratoryjnych. Nawracająca żółtaczka cholestatyczna, która rozwija się po raz pierwszy podczas ciąży lub wcześniejszego przyjmowania hormonów płciowych, wymaga przerwania COC.

Chociaż COC mają wpływ na oporność na insulinę i tolerancję glukozy, zwykle nie ma potrzeby korygowania dawki leków hipoglikemicznych u pacjentów z cukrzycą. Jednak ta kategoria pacjentów musi znajdować się pod ścisłym nadzorem lekarza.

Kobiety z tendencją do ostudy podczas przyjmowania złożonych doustnych środków antykoncepcyjnych powinny unikać długotrwałej ekspozycji na słońce i ekspozycji na promieniowanie ultrafioletowe.

Jeśli u kobiet z hirsutyzmem rozwinęły się ostatnio objawy lub znacznie wzrosły, przy diagnozie różnicowej należy wziąć pod uwagę inne czynniki, takie jak nowotwory wytwarzające androgeny, wrodzone zaburzenia czynności kory nadnerczy.

Podczas podawania leku Chloe czasami może wystąpić krwawienie (plamienie lub krwawienie przełomowe), szczególnie w pierwszych miesiącach leczenia. Dlatego wszelkie nieregularne krwawienia należy oceniać dopiero po okresie adaptacyjnym trwającym około 3 cykli.

Jeśli nieregularne krwawienie nawraca lub rozwija się po poprzednich regularnych cyklach, należy rozważyć przyczyny niehormonalne i podjąć odpowiednie środki diagnostyczne w celu wykluczenia nowotworów złośliwych (w tym diagnostycznego łyżeczkowania jamy macicy) lub ciąży. W niektórych przypadkach krwawienie z odstawienia może nie rozwinąć się podczas przerwy w pigułce. W przypadku nieregularnych tabletek lub braku dwóch krwawień miesiączkowych z rzędu, należy wykluczyć ciążę przed kontynuowaniem przyjmowania leku.

Możesz zmienić wyniki testów alergii skórnych, zmniejszając stężenie LH i FSH. Ze względu na to, że efekt antykoncepcyjny w pełni przejawia się do 7 dnia od rozpoczęcia przyjmowania leku, zaleca się dodatkowe niehormonalne metody antykoncepcji w pierwszym tygodniu.

Zaleca się przepisanie leku po porodzie bez karmienia piersią dopiero po zakończeniu pierwszego normalnego cyklu miesiączkowego.

Leczenie należy przerwać na 3 miesiące przed planowaną ciążą.

W przypadku biegunki i wymiotów działanie antykoncepcyjne jest zmniejszone (bez odstawienia leku konieczne jest zastosowanie dodatkowych niehormonalnych metod antykoncepcji).

Istnieją doniesienia o pewnym wzroście ryzyka zachorowania na raka szyjki macicy w przypadku długotrwałego stosowania złożonych doustnych środków antykoncepcyjnych. Połączenie z przyjmowaniem COC nie jest udowodnione. Pozostaje kontrowersyjne pytanie, w jakim stopniu te wyniki są związane z patologią szyjki macicy lub z cechami zachowań seksualnych (rzadsze stosowanie barierowych metod antykoncepcji). Najbardziej znaczącym czynnikiem ryzyka raka szyjki macicy jest uporczywe zakażenie wirusem brodawczaka ludzkiego. Metaanaliza 54 badań epidemiologicznych wykazała, że ​​ryzyko zachorowania na raka piersi u kobiet przyjmujących doustne środki antykoncepcyjne jest obecnie nieco wyższe (ryzyko względne 1,24). Zwiększone ryzyko stopniowo zanika w ciągu 10 lat po odstawieniu tych leków. Ze względu na fakt, że rak piersi jest rzadko obserwowany u kobiet poniżej 40 roku życia, wzrost liczby rozpoznań raka piersi u kobiet, które przyjmują obecnie doustne środki antykoncepcyjne lub które niedawno go zażyły, jest nieznaczny w stosunku do ogólnego ryzyka tej choroby. Jego związek z KOC nie jest udowodniony. Obserwowany wzrost ryzyka może również wynikać z wcześniejszego rozpoznania raka piersi u kobiet stosujących doustne środki antykoncepcyjne. Kobiety, które kiedykolwiek stosowały doustne środki antykoncepcyjne, wykrywają wcześniejsze stadia raka piersi niż kobiety, które nigdy ich nie stosowały.

W rzadkich przypadkach na tle złożonych doustnych środków antykoncepcyjnych obserwowano rozwój nowotworów wątroby, co w niektórych przypadkach prowadziło do zagrażającego życiu krwawienia wewnątrzbrzusznego. Należy wziąć to pod uwagę podczas przeprowadzania diagnostyki różnicowej w przypadku silnego bólu brzucha, powiększonej wątroby lub objawów krwawienia wewnątrzbrzusznego.

Stosowanie COC może wpływać na wyniki laboratoryjne, w tym wskaźniki biochemiczne wątroby, tarczycy, nadnerczy i nerek, stężenie białek osocza, na przykład globulina wiążąca kortykosteroidy, a także skład lipidów / lipoprotein we krwi, metabolizm węglowodanów i parametry krzepnięcia krwi. Jednak odchylenia zwykle pozostają w zakresie normalnych wartości laboratoryjnych.

Lek jest przeciwwskazany w okresie ciąży, podejrzewanej ciąży i podczas karmienia piersią.

Aby Uzyskać Więcej Informacji Na Temat Leczenia Trądziku