Noreva, czyli bajka na dobranoc

Prolog

Powiem wam, moi przyjaciele, straszna opowieść i długa... Tak, o bitwie, wszystko jest dla mojej urody!

Poszedłem, czerwona dziewczyna! Nawiasem mówiąc, czerwony nie pochodzi z jagód, nie z buraków, och, opalanie! I zaczerwienił się coś, o, o pryszcze tak torturowane! Comedo wylew wszystkie przerośnięte i pory, oh, jak rozszerzone. Ay luli luli!

W skrócie! Pobiegłem kilka lat temu do dermatologa. Nie, mówię, siusiu popatrz na siebie w lustrze. Już w pierwszej trzydziestce, a „kolor” w młodości nie „rozkwitł”. Więc badanie miało miejsce... Nie znalazłem figi i doszedłem do wniosku, że skóra reaguje w ten sposób na odmowę COC (opowiadałem już tę historię wcześniej, ale dzisiejsza epopeja jest prehistorią)))). Cóż, lekarz wyznaczył mi specjalną opiekę od marki Noreva, która dzisiaj i informuje zainteresowane osoby.

Oczywiście nie użyłem całego władcy, ale użyłem tylko tego, co moje „wielkie” pismo napisało do mnie na kartce papieru, którą ciocia-lekarz.

Mój program obejmował siedem produktów z serii Exfoliac (więcej w linii). Opiszę je, określając po drodze, co się dzieje. Ponieważ fundusze już dawno się skończyły, a nie zbieram pustych łowców, zobaczymy tylko zdjęcia z sieci.

Krok pierwszy. Ochrona.

Dwa razy dziennie myłem twarz preparatem Exfoliac Foaming Gel Cleansing Foaming Gel

Co pisze nam producent:

Delikatnie oczyszcza skórę i usuwa zanieczyszczenia. AHA reguluje funkcjonowanie komórek naskórka. Mleczan cynku hamuje nadmierne wydzielanie sebum i matuje skórę. Żel o neutralnym pH nie zakłóca równowagi naskórka.

AHA: 4,7%, mleczan cynku, super miękki środek powierzchniowo czynny, składnik lipidujący, pH = 6

Skóra problemowa młodzieży. Skóra tłusta osłabiona przez agresywne leczenie dermatologiczne

Delikatna tekstura. Łatwo zmyty wodą.

Nałóż żel rano i wieczorem na mokrą skórę (twarz, klatka piersiowa, plecy), lekko masując. Dokładnie umyć i osuszyć skórę bez pocierania. Żel Exfoliac można stosować jako żel pod prysznic.

Cóż, wszystko jest jasne... Teraz ode mnie:

Narzędzie pachnie całkiem nieźle. Ma bladozielony kolor. Tekstura jest żelowa, ale pieni się wściekle, jak mydło. Czyści świetnie, ale nie napina skóry. Nie wysycha. Wygładza pory, rozjaśnia pigmentację, nawilża, daje uczucie relaksu i komfortu. Nie szczypanie. Z codziennym używaniem dwa razy w miesiącu i pół. Naprawdę podobał mi się ten żel i pozostawił mi miłe wspomnienia. Jedyne, czego nie mogę powiedzieć, to to, że zmywa makijaż... Nie sprawdzałem, ponieważ zawsze wymalowałem makijaż z użyciem hydrofilowego oleju lub micelarnej wody, a potem używa się później skórek lub żeli do mycia.

Krok drugi. Leczenie:

Tutaj miałem dwa środki, jeden na dzień, drugi na noc. Zupełnie inne rzeczy, ale równie skuteczne.

Rano po praniu wycieramy mops płynem o wysokim stężeniu AHA i BHA (Exfoliac Lotion)

Na raporcie skrzynki:

Wysoka koncentracja AHA pozwala aktywnie radzić sobie z różnymi wysypkami, przywraca równowagę i leczy skórę. Zauważalna poprawa pojawia się już w pierwszym miesiącu użytkowania, skóra świeci mniej, staje się gładka i czysta.

AHA: 12,5% + BHA, sól cynku, alfabisabolol, składnik nawilżający, substancja pomocnicza z alkoholem wodorowym. Bez konserwantów. pH = 3,5

Umiarkowana retencja i uporczywa wysypka. Polimorficzny trądzik twarzy i pleców. Rogowacenie foliowe.

Substancja pomocnicza zawierająca alkohol. Bez konserwantów. pH = 3,5

Nakładać balsam rano i wieczorem z bawełnianymi wacikami lub krążkami na uprzednio oczyszczone i wysuszone obszary problemowe skóry (twarz, klatka piersiowa, plecy). Nie stosować do pielęgnacji skóry dzieci poniżej 3 lat.

Pierwszą rzeczą, która mnie rozczarowała, była niewielka objętość (dla takiego produktu) (125 ml). Nie pamiętam dokładnie, ile wystarczyła jedna butelka... Trzy tygodnie? Trochę mniej więcej? Nie pamiętam. Pamiętam tylko, że szybko kończyłam, ty draniu! A uzyskanie tego makijażu w naszym mieście było trudne.

Drugim rozczarowaniem było nieprzyjemne uczucie lepkości. To było słuszne odczuwanie filmu na skórze, jak z nocnych kremów „svobodovskih”. Cóż, oooooochen chciał iść i umyć się! Poza tym moja szlachetna twarz lśniła po zastosowaniu tego balsamu. Nie, skóra nie świeciła, ale połyskiwała w sposób najbardziej świński, jak gdyby została namaszczona tłuszczem borsukowym. Przy okazji, ten incydent miał miejsce latem, ale jesienią i zimą problem został rozwiązany sam. Latem cierpiała z powodu potu na czole, dosłownie iw przenośni.

Teraz na dobre. Przejrzysta woda, kolor, pamiętam, nie ma. Pachnie słodko. Z kwaśną (dobrze, ANA!), Ale nie obrzydliwe. Doskonale czyści, odświeża, dezynfekuje i poleruje. Po zastosowaniu go mocno uszczypnąłem, bo wydaje mi się, że poziom zawartości kwasu jest tam wyższy, niż nawet w znanej masce marki KORA. Dyskomfort utrzymywał się przez około dwadzieścia do trzydziestu minut. Jednocześnie skóra całkiem dobrze się rumieni. Ale nic nie oderwało się zbytnio, nie było obrzęku... Krótko mówiąc, Żeńka nie wyrwała zapalenia skóry. Co mogę powiedzieć o wyniku? Bardzo skuteczny, prawdopodobnie najpotężniejszy produkt w linii. Dobry balsam jest wart tego, by wydać na niego holownik. Kolejna byłaby wersja ekonomiczna, półtora litra!)))))))))

Wieczorem, zamiast tego balsamu, spryskałem twarz wodą termalną Uryazh / Aven i zastosowałem Exfoliac Acnomega 200 do pielęgnacji matującej).

Cream Aknemega 200 to najnowszy produkt Laboratoriów. Merck Medicacion Famigall, która jest zaktualizowaną ulepszoną formułą Creme 15 Exfoliac, znaną Tobie. Innowacyjny kompleks ANA i BHA ma silne przedłużone działanie keratolityczne i keratoregulacyjne, a także regulację przeciwzapalną i łojotokową, bez podrażniania skóry. Zauważalna poprawa pochodzi z pierwszego miesiąca użytkowania. Skóra mniej świeci, staje się gładsza i czystsza. Nie komegodno. Nie powoduje nadwrażliwości na światło.

ANA: 7,7%; Estry ANA: 12,3%; Ω-wodorokwasy: 0,13%; Wektoryzowany B - ANA: 0,25%; Glukonian cynku: 0,5%; Pochodna etoksolonu; Bisabolol; pH = 4

Uporczywe wysypki niezapalne i zapalne. Polimorficzny trądzik twarzy (plecy, klatka piersiowa

Stosować 1-2 razy dziennie na uprzednio oczyszczoną suchą skórę twarzy, pleców lub klatki piersiowej, z wyjątkiem okolic oczu. Jest stosowany jako monoterapia lub w połączeniu z innymi lekami zewnętrznymi.

Moja wersja adnotacji:

Krem jest biały, ma silikonową konsystencję, bardziej przypomina serum (no cóż, Filorga Mezo + jest podobna). Oznacza to, że coś żelowego, cienkiego, lekkiego, wygodnego, szybko się wchłania. Zapach jest nieodporny, podobnie jak cała linia. Krem mrowieł skórę, ale nie tak chętnie jak wyżej wymieniony balsam i zaledwie kilka minut. A zimą na twarzy wcale tego nie czułem. No cóż, oprócz lata trochę tłustego. Ale to wina mojego nadmorskiego klimatu. Z taką wilgocią, nawet bez kremu, „tłuszcz” i „lepki” i „mokry”. Nawiasem mówiąc, nosiła go kilka razy pod makijażem. Nic się nie ślizga, nie ślizga się, jeśli nie jest stosowane „z serca”. W przeciwnym razie nawet sam krem ​​szybko przekształci się w zupełnie nieatrakcyjnego KATYSHKI, bez udziału materiałów dekoracyjnych. Ten krem ​​nie zatyka porów i nie prowokuje nowych pryszczy. Ento gud! Objętość standardowych kremów „leczniczych” - 30 ml.

Ten krem ​​ma „młodszego brata”, krem ​​Aknemega 100. Tak samo, tylko poziom zawartości kwasu jest tam niższy, i jest przeznaczony do korekcji i leczenia UB jasnej (1) stopnia i młodzieńczej skóry. Nie korzystałem z niego przez długi czas (byłem w próbniku kilka razy), więc nie mogę opisać jego właściwości leczniczych. Ale myślę, że dla nastolatków - to właśnie... Cóż, znowu z łagodnym stopniem choroby.

Więc idziemy dalej.

Krok trzeci. Lokalna korekcja stanów zapalnych:

Po umyciu żelem, porannym zabiegu na skórę z użyciem balsamu i wieczornym stosowaniu kremu Acnemega 200, zastosowałem żel do pielęgnacji miejscowej Exfoliac NC

Pudełko mówi:

Właściwości: formuła oparta jest na niacynie. Hamuje powstawanie trądziku i przyspiesza ich znikanie. Emulsja Żel żelowy EXFOLIAK ma nietłustą konsystencję, dzięki czemu aplikacja jest łatwa i przyjemna.

Niacynamid 4%; pocieranie i wchłanianie cząstek; Substancja pomocnicza zawierająca alkohol, szybko schnie na skórze

Miejscowe leczenie wysypek.

Lekka nietłusta tekstura

Nanieść żel Exfoliac NC, rano i wieczorem, lokalnie na strefę ubytków po nałożeniu Exfoliac Acnemega 100, Exfoliac Acnemega 200 lub Exfoliac Lotion.

Hipoalergiczny, niemedyczny, nie powoduje fotouczulenia.

Co tak naprawdę mamy:

Błotnisty, bezwonny żel. Kilka minut po aplikacji jest całkowicie wchłaniany przez skórę i nie pozostawia „czapeczki żelowej” ani innych śladów jej obecności na skórze. Co tu jest ważne! I fakt, że ten żel jest nakładany na fundusze, o których pisałem powyżej. Oczywiście po tym, jak sami się wchłoną. Jako niezależny środek ten żel jest całkowicie bezużyteczny. Ale to nie jest jego wina. Tutaj jest tworzony przez producenta właśnie jako „dodatkowe środki aplikacji lokalnej”. Dzięki temu schematowi zapalne bękarty bardzo szybko znikają z twarzy, nie pozostawiając paskudnych plam po trądziku. Nawiasem mówiąc, nie prowokuje on również żadnego pieczenia, mrowienia, zaczerwienienia, łuszczenia i podrażnienia. Jak gdyby trądzik nie miał żadnego efektu, jak na przykład w leczeniu salicylowym. Nie wiem, kto to ma, ale mój makijaż się nie rozwinął, jeśli nie jesteś chciwy i nie stosujesz najmniejszego. A gdy wymagane jest większe zagęszczenie, radzę zrobić to w nocy. Żel sztywnieje jak guma, a ton na górze nie spada. Ogólnie rzecz biorąc, dobry produkt! Głośność również zadowolona - 30 ml. Zgadzam się, że dla pokrycia punktowego lub nawet dla leczenia strefy problemowej (cóż, jeśli łatka trądzikowa wydostanie się) ta tuba będzie trwać przez długi czas! Łyżka smoły w pochwalnej odie, mimo wszystko, wypal się. Ten produkt musi trzymać pokrywę do góry (co, jak widać na zdjęciu, jest bardzo problematyczne). Dlaczego Ale ponieważ w przeciwnym razie, kiedy zdejmiesz czapkę, zawartość zacznie się w twoich oczach nieapetycznie „pełzać” z tuby, jak zmęczony robak ze śliwki. Widać, że żel jest zbyt ciasno zaklejony w rurce, a ona, uboga, jest mała i naciska na kolana. Nawiasem mówiąc, ten sam staw nadal był w jakimś rodzaju kremu z tej linii, ale już zapomniałem, który.

Krok czwarty. Ochrona i nawodnienie:

W tej chwili zaczniesz pisać do mnie: „Zhenya, jesteś chory. Kto używa kwasu w lecie. Pigmentacja

będzie się wspinać! ”Tak właśnie wpadłem na lekarza, kiedy otrzymałem„ przepis na piękno i świeżość ”. Ale moja ciotka i to zapewniały. Aby wyjść z domu, kazano mi nałożyć na skórę „zakwaszony” płynem

Matująca emulsja przeciwsłoneczna SPF50 (Exfoliac Matujący płyn do opalania SPF 50+)

Adnotacja z francuskiego:

Specyficzna pielęgnacja skóry tłustej, problematycznej.

- Skutecznie chroni przed UVA i UVB

- Zapobiega reaktywnej hiperseborei

- Tinosorb M i Tinosorb S (filtry przeciwsłoneczne o szerokim spektrum UVA-UVB) + BMBM: filtr UVA z efektem zwiększającym efekt SPF

- Ekstrakt z łąk obfitych w polifenole - działanie seboregulacyjne

- Mikrosfery z nylonu-12

Tłusta skóra, tłusta skóra lub skóra skłonna do tłuszczu

Łatwa emulsja. Ma przyjemną, lekką, nietłustą teksturę.

Hipoalergiczny - Nie medycznie - Brak parabenów - Nie ma ryzyka fotouczulenia

Nałożyć na skórę przez 20 minut przed wystawieniem na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.

Ośrodek jest aktualizowany w razie potrzeby (najlepiej co 2 godziny), zwłaszcza po kąpieli, ręcznikach i ćwiczeniach.

Ta emulsja jest bardzo podobna do jej odpowiedników z Vichy, La Rocher Pose, Aven i im podobnych.

Tłuszcz z białej śmietanki o minimalnej czystości. Mops trochę się rozjaśnia. A może myślisz - „wybiela”. Ale dla mnie jest to na FIG, ponieważ mam „arystokratyczną bladość” i mogę grać w nowomodnych operach mydlanych o wampirach bez makijażu. ))))))

Dalej... Zapach... Cóż, co jest napisane przez długi czas... Wciągnięto mnie z tego zapachu. Wystraszyłem się. Czasami głupio otwierała tubę, wyciskała kroplę na dłoni i pachniała. Chociaż wiem na pewno, że wiele z nich nosi nieprzyzwoite zapachy.

O matowaniu... No tak... Maty na kilka godzin... Kilka godzin... Całkiem. W upale (we Władywostoku, czytaj „z dusznością”) bez wsparcia proszku lub ściereczek mgła nie była w zasadzie. Ale może przetrwać. Najważniejsze jest to, że te cholerne piegi nie mogły wyjść na moją dumnie podniesioną fizjonomię. A kosmetyki dekoracyjne nie odbyły długiej podróży... Nie, nie miałam na myśli tego, jak bb-krem zachowywał się na wierzchu, ani ile proszku było przechowywane. Mam na myśli to, że makijaż z emulsji nie zwija się po nałożeniu. I wiele z tych środków grzeszy tym, Che ma się ukryć. Podobało mi się to, że w przeciwieństwie do kolegów z innych marek ta skóra San nie zatyka porów. Tubka zawiera aż 40 ml, co więcej niż wystarcza na krem ​​„letni”.

Cóż, gdybym nie musiał nigdzie iść, potem po porannej higienie, a zimą - i po wieczornej pielęgnacji Aknemega 200 (za godzinę) - Złuszczający krem ​​rekonstrukcyjny wszedł w życie (krem Noreva Exfoliac Reconstructive)

Krem przywraca komfort natychmiast po nałożeniu i zapewnia długi efekt restrukturyzacji przez cały dzień. Krem jest specjalnie zaprojektowany do regeneracji młodzieńczej problematycznej skóry, osłabionej pod wpływem leczenia dermatologicznego. Jego aktywne substancje relipidujące i restrukturyzujące przywracają film hydrolipidowy, składniki nawilżające i łagodzące przywracają barierę skórną, eliminują podrażnienia i ucisk związany z niedoborem lipidów. Krem został pomyślnie przetestowany na skórze podczas i po leczeniu izotretynoiną.

Efekt regenerujący - Ceramid II, kwasy tłuszczowe, cholesterol;

Działanie odżywcze - skwalan, triglicerydy;

Efekt nawilżający - Gliceryna;

Uspokajający efekt - Abisyna, alfa-bisabolol.

Pereushennaya, delipidnaya, osłabiona skóra - podczas i po leczeniu lekami ogólnoustrojowymi

Stosuj co najmniej 2 razy dziennie

Biały krem. Całkiem lekkie, na pierwszy rzut oka, ale pochłonięte dłużej niż Aknemega 200. Ale, koi, nawilża, nie prowokuje pojawienia się zaskórników i stanów zapalnych... Dlatego nie ślizga się w nim mniej silikonów niż u kolegów. Podobnie jak inne kremówki pachnie dobrze. W zimie komuś może wydawać się słaba, ale mam już dość. Na twarzy po wchłonięciu nie było odczuwalne. Podobało mi się. Spędziłem bardzo ekonomicznie, a 40 ml mnie wystarczyło na około cztery miesiące, a nawet sześć miesięcy.

I wreszcie!

Krok nie pamiętam co... Ostatni. Złuszczanie.

Kiedy pozbyłem się stanów zapalnych, Exfoliac został dodany do przyjaznego systemu.

ANA Exfoliating Gel (peeling do twarzy Noreva Exfoliac)

Co twierdzi producent:

Ma podwójny efekt: natychmiastowy dzięki złuszczającym mikrogranulkom, łagodnie usuwającym martwe komórki i zanieczyszczenia; przedłużony dzięki AHA, stopniowo wyrównując ulgę i wygładzając wady.

AHA: 10,2% Gładkie złuszczające mikrogranulki o owalnym kształcie. Ultra miękki składnik czyszczący, składnik nawilżający. pH = 3,5

Skóra problemowa młodzieży. Tłusta skóra u dorosłych.

Miękka konsystencja z gładkimi złuszczającymi mikrogranulkami o owalnym kształcie.

Nakładać 2-3 razy w tygodniu na suchą lub, jeśli skóra jest wrażliwa, na mokrą skórę, unikając konturu oczu. Delikatnie wmasuj okrężnymi ruchami. Dokładnie spłucz.

Moje słowa na ten temat to:

W probówce 50 ml znajduje się niebieski żel z małymi niebieskimi granulkami. Jeśli ktoś używał codziennego szorowania Klerasil, może to sobie wyobrazić. Zewnętrznie, prawie bliźniacy. Tylko Exfoliac ma lepszą, bardziej aktywną kompozycję. Dlatego zaleca się używanie narzędzia 2 razy w tygodniu. Oczywiście, jeśli na mopsie nie ma krost, które mogłyby zadrapać i rozprzestrzenić to „piękno” na całej powierzchni skóry.

Zapach peelingu jest prawie nieuchwytny, trochę poprawia się podczas procedury złuszczania, ale jest całkiem znośny. Poleruje fajnie, piszcząc. Ale to nie walczy. Taki delikatny peeling. Część właścicieli marki zrobiła bardzo skromnie, ale narzędzie jest używane dość ekonomicznie. Dwa miesiące mogą się rozciągnąć. I nie można rozciągać i kupować maski. Te same jajka, tylko z boku. Jest bardzo podobny do analogu Aven (ja i ​​wiele dziewcząt pisałem o takim dziecku z maską).

Małe przypomnienie dla tych, którzy zapomnieli, i WAŻNE INFORMACJE dla tych, którzy nie wiedzą!

Dziewczyny, kochanie! Oto wszystkie te narzędzia, z wyjątkiem prania, stosowane na suchą skórę. W przeciwnym razie kwasy po prostu rozpuszczą się w wodzie i produkty nie będą miały sensu. Umyta, wysuszona twarz, - połóż balsam. Krem i peeling żelowy Acnemega 200 nakłada się w ten sam sposób. Nie wymyśliłem tego. To jest fakt. Stosuje się również leki, ala Differin, Skinoren, peelingi takie jak Slip & Peel i Aj Peel z Filorg.

Jest jeszcze jedna rzecz! W pierwszych trzech do czterech tygodniach (co zdarza się w większości przypadków) produkty z kwasami i retinoidami mogą wywoływać wzmocnienie UB. Mniej więcej w trzecim tygodniu obszar problemowy może być całkiem dobrze posypany. Na początku może wystąpić silne zaczerwienienie, łuszczenie się, a skóra się dostosowuje. Na przykład w pierwszym tygodniu, kiedy właśnie odłożyłem balsam, było to tak silne uczucie mrowienia. To normalne, sytuacja wkrótce się zmieni. Ale jeśli ktoś nie zna takich subtelności, wspina się do Internetu, pozostawiając zły komentarz, że kosmetyki są złe, nie pomaga i oszpeca, że ​​kosmetolog jest głupcem! Piszą, że fundusze bardzo wysuszają twarz, że skóra pali się bezlitośnie, że swędzi i zmienia kolor na czerwony, i łuszczy się jak po oparzeniu słonecznym.. W rezultacie łzy, smark, nerwy, dużo pieniędzy wydanych, a produkt leci do śmieci. Ale tak naprawdę trzeba było poczekać. Kose wyjaśnia, że ​​nie dotyczy to osób, które nie noszą kwasów ani retinoidów. W przypadku alergii należy przerwać stosowanie i odwiedzić lekarza w celu znalezienia innego leczenia. I ogólnie rzecz biorąc, nie bądź leniwy, zrób wcześniej test na przenośność. A potem złap jakieś prawdziwe atopowe zapalenie skóry, a potem wszyscy będą winni.

Teoretycznie te niuanse wskazują na pole z opisem. Ale tłumaczenie tekstu często zależy od dostawcy dla Rosji, a niektóre małe rzeczy mogą po prostu zapomnieć wydrukować.

I jeszcze jeden „drobiazg”. Najpierw apeluję do młodych czytelników. Chłopaki, cóż, nie ma takich środków, które leczą problemową skórę przez tydzień. Trądzik jest bardzo nieprzyjemną rzeczą i jest leczony przez miesiące, a czasami przez rok. Ogólnie rzecz biorąc, długi i żmudny. Wymagane jest zebranie całej woli w pięść i wytrwanie, wytrwanie i wytrwanie. Najczęściej ludzie widzą trwałą poprawę po trzech miesiącach terapii. Czasem szybciej lub odwrotnie. To wszystko indywidualnie. Chciałbym życzyć dojrzałym kobietom, aby nie zażywały samoleczenia, a jeśli istnieje UB, idź tam, gdzie powinny iść, poddaj się testom i dowiedz się, co jest przyczyną takiej zasadzki! Powiem to samo o długotrwałej intensywnej utracie włosów (w ogóle nie mieszczącej się w normalnym zakresie), z wyłączeniem „sezonowych” i post-generycznych. Uwierz moje osobiste doświadczenie: wydawać pieniądze na testy i przepisane leczenie - jest dużo tańsze niż kupowanie wszystkiego na kupę z nadzieją, że to pomoże. System jest tutaj ważny. A wynik będzie szybszy!

Łącznie.

Co chcę powiedzieć... Ten zabieg naprawdę wyleczył moją skórę! Co więcej, dość szybko. Trwało to około dwóch miesięcy na terapię, a następnie po prostu nadal korzystałem z niej dla przyjemności rezultatu i dla celów profilaktyki. Ponadto kwasy mają pozytywny wpływ nie tylko na problem, ale także na starszą skórę. A w trakcie leczenia serią Exfoliac od Norev nadal miałem zaciśnięte pory, które zostały już ściągnięte w dół przez grawitację, a turgor skóry poprawił się, a drobne zmarszczki na twarzy zniknęły. Ale nie polecam kupowania tej linii dorosłych kobiet, jeśli nie ma specjalnej potrzeby. Dla suchej i bardzo suchej skóry nawet nie doradzę. Cóż, ona naprawdę jest bardzo agresywna w uczuciach. Przetrwanie okresu adaptacji nie jest takie łatwe. Miałem szczęście, moja skóra kocha kwasy i dość spokojnie przenosi procedury peelingu chemicznego od kosmetyczki. Jeśli już chcesz kupić ten produkt jako zabieg dla skóry tłustej wrażliwej ze skłonnościami do małych stanów zapalnych lub zaskórników, to weź żel do mycia, krem ​​Acnemega 100 i żel do pielęgnacji lokalnej. Masz dość, a to dobrze, jeśli efekt pojawi się później niż mój! Nie trzeba w ogóle naciskać skóry. Ponieważ środki linii można stosować jako monoterapię, to znaczy niezależnie od siebie.

Zostawiłem najważniejszą rzecz (a tak przy okazji?) Do finału. Makijaż ten był idealny dla mnie jako osoby uczulonej, podczas gdy marki Vichy, La Rosh Pose, Bioderma i Aven okresowo „nakładają na mnie świnię”, wysyłając je do apteki na Claritin. Dlaczego przestałem przyjaźnić się z tą linią? Tak, wszystko jest proste... Matematyka, dziewczyny! Za siedem funduszy w moim mieście za każdym razem musiałem dać około siedmiu tysięcy drewnianych kijów na pieniądze... A Skinoren, do którego później zostałem przeniesiony, kosztuje 1000. A on sam wykonał pracę za sześć (ekran san jest mu potrzebny). I działa poprawnie. Czasami wolniej. Ale, jak powiedział nasz Svetulya, nie szukamy lekkiej prowizji. A raz w roku zamawiam cały arsenał Norev przez Internet i biorę kurs opieki nad moimi ulubionymi kosmetykami!

Epilog.

Mówiłem ci, ładne dziewice, och, mój epicki, jestem bardzo długi. Mam jednak nadzieję, że co najmniej przydatny, ale poza tym zmarnowany czas zmarnowany. Tak, wytężyłeś oczy, na komputerze zasidayuchi....

Ogólnie kocham i całuję wszystkich, zapraszam do czatowania w komentarzach do postu!

Krem regenerujący Noreva Exfoliac

Skóra problemowa, przesuszona i przerzedzona przez agresywne leczenie dermatologiczne.
Konstytucyjna sucha i bardzo sucha skóra
Kseroza sezonowa w okresie jesienno-zimowym
Jako środek ochronny, redukujący czynniki zewnętrzne (zimno, wiatr)

Doskonale przywraca skórze, przywraca uczucie komfortu.

Właściwości

Ceramidy 2, podstawowe kwasy tłuszczowe i cholesterol przywracają cement naskórka, ograniczają transepidermalną utratę wody.
Skwalan, żółty wosk, masło shea mają odżywczy, filmowy, ochronny, regenerujący efekt. Gliceryna, hialuronian sodu nawilża, zapewnia zachowanie wody w naskórku. Abyssin ma właściwości gojenia ran, uspokajające, regenerujące, przeciwzapalne właściwości. Alfa-bisabolol ma dodatkowe działanie uspokajające.
pH = 5,2;
Testowany klinicznie przez dermatologów na skórze leczonej izotretynoiną. Nie ma efektu fotouczulającego. Bez smaków i parabenów. Nie komegodno. Bardzo tolerancyjny.

Sposób użycia

Stosuj 2-3 razy dziennie lub częściej, jeśli to konieczne. Może być stosowany samodzielnie lub w połączeniu z ogólnoustrojowym leczeniem dermatologicznym. Zaleca się kompleksowe stosowanie produktów higienicznych i aktywny asortyment opieki medycznej EXFOLIAC.

Noreva Exfoliac Cream Recenzje

Oddaj smak naturalnej herbaty!

100% naturalnych suplementów diety Premium SOLGAR

KATEGORIE

POPULARNE MARKI

POPULARNE TOWARY

KATEGORIE

POPULARNE MARKI

Ciekawe

Ergonomia i ochrona środowiska dzięki szczoteczkom RADIUS

Poznaj wyjątkowy zestaw do intensywnego wybielania!

KATEGORIE

POPULARNE MARKI

POPULARNE TOWARY

KATEGORIE

POPULARNE MARKI

Ciekawe

Avene - ochrona przeciwsłoneczna dla najbardziej wrażliwej skóry

KATEGORIE

POPULARNE MARKI

Ciekawe

Lecznicze zabiegi na twarz i ciało za pomocą urządzeń Gezatone

Zapoznaj się ze sprzętem kosmetologicznym WELSS!

KATEGORIE

POPULARNE MARKI

Ciekawe

Bezpieczna i skuteczna opieka dla Ciebie i Twojego dziecka

Uriage - pielęgnacja delikatnej skóry niemowląt i małych dzieci

Marki- A

POPULARNE TOWARY

Ciekawe

YSTHEAL - pielęgnacja skóry po 25 latach

Marki- B

Marki- C

Marki-D

Marki- E

POPULARNE TOWARY

Ciekawe

Elancyl Slim Design - gładsza, elastyczna i napięta skóra

Marki- F

POPULARNE TOWARY

Ciekawe

Filorga Hydra-Hyal - nawilżona, wygładzona skóra błyszczy młodością!

Marki- G

POPULARNE TOWARY

Ciekawe

GiGi - połączenie naturalnych składników i produktów o wysokiej biotechnologii

Marki- H

POPULARNE TOWARY

Ciekawe

Wiodące laboratorium profesjonalnych kosmetyków w Izraelu

Koreańskie kosmetyki do pielęgnacji twarzy i ciała

Marki - ja

POPULARNE TOWARY

Ciekawe

Powiedz „witaj” swoim nowym asystentom - rewolucyjne spiralne bransoletki z gumką do włosów

Marki- J

POPULARNE TOWARY

Ciekawe

Wypróbuj najwyższej jakości japońskie maski z tkaniny.

Johnny's Chop Shop to stylowa linia kosmetyków dla facetów, którzy chcą wyglądać świetnie!

Marki- K

POPULARNE TOWARY

Ciekawe

KORA - połączenie naturalnych składników z najnowszą technologią

Energia roślinna dla piękna włosów

Marki- L

Marki- M

Marki- N

POPULARNE TOWARY

Ciekawe

Nuxe - optymalne połączenie naturalnych składników, wydajnych technologii i luksusowych tekstur.

Dermatokosmetyki do pielęgnacji i skojarzonego leczenia problematycznej skóry tłustej i młodzieńczej

Marki- O

POPULARNE TOWARY

Marki- P

POPULARNE TOWARY

Ciekawe

Balsamy do suchych, popękanych i podrażnionych warg i skóry

Marki Q

POPULARNE TOWARY

Marki- R

POPULARNE TOWARY

Ciekawe

Rewolucja w świecie szamponów - jakościowo nowa kompozycja w wysokiej jakości opakowaniach próżniowych

Marki- S

Marki- T

POPULARNE TOWARY

Ciekawe

Niezawodne produkty dermo-kosmetologiczne do pielęgnacji skóry noworodków, dzieci i dorosłych

TONY MOLY to miska wypełniona stylem i pięknem.

Marki - U

POPULARNE TOWARY

Ciekawe

Uriage - Hyseac - idealny zabieg dla skóry z problemami 01.11.2017

Marki - V-Z

POPULARNE TOWARY

Ciekawe

Nawilżające balsamy do ust Weleda otulają usta blaskiem naturalnego piękna!

Efekt wzmacniający przed oznakami starzenia

Marki AZ

Marki - 0 - 9

POPULARNE TOWARY

  1. Recenzje
OPINIE
CENTRUM SKÓRY ZDROWOTNEJ
Recenzje kosmetyków farmaceutycznych
Exfoliac Noreva

Nikishina Margarita Jekaterynburg | 10.03.2019 |

Exfoliac Cleansing Scrub 50 ml (Noreva, Exfoliac)

Wnioski: Jeden z moich ulubionych, zamawiam cały czas. Cząsteczki szorujące są małe, ale twarde, i uwielbiam, że te kwasy działają dobrze w kompozycji. Stara wersja była trochę lepsza, ale nie ma też żadnych specjalnych skarg.

Terytorium V.G. Krasnodar | 03/01/2019 |

Balsam Exfoliac z wysoką zawartością ANA 125 ml (Noreva, Exfoliac)

Wnioski: Kiedyś brałem udział w konkursie Pharmaceuticals - tutaj na zdjęciu są moje zakupy z tego sklepu, kupiłem prawie całą linię Exfoliac - tak długo, jak NOREVA jest jedyną marką, która zbliżyła się do mojej skóry. Powiem więcej - nie kupuję funduszy po raz pierwszy, ten konkretny balsam jest już moją drugą butelką. Pomimo małej objętości 125 ml - wystarczy wierzyć przez prawie rok użytkowania. Po pierwsze, jest to sposób na jednokrotne przetarcie twarzy - to efekt terapeutyczny. Oznacza to, że nie muszą być podlewane jak zwykły balsam lub tonik. Wystarczy obrócić butelkę raz na wacikiem, a kilka kropel wystarczy, aby cała twarz delikatnie przytrzymała się bez nacisku. Ponieważ konsystencja balsamu, choć płynna, wydaje się być mydlana, to przesuwa się po twarzy. Zapach jest bardzo kwaśny. perfumy, podobnie jak reszta linii, są przyjemne, cytrusowe. Przy rysowaniu możliwe jest mrowienie-drapanie. Ale szybko mija. Co najważniejsze, efekt jest kumulacyjny. Zauważyła wyrównanie ulgi w skórze. co było po prostu okropne i nic nie pomogło. Przez cały rok używania całej linii skóra się wyrównała. Zauważ także jego ton, gładkość. Jednak same stany zapalne nie odnotowały silnego wpływu, ponieważ konieczne jest leczenie problemu wewnętrznego. Ale powiem jedno - skuteczny balsam, radzę, a także całą gamę Exfoliac dla skóry z problemami!

Glukhova Tatiana St. Petersburg | 23 lutego 201 |

Balsam Exfoliac z wysoką zawartością ANA 125 ml (Noreva, Exfoliac)

Wnioski: Użyłem produktu w starym opakowaniu, kupiłem go już trzy razy. Regularnie (3-4 razy w tygodniu) używam balsamu i kremu z kwasami na noc, tylko u nich nie mam żadnych stanów zapalnych na twarzy. W połączeniu ze skórą ważne jest, aby wybrać odpowiednią częstotliwość użytkowania, a następnie narzędzie nie będzie przesuszone. Być może lekkie mrowienie i lepkość po użyciu, więc jest lepiej w nocy. Kupowanie po raz czwarty!

Elena Iwanowo | 20.02.2019 |

Exfoliac Cleansing Scrub 50 ml (Noreva, Exfoliac)

Wnioski: Prawie rok temu zamówiłem peeling na tej stronie i nadal się nie kończy. Używam go razem z Acnemegia 100. Peeling lekko mrowi skórę, szczególnie w obszarze stanów zapalnych i pryszczy, nie oczyszcza idealnie czarnych plam i tak dalej, ale najważniejsze jest to, że zwalcza stany zapalne. Lekko kwaśny smak, ale wystarczająca ilość szorujących cząstek! Zakochał się w nim bardzo, jako koniec, a potem natychmiast go zdobył.

Elena Iwanowo | 20.02.2019 |

Exfoliac Acnemega 100 krem ​​do cery tłustej, mieszanej 30 ml (Noreva, Exfoliac)

Wnioski: Uwielbiam ten krem ​​od dłuższego czasu, chociaż moja skóra nie cierpi na trądzik, a okresowe stany zapalne i pryszcze przeszkadzają - to tam ma pomóc. Dobrze radzi sobie z moją problematyczną skórą, ale używam jej w nocy, ponieważ mój ton zwykle się do tego nie stosuje, a nawet jako dzienna pielęgnacja przynosi mi blask na czole. Używam go razem z szorowaniem tej firmy, szczególnie w wysypce po Krecie. dni

Shembel Svetlana Yurievna Volzhsky | 20.02.2019 |

Exfoliac Facial Gel Mild Cleansing 250 ml (Noreva, Exfoliac)

Wnioski: Mega żel do mycia. Mam mieszany typ skóry. Idealnie usuwa tłusty połysk z czoła i jednocześnie nie napina ani nie wysusza obszaru wokół oczu i ust. Bardzo ekonomiczny wydatek. Dosłownie mieszasz trochę z wodą i myjesz twarz. Jest bardzo dobrze zmyty.

Własowa Irina Engels | 24.12.2018 |

Exfoliac oczyszczająca maska, 50 ml (Noreva, Exfoliac)

Wnioski: Mam maskę na problematyczną skórę, ponieważ Cierpiący na trądzik od 12 lat, często musisz robić i obierać, a trądzik wypalać odpowiednio różnymi kwasami, co powoduje, że ten cały peeling jest silny. To narzędzie delikatnie oczyszcza skórę, łagodzi jej złuszczanie (choć niezbyt silne), nie raniąc skóry. Maska ma kremową konsystencję, która moim zdaniem jest mniej ekonomiczna. Ogólnie maska ​​jest dobra.

Własowa Irina Engels | 24.12.2018 |

Intensywny żel pieniący Exfoliac 200 ml (Noreva, Exfoliac)

Wnioski: Kupiłem ten żel do mycia. Plusy: ekonomiczne zużycie, przyjemny zapach, doskonałe oczyszczanie.
Minusy: ponieważ mam problem ze skórą, mam trądzik od 12 roku życia, nie można było znacząco zmniejszyć pojawienia się nowego trądziku, wydawało się, że napina skórę

Lilia Moskwa | 23.12.2018 |

Krem do twarzy Global 6 Exfoliac 30 ml (Noreva, Exfoliac)

Wnioski: Podoba mi się efekt kremu. Skóra wydaje się być bardzo czysta, zakodowany tłuszcz w porach zmiękcza się, pozostawia lepiej, pory stają się czystsze, nic w nich nie rozpala. Oznacza to, że jest przeznaczony do długoterminowego stosowania jako środek zapobiegawczy. Moja skóra jest bardzo wrażliwa, stale alergiczna na pryszcze i bardzo blisko naczyń włosowatych. Dlatego około 15 minut po nałożeniu twarz jest lekko czerwona. Dlatego ubiegam się o noc. Minus - krem ​​nie jest wchłaniany, jeśli po chwili pociera twarz, zsuwa się ze skóry. To kolejny powód, dla którego używam go tylko wieczorem. Zapach jest kwaśny, szybko znika. Smak jest również kwaśny)))

Victoria Krasnodar | 12/10/2018 |

Balsam Exfoliac o wysokim stężeniu AHA i BHA 125 ml (Noreva, Exfoliac)

Wnioski: Niskie wyniki pozostawiają dziewczyny bez problemów na twarzy. Dziewczyny! W takim przypadku nie powinieneś tego w ogóle brać! Ten balsam jest przeznaczony dla skóry problematycznej i bardzo problematycznej. Mam 29 lat i mam tłustą cerę, czasami wysypki. Ścigam ten balsam przez cały rok i okazuje się, że kupuję go raz w roku. Napisałem do Francji, chłopaki dali kontakty do swojego przedstawiciela w Rosji i tak, on przychodzi do nas w małych partiach.

Balsam pozostawia lepką warstwę po nałożeniu, dlatego jest on TYLKO na noc. Rano twarz błyszczy, balsam działa - rozpuszcza górne martwe komórki i uwalnia kanały. Moja twarz stała się gładsza, wysypki z nią pojawiają się rzadziej. Dla mnie zauważyłem, że lepiej jest korzystać z kursów, ale nie przez kilka miesięcy z rzędu, ponieważ skóra jest używana i przestaje działać. Nawiasem mówiąc, jeśli używasz go raz dziennie, to trwa on 3 miesiące. Dziewczęta z problemami ze skórą powinny wypróbować ten produkt przynajmniej raz.

Novikova Katarzyna Kazań | 23.11.2018 |

Exfoliac oczyszczająca maska, 50 ml (Noreva, Exfoliac)

Wnioski: Maska nie jest zła, ale bez entuzjazmu. Ma kremową konsystencję, jest wchłaniany jak krem, po 3 minutach nie jest widoczny na mojej twarzy. Skóra trochę, ale myślę, że powinna. Już go nie kupię, ale maska ​​radzi sobie, bo trudno oczekiwać cudów z maski.

Kolotova Maria Orenburg | 11/20/2018 |

Exfoliac Cleansing Scrub 50 ml (Noreva, Exfoliac)

Wnioski: W pełni zgadzam się z odwołaniem Anastazji. Przed ponownym wydaniem był moim ulubionym. Mimo że nie lubię zarośla, zawsze wcześniej kupowałem starą wersję.
Nowy format nie jest taki sam, a cena jest zbyt wysoka. Jestem rozczarowany.

SampleSociety

Kompetentne podejście do makijażu skóry problemowej za pomocą BB-cream NOREVA Exfoliac 1

Nowa formuła kremu BB nie tylko maskuje niedoskonałości skóry, ale także pomaga pozbyć się wysypki, reguluje równowagę własną, a także utrzymuje poziom nawilżenia skóry przez cały dzień.

Latem problemy ze skórą mogą się pogorszyć. Nawet normalny typ skóry charakteryzuje się zwiększonym wydalaniem tłustego połysku, zanieczyszczeniem porów, aw rezultacie okresowymi wysypkami na twarzy.

Specjalnie dla skóry z problemami marka Noreva wprowadziła BB-cream Exfoliac, który nie tylko maskuje niedoskonałości skóry, ale także walczy z nimi na głębszym poziomie. Opatentowany kompleks środków zaradczych pomaga pozbyć się uszkodzeń, zmniejsza proliferację (reprodukcję) bakterii i reguluje uwalnianie sebum.

Krem pakowany jest w zgrabną tubę, zwięźle zdobioną w stylu marki; objętość produktu wynosi 30 ml. Krem BB wychodzi przez wąską szyję. Bardzo lubię nakładać go natychmiast na skórę z opakowania. Ta metoda jest nie tylko wygodna, ale także higieniczna - unikasz kontaktu z rękami, co zmniejsza prawdopodobieństwo bakterii na twarzy, a oszczędzasz czas, pomijając krok mycia rąk przed i po użyciu.

Krem ma bardzo przyjemny kwiatowy zapach, zapach jest cienki i nie ostry. Konsystencja jest jedwabista, krem ​​przypomina elastyczny balsam, który jakby przepływa przez skórę i ją otacza. Krem można nakładać pędzlem lub rękami.

Krem BB Exfoliac wymaga starannej dystrybucji. Ze względu na śliską kremową konsystencję podczas aplikacji można zauważyć niewielkie plamy. Oznacza to, że zadałeś mu więcej niż to konieczne. Wielką zaletą produktu są jego właściwości nawilżające. Nie nakładam kremu nawilżającego pod krem ​​BB - doskonale pasuje do oczyszczonej skóry z tonikiem, nie podkreśla łuszczenia się i innych wad.

To zdjęcie pokazuje ostateczne wykończenie. Krem BB „usiadł” na skórze i nabrał matowego efektu. Krem, którego użyłem - w lekkim odcieniu. Jednak dziewczyny o jasnej karnacji nie mogę tego polecić. Jak widać, miałem już czas, aby uzyskać dobrą opaleniznę, a krem ​​idealnie zmieszał się z moją skórą. Być może to jedyny niuans tego produktu.

Skóra bez makijażu. Co widzimy Nierówna cera, zaczerwienienie, półprzezroczyste naczynia krwionośne, powiększone pory. Ponownie nie stosuję pielęgnacji nawilżającej tego kremu BB, ponieważ jego bogata konsystencja i właściwości nawilżające są wystarczające na okres letni.

Krem nakładam bezpośrednio z tubki:

Ostatnie zdjęcie pokazuje ostateczne wykończenie. Krem BB Exfoliac wyraźnie wyrównał ton, zneutralizował zaczerwienienia, wygładził pory. Powłoka daje naturalny, nie przeciążony. Na obszarach problemowych krem ​​można nakładać warstwowo i maskować poważniejsze wady.

Pomimo lekkiej powłoki krem ​​jest pięknie utrzymywany w upalne dni, nie płynie i nie toczy się. Bonus to jego właściwości terapeutyczne i profilaktyczne. Wygląd tłustego połysku jest znacznie zredukowany, krem ​​nie wywołuje stanu zapalnego, nie zatyka porów. Jako końcowa siatka dotykowa i zabezpieczająca, możesz również zastosować proszek utrwalający. Makijaż tym kremem pozostanie lekki i nieważki.

Exfoliac BB Cream to nie tylko wizualna transformacja Twojej skóry. Dzięki temu lekowi NOREVA skóra oddycha i jest stale pod kontrolą opatentowanego kompleksu zabiegowego. W gorącym okresie letnim nie odczujesz dyskomfortu, jak z gęstej podstawy. Przydatne kosmetyki dekoracyjne? Tak, to możliwe!

Oceniony przez „Anna_T” na Noreva Exfoliac Acnomega 200 Acne Cream

DZIEŃ DOBRY!

Na koniec kończę ostatnią część recenzji produktów do pielęgnacji skóry z problemami Noreva Exfoliac (recenzja Gel and Lotion). Niektóre recenzje ważą się w przeciągu prawie roku, za mało czasu i chęci inspiracji.

Mam problematyczną, skłonną do tłuszczu skórę, mimo że powrót przejściowy minął już 10 lat temu, problem trądziku, zatkanych porów i czarnych plam jest aktualny! Dlatego podchodzę do wyboru produktów do pielęgnacji skóry bardzo odpowiedzialnie. Jest wiele pozytywnych recenzji tego kremu, a jako miłośnik francuskich farmaceutyków po prostu nie mogłem go zamówić!

Noreva Exfoliac Acnomega 200 Problem Skin Cream

Miejsce zakupu: francuski IM, o którym piszę w każdej recenzji)

Cena: około 6 euro, w sklepach mojego miasta ceny produktów francuskich są znacznie wyższe

Krem jest w tubce z miękkiego plastiku, zapakowany w kartonowe pudełko. Gdy krem ​​pozostaje około 1/3, krem ​​(żel) stanowi problem do ekstrakcji.

Jasnożółty, przezroczysty lepki żel.

Opis kremu Noreva Exfoliac i obietnic producenta:

Pielęgnacja matująca Noreva Exfoliac Acnomega 200 została zaprojektowana specjalnie do pielęgnacji skóry tłustej i problematycznej. Jego formuła zawiera mocne sorbenty, które zapewniają długie maty. Po całkowitym wchłonięciu kremu powstaje „oddychający” film na skórze, który zapobiega zewnętrznemu zakażeniu ran i zanieczyszczeniu porów.

Dzięki składnikom o intensywnym działaniu złuszczającym, antybakteryjnym, antyseptycznym i łojotokowym krem ​​Norev Exfoliac Acnemega 200 skutecznie zwalcza czarne plamy, elementy zapalne i plamy potrądzikowe.

kwasy glikolowy i mlekowy - keratolityki, rozpuszczają tłuste zatyczki, wyrównują koloryt i ulgę; kwas salicylowy rozjaśnia skórę, wykazuje właściwości regulujące seboro, przeciwzapalne i antybakteryjne, zaciska pory; bisabolol łagodzi dyskomfort związany ze świądem i pieczeniem, eliminuje zaczerwienienia i łuszczenie się twarzy; glukonian cynku łagodzi i dezynfekuje skórę, zmniejsza syntezę łoju, zapobiega powstawaniu trądziku hormonalnego; skrobia kukurydziana matuje twarz, sprawia, że ​​skóra jest jedwabista; tokoferol zwiększa odporność skóry, przyspiesza gojenie się uszkodzeń.

Codziennie stosowanie kremu Noreva Exfoliac Acnemega 200 na twarz wygląda na zdrowsze i zadbane. Aby uzyskać jeszcze lepszy wynik, zaleca się stosowanie go w połączeniu z produktami higienicznymi z linii Noreva Exfoliac. Profesjonalni kosmetolodzy sklepu internetowego Perfect pomogą Ci je znaleźć - bezpłatne konsultacje są świadczone przez telefon i na stronie internetowej.

Chcesz kupić krem ​​Norev Exfoliac Acnemega 200 i inne kosmetyki farmaceutyczne bez wychodzenia z domu? Umieść wybrane elementy w koszyku, wypełnij i wyślij prosty elektroniczny formularz zamówienia. Nie będziesz musiał długo czekać na paczkę - wyślemy ją w ciągu jednego do trzech dni roboczych po potwierdzeniu zamówienia.

Potwierdzamy wysoką jakość towarów certyfikatami producentów, gwarantujemy każdemu klientowi prezenty: ulubiony katalog marek i sondy nowych kosmetyków!

Nałożyłem krem ​​na wcześniej oczyszczoną skórę twarzy jako krem ​​na noc. Krem nakładany na godzinę lub dwie przed snem jest bardzo lepki, słabo wchłaniany.

Cechy kremu i wrażeń po użyciu (miesiące - półtora).

Krem jest bardzo słabo wchłaniany, po raz pierwszy zastosowałem krem ​​po balsamie z tej serii, jest to na ogół strażnik! Moja skóra po prostu odrzuciła taką mieszankę, krem ​​leżał z filmem i nawet po kilku godzinach nie został wchłonięty! Poszedłem na wieczór z tłustym naleśnikiem na twarzy, a kiedy poszedłem do łóżka, wiesz, facet nie wpuścił mnie do łóżka i kazał mi zmyć to gówno, może nie dotknęliby mnie i nie można mnie pocałować - lepki, kwaśny, obrzydliwy)) Zdecydowanie Zostałem przez 10 dni, potem zacząłem używać kremu solo, użyłem balsamu i nadal używam go do innych celów (opisałem to szczegółowo w PRZEGLĄDIE). Bez balsamu krem ​​jest wchłaniany na suchą skórę w ciągu 40 minut, a jako krem ​​na dzień nie będziesz w stanie użyć tego kremu w żadnym wypadku, wszystkie zasoby tonalne będą się toczyć.

Użyłem kremu przez pięć tygodni. Początkowo wszystko nie było wystarczająco złe, z wyjątkiem tego, że skóra zaczęła przybierać na wadze więcej niż zwykle, ale przymknąłem na nią oko, ponieważ ulga i kolor skóry ustąpiły, jak mi się wydawało. Skóra stała się bardziej gładka i nie było łuszczenia, powiedziałbym nawet, że krem ​​dobrze nawilża skórę. Krem nie miał wpływu na istniejące wysypki, ale po pewnym czasie zaczęło się pojawiać więcej czarnych plam, nie tylko na nosie, ale także na policzkach, które były bardzo głębokie, zaczęła pojawiać się skóra podskórna, krem ​​blokował pory, a dla mojej skóry okazało się COMEDOGEN! Najbardziej denerwujące jest to, że od razu tego nie zauważyłem, twarz naprawdę wyglądała lepiej po raz pierwszy ze względu na fakt, że kolor wyrównał się.

Miałem dość smutne doświadczenie ze środkami, które spowodowały podobną reakcję (ten sam efektowny duet, norma-derm wiele koreańskich masek i kremów) i nauczyłem się czuć moją skórę i przestać używać środka, który nie pasuje na czas, ten krem ​​moja czujność stępiła i dostała które: zatkane pory i ból twarzy

Krótkie porównanie kremów kwaśnych z innymi markami farmaceutycznymi. Oczywiście, napiszę o nich wszystkie recenzje, ale kiedy, najważniejsze pytanie, recenzja wisiała na wersjach roboczych przez rok))

Bioderma Sebium Global nie jest złym kremem, nie działa cudownie, przyjemnie jest stosować jako krem ​​na dzień w okresie jesienno-zimowym. Oddzielny przegląd TUTAJ

Avene Triacneal EXPERT, pomimo mojej miłości do marki Aven, nie kupię tego kremu ponownie, ale nie zrobiłem nic złego.

Ducray Keracnyl to najskuteczniejszy krem, ale bez cudów, przyjemny w noszeniu, wyrównuje kolor i ulgę.

La Roche Effaclar Duo to katastrofa! Przez tydzień zdobywała pory, pojawiły się podskórne, dawała swoim przyjaciołom - ma tę samą reakcję, chociaż skóra nie jest problematyczna, ale tłusta, ale nie ma wysypek takich jak ja.

Inne opinie na temat opieki farmaceutycznej.

Nawilżające serum do twarzy

Ekspert jest bardzo fajny.

La Roche Sunscreen

Chłodny olej Bioderma

Caudalie Body Lotion (ulubione)

Biotherm na stulecie, czy warto zapłacić 50 $ za krem

Ulubiona micela (użyj więcej niż dwa lata)

Mój-krem

kosmetyki od A do Z

Recenzje kosmetyków Norava

Kilka Noreva Exfoliac. Zapaśnicy z niedoskonałościami skóry, które zawiodły

Witam wszystkich, którzy wyglądali! Przez wiele lat borykałem się z moim głównym problemem - zatkane pory.
Dużo słyszałem o Norevie Exfoliac, więc postanowiłem spróbować swoich środków, by walczyć z moim nieszczęściem. Wszyscy wiedzą, że kwasy są panaceum na problematyczną skórę. Na początek zdecydowałem się wziąć 2 produkty na próbę: Peeling do twarzy NOREVA Exfoliac Desincrustant Facial Scrub i krem ​​regenerujący Noreva exfoliac Creme Reparatrice. Opowiem o każdym bardziej szczegółowo:
NOREVA Exfoliac Gel Desincrustant Facial Scrub.
● Od producenta:

● Opakowanie - rura wykonana z matowego plastiku z zakrętką. Dozownik jest początkowo chroniony przez membranę ochronną. W polu znajduje się małe podsumowanie innych środków serii.

● Żel o stałej konsystencji z dużą ilością szorujących niebieskich cząstek.
● Zapach apteki, świeży i nie irytujący, moim zdaniem jest całkiem odpowiedni dla tego narzędzia.

● Skład:
Nie zapominaj, że po tak silnym kwasie skóra musi być chroniona przed słońcem! Nawet zimą używaj kremów z SPF.
Rozszerzona opinia:
Moja skóra: cienka, z powiększonymi porami, które bardzo szybko się zapychają. Blada i nierówna cera, ulga jest również nierówna. Stany zapalne występują, ale nie często.
Moje oczekiwania wobec peelingu: z czasem, zmniejszenie liczby czarnych kropek, stopniowe oczyszczanie porów. Robię mechaniczne czyszczenie twarzy co tydzień i miałem nadzieję, że przy pomocy peelingu pory zaczną wolniej się zatykać i stopniowo będą mniej zatkane. Spodziewałem się również wyrównania reliefu i koloru.
Zalecenia dotyczące stosowania: Nakładać 2-3 razy w tygodniu na suchą lub, jeśli skóra jest wrażliwa, na wilgotną skórę, unikając konturu oczu. Delikatnie wmasuj okrężnymi ruchami. Dokładnie spłucz.
Użyłem peelingu w dzień lub dwa (okazało się, że 2-3 razy w tygodniu) na parze skórę, nałożono grubą warstwą, aktywnie masowano, pozostawiono na 5-10 minut. Kiedy wysycha na skórze, zwilżam opuszki palców i masuję ponownie, a następnie zmywa.
Jako peeling okazał się dla mnie raczej słaby, chociaż po wysuszeniu i ponownym masowaniu staje się już bardziej szorstki (prawdopodobnie z powodu działania kwasu glikolowego).

Po pierwszym użyciu skóra jest ściągnięta, ale teraz nie ma takich odczuć. Producent ostrzega, że ​​jest to normalne na początku użytkowania.
Po użyciu czuje niesamowitą świeżość, lekki chłód i poczucie absolutnej czystości. Skóra jest gładka w dotyku, matowa, ale lekko napięta (z łatwością eliminuję ten problem z hydrolatem i kremem regenerującym).
To wszystko. Uczucie czystości i gładkości nie trwa długo, a czarne kropki pozostają na miejscu, nawet nie rozjaśniają się, pory nie są zwężone. Przez 3 miesiące nie zauważyłem żadnych ulepszeń, nawet tych mniejszych. Cóż, prawda jest taka, że ​​po mechanicznym oczyszczeniu porów trochę łatwiej.
Pory są nadal zatkane tak szybko, że brzmienie i relief są niezmienione.
Z peelingiem nie da się poradzić.

Sezon kwasów już się kończy, a mój peeling jeszcze się nie skończył (chociaż nie uratowałem), dlatego skończę go jesienią
Cena: 700-800 rubli w aptekach, objętość - 50 ml.
Okres testowy: 3 miesiące
Ocena: 3
••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••• ••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••• ••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••• •••••••••••••••••••••
Noreva exfoliac Creme Reparatrice.
Kupiłam tego przystojnego mężczyznę, by pomóc w obieraniu, ale okazało się, że krem ​​nie zawiera kwasów i że ma inny kierunek - przywrócić. Używam go do tej pory, bardzo mi się podoba.
Od producenta: Łagodzi, nawilża i przywraca skórze wysuszonej podczas aktywnego leczenia dermatologicznego.
● Opakowanie - płaska matowa tuba, wzór jak w całej serii.
Cienka wylewka dozownika była chroniona przez membranę ochronną. Nawiasem mówiąc, dozownik jest bardzo wygodny.
Rurka jest umieszczona w pudełku, do którego dołączona jest mała adnotacja o innych środkach serii.

● Tekstura jest gruba, ale nie tłusta. Na skórze rozprowadza się bardzo łatwo, nie tworzy efektu filmu. Kolor jest biały.
● Zapach dość intensywny, zapach jest apteka, przyjemny. Wraz ze skórą znika natychmiast po wchłonięciu.

● Skład:
Jako część kremu Skwalan! co to jest skwalan?
Jest głównym składnikiem powłoki lipidowej na powierzchni skóry, utworzonej przez wydzielanie gruczołów łojowych i keratynocytów wytwarzanych przez lipidy. Dzięki skwalenowi powłoka lipidowa spełnia funkcję zachowania warstwy rogowej naskórka, a także zachowuje poziom elastyczności, wilgotności i miękkości skóry. Płaszcz wodno-lipidowy nadaje skórze właściwości hydrofobowe, reguluje parowanie wody, zapobiega przedostawaniu się mikroorganizmów, toksyn, alergenów do skóry oraz działa przeciwgrzybiczo i antybakteryjnie. Mówiąc najprościej, w odpowiedzi na ochronę przed wilgocią i skórą, skwalan, a raczej jego niedobór, jest jednym z najważniejszych ogniw wewnętrznego mechanizmu starzenia się. Ze względu na swoje powinowactwo do skóry, skwalan jest w stanie wniknąć w nią głęboko, innymi słowy, skwalan jest substancją transportującą zdolną do wychwytywania aktywnych składników kremu i dostarczania ich do głębokich warstw skóry.

Widok szczegółowy:
Moja skóra: cienka, z powiększonymi porami, które bardzo szybko się zapychają. Blada i nierówna cera, ulga jest również nierówna. Stany zapalne występują, ale nie często. Wcześniej zimą moja skóra stała się bardzo wrażliwa i sucha, nie teraz rozwiązałem ten problem za pomocą dobrych kremów nawilżających i odżywczych.
Producent zaleca stosowanie co najmniej 2 razy dziennie. Użyłem go jako kremu na dzień (jako krem ​​na noc - ten), ale później zacząłem go używać na noc.
To świetny krem ​​nawilżający i ochronny! Wrażenia są tylko pozytywne.
Nie jest gruby, ale wręcz przeciwnie - łatwy. Nie zatyka porów. Łatwo rozprowadzany na skórze i bardzo szybko wchłaniany. Nieprzyjemny film na powierzchni skóry nie tworzy się i nie jest wcale zauważalny. Natychmiast po nałożeniu skóra staje się wygodna, natychmiast nawilża i staje się aksamitna.
Jest dobrą bazą do makijażu, chroni przed wysuszeniem i odwodnieniem.
Śmiały połysk. Nie jest to krem ​​matujący, więc jeśli skóra jest podatna na pojawienie się tłustego połysku, szybko się pojawi.
Wpływ na peeling. Niestety, w walce z peelingiem nie był najlepszym asystentem, skóra czasami trochę się łuszczy, szczególnie po czyszczeniu mechanicznym.
Wpływ na stan zapalny, czarne plamy, trądzik i inne niedoskonałości. W żaden sposób nie wpłynął na żaden z tych punktów, po prostu nawilża wyczerpaną skórę, ale nie leczy niedoskonałości.
Na zdjęciu „przed” skórą natychmiast po obraniu, na zdjęciu „po” jest nawilżona kremem.

Krem Noreva exfoliac Creme Reparatrice polubił mnie znacznie więcej peelingów z tej samej serii. Doskonale nawilża, natychmiast przywraca skórze uczucie komfortu, łagodzi suchość.
Odpowiedni właściciele kombinacji i skłonni do tłustej, problematycznej skóry, ponieważ ma lekką teksturę (pomimo olejów w kompozycji) i nie zatyka porów.
Ponieważ w składzie nie ma kwasów, można go stosować nie tylko w zimne dni. Zużycie jest bardzo ekonomiczne.
Cena: 800-900 rubli w aptekach, objętość - 40 ml.
Okres testowy: 5 miesięcy (nadal używam)
Ocena: 5
Takie rzeczy :)

Długi post o pielęgnacji skóry

Dzień dobry, dziewczyny!
Dawno nie pisałem o produktach pielęgnacyjnych, nadszedł czas, aby wypełnić tę lukę i porozmawiać o mojej zaktualizowanej pielęgnacji skóry twarzy.
Zapraszam wszystkich pod kotem.
Trochę o mojej skórze: odpowiednio tłustej latem i połączonej zimą, są wszystkie problemy tego typu. Czarne kropki, powiększone pory, tłusty połysk - to wszystko jest mi znane z pierwszej ręki. Stany zapalne nie pojawiają się często (przynajmniej dzięki temu), ale wciąż niepokoją się około pięć razy w miesiącu.
Mam jasną skórę, trądzik trwa bardzo długo i to jest mój główny problem. Nic mi nie przeszkadza, tak jak te ciemne ślady, które psują cały wygląd skóry i które muszą być starannie pomalowane każdego ranka.
Czego po prostu nie próbowałem, aby znaleźć „ich” znaczy. Wszystko zaczęło się od produktów do skóry z problemami, zawierających dużą ilość alkoholu. Kiedy w końcu dotarło do mnie, że nie przynoszą one wielu korzyści mojej skórze, prawie ją wysuszyłem. Potem rozpoczął się długi okres rekonwalescencji i przeszedłem do innego ekstremum: zacząłem stosować produkty nawilżające i odżywcze w dużych ilościach.
Skóra, oczywiście, została przekształcona, stała się bardziej żywa, łuszczenie zniknęło, ale stało się nieprzyjemnie szorstkie w dotyku, pory powiększyły się do rozmiaru krateru cracatau i pojawiła się duża ilość czarnych kropek. Co więcej, nie były to nawet czarne kropki, ale głębokie korki tłuste. Ogólnie nie piszę o tym nawet teraz.
Teraz rozumiem, że wszystko jest dobre z umiarem, zrównoważyłem mój wyjazd i chcę podzielić się z wami moimi odkryciami.
Zacznę, być może, od demakijażu. Usuwam makijaż oczu specjalnymi środkami, usuwam również makijaż permanentny z twarzy. Aby usunąć makijaż dzienny z twarzy, nie potrzebuję dodatkowych środków, usuwam go za pomocą żelu / mycia twarzy.

1. Sto kosmetycznych balsamów do usuwania makijażu z oczu ogórka.
Dzięki tej marce jestem w zasadzie przyjaciółmi. Lubię ich toniki i oczyszczanie twarzy, więc zdecydowałem się wypróbować to narzędzie, zwłaszcza, że ​​cena jest bardziej niż demokratyczna.
Balsam jest w ładnej butelce 100 ml, wykonanej z miękkiego i cienkiego plastiku. Ze względu na mały rozmiar i wagę wygodnie jest zabrać go ze sobą na wycieczki. Projekt jest prosty, ale dla mnie przyjemny. Pokrywa zamyka się, aż kliknie, w torbie / walizce po prostu się nie rozleje.
Aromat jest przyjemnym kosmetykiem, ale nie można tego nazwać naturalnym. Nie jest nachalny i szybko znika.
Środki reprezentują przezroczystą wodę, absolutnie nie lepką.
Makijaż oczu, balsam usuwa się źle, łatwo radzi sobie z cieniami, ale pojawiają się problemy z eyelinerem od Maca, nie wspominając o tuszy Chanel. Dlatego zazwyczaj usuwam cienie brwi, rumieniec i korektor. Balsam działa świetnie z tymi produktami.
Nawiasem mówiąc, wcale nie szczypie oczami, nie zostawia lepkiego filmu ani innych nieprzyjemnych doznań.
Termin użycia: 1 butelka, około 2 miesięcy.
Cena: około 60 rubli.
Ocena: 3.
2. Następujące środki - Clarins Instant Eye Make-Up Remover - środek do szybkiego usuwania wodoodpornego i nasyconego makijażu z oczu.
Ten produkt jest w miękkiej plastikowej przezroczystej butelce z odkręcaną zakrętką, która jest bardzo bezpiecznie skręcona. Pojemność 125 ml, wyprodukowano we Francji. Kupiłem go specjalnie, aby usunąć tusze z Chanel, z którymi nie mogłem sobie poradzić.
Aromat jest niesamowicie przyjemny, delikatny i dyskretny. Tak pachną róże, zwłaszcza, że ​​producent zwraca uwagę na jej ekstrakt. Przed użyciem dobrze wstrząśnij butelką.
Narzędzie to przezroczysta, lekko oleista woda, która łatwo przesuwa się po powiece, pozostawiając idealnie czystą skórę.
Łatwo radzi sobie z każdym makijażem, jaki mam. Nie pozostawia uczucia lepkości i oleistości na skórze. Oczy nie pieką.
Ogólnie jest to dobre narzędzie do codziennego usuwania makijażu.
Termin użycia: około 2 miesięcy.
Cena: około 1000 rubli.
Ocena: 5.
3. Każdego ranka i wieczoru myję twarz preparatem Noreva Exfoliac Foaming Gel - żelem złuszczającym do mycia. To moje pierwsze lekarstwo na markę, ale teraz wiem na pewno, że nie jest to ostatnie.
Żel znajduje się w sztywnej plastikowej tubie o objętości 200 ml. Na nasadce znajduje się dozownik, który zamyka się bezpiecznie aż do kliknięcia. Możesz łatwo zabrać ze sobą na wycieczki, w stu procentach nie wypłynie. Ale w pakiecie jest jeszcze mały minus. Aby wycisnąć narzędzie, należy obrócić butelkę i nacisnąć, ponieważ jest wykonana z bardzo twardego plastiku, trzeba mocno naciskać. Nadal mam około 2/3 funduszy, więc łatwo płynie. Ale nie wyobrażam sobie, jak wyjąć żel z opakowania, kiedy zaczyna się kończyć.
Produkt jest przezroczystym żelem (w zwykłym tego słowa znaczeniu) o średniej grubości, lekko śliskim. Dobrze się pieni, ale pianka nie jest lekka i przewiewna, jak na przykład Clarens z bawełną, ale również nie mydlona z bąbelkami. Jest to bardzo specjalna pianka, niezwykle miękka, która bardzo łatwo ślizga się na skórze.
Perfumy żelowe są przyjemnie kosmetyczne, bez śladu żadnego szczególnego zapachu. Jest odczuwalne tylko podczas aplikacji, nie zachowuje się na skórze.
Żel w ogóle nie pieknie oczu. Doskonale też myje makijaż, nie tylko z twarzy, ale także z oczu. Zmywa nawet tusz do rzęs Chanel Le Volume Ultra-Noir De Chanel, którego nie wszystkie zmywacze do makijażu robią. Oczywiście nie należy używać żelu do usuwania makijażu oczu zbyt często, ponieważ może to spowodować wysuszenie delikatnej skóry. Ale w nagłych przypadkach jest całkiem możliwe.
Proces mycia tym żelem stał się czystą przyjemnością. Ze względu na kwasy w kompozycji, skóra po nałożeniu żelu jest bardzo gładka, a nawet chcę ją dotknąć i dotknąć. Oczyszczanie jest po prostu niesamowite, po praniu naprawdę czuję, jak skóra zaczyna oddychać i nie chcę nawet stosować pielęgnacji, więc miłe uczucie czystości i świeżości. Pomimo tak wysokiej jakości oczyszczania skóra nie skrzypi, jak w przypadku tej samej (poprzednio mojej ulubionej) skóry Clarence. Po umyciu, oczywiście, występuje uczucie ucisku, ale pojawia się dopiero po 5-10 minutach. Zwykle nie czekam, ale natychmiast stosuję opiekę.
Nie mogę ocenić efektu oddzielnie od żelu, ponieważ wszystkie środki działają w sposób złożony, ale zauważam, że jest to doskonały lek na cerę tłustą, która pomoże utrzymać ją w dobrym stanie.
To nie jest mój pierwszy kwasowy środek czyszczący. Wszystkie narzędzia, które testowałem, działają dobrze, teraz bez nich nigdzie nie jestem. Oczywiście, ze względu na różnorodność, kupuję produkty zwykłe (bezkwasowe), ale używam ich tylko w tandemie.
Termin użycia: około 2 miesięcy.
Cena: około 1000 rubli.
Ocena: 5 (powtórzę z przyjemnością).
4. Po umyciu przychodzi kolej na tonik. W tej chwili mam jeden tonik - Humphrey's, Witch Hazel Astringent. W ten sposób nie jestem absolutnie kapryśny. Dla mnie najważniejsze jest to, że produkt koi skórę po umyciu, usuwa uczucie napięcia i nie jest lepki. Zwykle stosuję tonik 1-2 razy dziennie, na przemian z środkami kwasowymi.
Ten tonik przyszedł do mnie z Ameryki. Opakowanie jest bardzo proste, wykonane z miękkiego plastiku, objętość 237 ml. Tonik to przezroczysta woda o zabójczym zapachu. Na początku nie mogłem zmusić się do użycia go i zrobić to, by tak rzec, siłą. Zapach narzędzia jest bardzo specyficzny. Mąż mówi, że pachnie jak trawa. Dla mnie to zapach czegoś wędzonego. To zapach odzieży na ognisko. Czasami wydaje mi się, że on (oh, horror!) Pachnie jak wędzone ryby.
Po raz pierwszy użyłem tonik bez oddychania, teraz przyzwyczaiłem się do tego, a zapach nie powoduje już tyle emocji. Na szczęście znika on bardzo szybko i jest odczuwalny dopiero po zastosowaniu.
Tonik dobrze koi skórę, w ogóle nie wysusza, usuwa uczucie napięcia.
Ogólnie rzecz biorąc, produkt dobrej jakości. Używam tej butelki, ale nie będę już więcej poświęcił się i kupię coś przyjemniejszego.
Termin użycia: nieco ponad 2 miesiące.
Cena: około 200 rubli.
Ocena: 4 za zabójczy smak.
5. Kolejnym produktem jest moja ulubiona Stridex Single-Step Acne Control Maximum Alcohol Free. Są to krążki peelingujące impregnowane specjalnym związkiem z kwasem salicylowym.
Dyski są w dużym plastikowym słoiku z zakrętką. Pod pokrywą znajduje się folia ochronna, która jest bardzo dobrze przyklejona, tak mocno, że bardzo trudno ją usunąć. Zwykle nie zdejmuję folii całkowicie, ale tylko ją odrywam, co dodatkowo chroni dyski przed wysychaniem.
W banku jest 90 ładnie zapakowanych dysków.
Dyski są bardzo cienkie, ale jednocześnie trwałe, nie pękają i nie wspinają się, o wielkości normalnego wacika. Z jednej strony dysk jest pokryty małymi pryszczami, zaprojektowanymi w celu uzyskania dodatkowego złuszczania, az drugiej - absolutnie gładki. Nie czuję różnicy między obiema stronami na skórze.
Impregnacja producenta oczywiście nie żałowała. Płyty są tak mokre, że jeśli je wyciskasz, impregnacja zacznie kapać. Aby zastosować na całą twarz, połówki dysku byłyby wystarczające, ale jestem zbyt leniwy, aby je wyciąć, więc używam całości. Jeden krążek wystarcza na całą twarz i szyję, a także na dekolt i ramiona (jeśli jest to oczywiście konieczne).
Dyski pachną jak coś medycznego (prawdopodobnie kwas salicylowy tak pachnie), zapach nie jest natrętny i szybko znika.
Dyski doskonale uzupełniają proces oczyszczania, dzięki czemu skóra jest niezwykle gładka i równa. Po nałożeniu nie pieknie, nawet jeśli występuje stan zapalny. Po aplikacji pojawia się lekkie uczucie ściągające, które szybko mija.
Dyski mają wielki wpływ na kondycję skóry, czarne plamy stają się coraz mniejsze, pory są węższe, a ogólny odcień skóry powoli się wyrównuje. Ponadto dyski pomagają zwalczać stany zapalne, dzięki czemu szybciej się goją.
Z początku korzystałem z tego produktu codziennie, a teraz raz na dwa dni. Wszystkie środki są raczej agresywne i mogą łatwo wysuszyć skórę. Właścicieli suchej i normalnej skóry należy używać ostrożnie, a tym bardziej dla osób o wrażliwej skórze.
W linii znajdują się inne dyski o niższej zawartości kwasu salicylowego, przeznaczone dla skóry suchej i wrażliwej, myślę, że następnym razem zamówię kilka innych na próbkę.
Niestety, wyrzuciłem pudełko, więc kompozycja została wzięta z Internetu.
Składniki: kwas salicylowy 2% + laurylosiarczan amonu, ksylenosulfonian amonu, kwas cytrynowy, hydantoina DMDM, zapach, mentol, PPG-5-ceteth-20, woda oczyszczona, simetikon, boran sodu, EDTA tetrasodowy.
Ogólnie rzecz biorąc, dyski te stały się stałym mieszkańcem mojej łazienki, bez nich nie wyobrażam sobie mojej opieki. W połączeniu z innymi narzędziami działa dobrze.
Okres użytkowania: drugi bank, około siedmiu miesięcy.
Cena: około 500 rubli.
Ocena: 5 i moja miłość.
6. Source Naturals Skin Eternal Hyaluronic Serum - serum zawierające kwas hialuronowy.
Serum jest w ważącej 30 ml szklanej butelce. Dozownik jest wykonany z wysokiej jakości, nie pluje. Aby uzyskać produkt, należy kliknąć pompę. Obracając dozownik dozownika, można zablokować ciśnienie, zapobiegając wyciekowi produktu do torby lub kosmetyczki. Jedynym minusem jest to, że część produktu pozostaje w tym samym nosie i ze względu na konsystencję serum, które zagęszcza się w powietrzu i zatyka dozownik. Oczywiście można to łatwo rozwiązać, po naciśnięciu pojawia się najpierw korek zamrożonej serwatki, a potem sam produkt, ale ciągle nie jest przyjemnie widzieć te skrzepy.
Jest to ilość produktu, która pojawia się za jednym kliknięciem, potrzebuję 2-3 kliknięć.
Serum w kolorze karmelowym z masą perłową. Na twarzy nie ma żadnych odcieni. Tekstura jest dość płynna i lekko śliska, łatwo się ją rozprowadza.
Nie miałem jeszcze surowicy hialuronowej. W Internecie przeczytałem, że serum zawierające kwas hialuronowy nie może nie być lepki, więc przy zamawianiu byłem gotowy na to, że serum będzie trochę lepkie. Ale była bardzo lepka. Po aplikacji twarz pozostaje lepka i błyszczy przez około 20 minut, więc problematyczne jest jej używanie rano.
Kolejną wadą dla mnie był silny słodki zapach, który utrzymuje się na skórze przez godzinę po aplikacji. Ten zapach jest jednym z tych, które mogą powodować ból głowy, więc nie doradzę osobom wrażliwym na zapachy.
Natychmiast po nałożeniu może pojawić się lekkie mrowienie, ale tylko wtedy, gdy skórze brakuje wilgoci.
Po nałożeniu skóra świeci przez długi czas, więc serum jest lepsze do stosowania wieczorem. Robię to.
Serum dobrze usuwa uczucie napięcia. Używam go jako ekspresowego narzędzia, gdy widzę łuszczące się łuszczenie. Do codziennego użytku jest odpowiedni dla mnie tylko zimą.
Teraz używam serum kilka razy w tygodniu na noc, mogę aplikować w weekendy rano.
Serum nie koliduje z kremami, nie toczy się, nie tworzy wrażenia filmu na twarzy.
Jest bardzo dobry i szybko odżywia skórę wilgocią. Peeling usuwa tylko kilka aplikacji.
Ogólnie dobry wół roboczy.
Cena: około 700 rubli.
Okres użytkowania: 3 miesiące.
Ocena: 4 (za silny zapach i lepkość, ale to tylko moja skromna opinia. Serum działa naprawdę dobrze).
7. Reviva Labs Eye Complex Krem ujędrniający - ujędrniający krem ​​pod oczy.
Mam jeden wymóg dla kremu do oczu - dobre nawilżenie i odżywienie, mogę wybaczyć wszystko inne. Przez pięć lat (dokładnie 5 lat temu zacząłem używać takich środków) nie mogłem znaleźć nie tylko mojego ideału, ale przynajmniej czegoś blisko tego.
Pomimo młodego wieku (mam 24 lata) mam małe zmarszczki spowodowane suchością i mimiką, to z nimi staram się walczyć.
Krem jest w lekkim plastikowym słoiku o wadze 21 gramów. Wszystkie produkty tej marki są pakowane w takie proste i słodkie słoiki, które ze względu na niską wagę są wygodne do zabrania ze sobą na wycieczki. Pokrywa jest odkręcona. Nie ma w zestawie szpatułek, ale używam Darfana z poprzedniego kremu.
Oczywiście opakowanie w postaci tuby jest bardziej higieniczne, ale po umyciu stosuję ostrożność, więc moje ręce są zawsze czyste.
Również w kremie znajduje się ochronna plastikowa nakładka, dodatkowo chroni krem ​​przed zarazkami.
Tekstura kremu jest lekka, ale nie żelowa ani wodnista. Łatwo rozprowadza się na skórze, nie ma efektu topnienia, jak w niektórych kremach. Krem nie jest tłusty, nie tłusty i nie klei się. Jest szybko wchłaniany, do 5 minut. Kosmetyki na nim opadają idealnie, nie kolidują z żadnym podkładem lub korektorem. Krem nie toczy się i nie tworzy efektu filmu. Skóra oddycha nim.
Bardzo dobrze i szybko usuwa uczucie suchości i ucisku, nie powoduje podrażnienia oczu. Stosuję go nie tylko pod oczy, ale także na górną ruchomą i nieruchomą powiekę, krem ​​nie wywołuje dodatkowego wydzielania sebum, co jest dla mnie bardzo ważne, ponieważ powieki są tłuste. Odporność na cienie nie ulega zmianie.
Nawilżający i odżywiający mnie krem ​​wystarczy, ale być może dla dziewcząt o suchej skórze odżywianie nie wystarczy, ponieważ krem ​​jest bardziej skoncentrowany na nawilżaniu. Z moimi zmarszczkami oczywiście nic nie zrobił. Nie wiem, czy w ogóle można je zmniejszyć.
Aromat kremu jest bardzo lekki i nieinwazyjny, naturalny - pachnie ziołami. Na skórze nie jest odczuwalne, a także po zastosowaniu. Poczuj się tylko wtedy, gdy weźmiesz nos do słoika.
Termin użycia: około 2 miesięcy.
Cena: około 500 rubli.
Ocena: 5, może kupić więcej.

8. Reviva Labs InterCell krem ​​na dzień z kwasem hialuronowym - krem ​​na dzień z kwasem hialuronowym.
Wybór kremu do twarzy jest dla mnie prawdziwym problemem, do tej pory ze wszystkich testowanych przeze mnie kremów sorbetowych Kodali najbardziej mi się podobał, ale moja dusza tęskni za czymś nowym. I jako taki zakupiono nowy krem. Kupiłem go specjalnie na zimę, do tego w zasadzie podszedł do mnie. Ale latem nie będę ryzykować, że go użyję.
Krem jest w lekkim plastikowym słoiku o wadze 42 gramów. Pokrywa jest skręcona. Nie było folii ochronnych i membran, a także szpatułki. Oczywiście o wiele przyjemniej jest używać produktów w ciężkich szklanych słoikach z rycinami znanych marek, ale w tym przypadku upewniam się, że po zapisaniu na opakowaniu producent nie oszczędził na zawartość. Zapach jest neutralny, pachnie tak samo jak krem ​​(a także produkcja klinik), bez śladu jakichkolwiek zapachów.
Konsystencja kremu jest bardziej gęsta niż kremu do oczu, kremowa i, jak mi się wydawało, nieco aksamitna. To uczucie zwykle występuje, gdy w kompozycji występują silikony. Krem jest dobrze rozprowadzony, wchłania się całkowicie w 7 minut, po czym można bezpiecznie zastosować makijaż. Nie koliduje z makijażem, nie powoduje wzrostu tłustej skóry, nie zatyka porów. Nie jest lepki, film nie wychodzi.
Krem nawilżający jest dla mnie wystarczający, a odżywianie nawet z zemsty. Używam go raz dziennie - rano. Przez całą zimę nie miałem żadnych problemów z peelingiem, skóra jest gładka i gładka.
Na lato ten krem ​​nadal będzie dla mnie ciężki, na wiosnę będę musiał go zastąpić.
Okres użytkowania: 3 miesiące.
Cena: około 600 rubli.
Ocena: 5 (dobry krem, ale nie idealny. Może powtórzyć).
9. Reviva Labs 5% krem ​​z kwasem glikolowym - krem ​​z 5% kwasem glikolowym.
Niedawno spotkałem się z kwasami, ale nie wyobrażam sobie życia bez nich. Marka ma krem ​​o wyższej zawartości kwasu glikolowego (10%). Ale po przeczytaniu recenzji postanowiłem zacząć od tego, że jest to łatwiejsze, jak wiele dziewcząt pisało o występowaniu oparzeń i łuszczenia się.
Krem jest w tym samym plastikowym słoiku co krem ​​do twarzy o wadze 42 gramów. Zapach jest obecny, pachnie czymś kwaśnym, ale całkiem przyjemny.
Konsystencja jest lekka, kremowa, jak w przypadku większości kremów nawilżających. Łatwo się rozprowadza na skórze, jest całkowicie nieklejąca i nie pozostawia filmu. 5 minut jest wchłaniane, skóra po aplikacji nie jest mokra, ale raczej matowa. Rano twarz nie świeci.
Po nałożeniu skóra w ogóle nie pieknie, tylko jeśli występuje stan zapalny. Nie miałem mrowienia i mrowienia nawet przy pierwszym użyciu. Skóra nie zaczerwienia i nie swędzi, wszystko jest tak, jakbyś użył zwykłego kremu nawilżającego.
Nie zauważyłem żadnego wpływu na stan zapalny, ale czarne kropki stały się znacznie mniejsze. Plamy z trądziku są szybsze, ogólny odcień skóry stopniowo się wyrównuje. Efekty z tego nie zadziałają, krem ​​wykonuje swoją pracę powoli, ale pewnie.
Następnym razem zamówię krem ​​o wyższej zawartości kwasów, ponieważ chcę wyraźnego efektu.
Ogólnie rzecz biorąc, jest to dobry krem ​​dla tych, którzy dopiero zaczynają poznawać kwasy. Myślę, że będzie odpowiadać dziewczętom nie tylko z cerą tłustą, ale również ze skórą normalną i suchą, ponieważ ma łagodny wpływ na skórę.
Okres użytkowania: 3 miesiące.
Cena: około 1000 rubli.
Ocena: 5.
Oto taka opieka, jaką mam dzisiaj. Jestem zadowolony ze wszystkich głównych środków, mają one korzystny wpływ na moją skórę i pomagają uczynić ją coraz lepszą każdego dnia. A to oznacza - jestem na dobrej drodze.
Dziękuję wszystkim za uwagę i opanowanie tak obszernego postu.

Historia randek Noreva

Rozwiązanie problemów ze skórą (+ zmiany skóry na zdjęciach)

Tak się złożyło, że jeden okres życia na mojej twarzy ciągle trądzik. Paskudne wysypki z ropniami, małe i ogromne, od 1 do 4 stanów zapalnych twarzy były stałe. Jednocześnie skóra jest połączona - czoło i nos są tłuste, policzki odpadają od suchości. W aptece prawie poprosiła o pomoc i właśnie to mi doradzili.

Noreva Exfoliac to seria produktów do pielęgnacji skóry z trądzikiem. Produkty te mają wysoką kwasowość, która oczyszcza skórę i nie zawiera alkoholu.

Apteki marki i nie tanie, ale jestem zdesperowany, ponieważ nic nie pomogło. I tak kupiłem ten zestaw (w kolejności użycia):

Żel oczyszczający Noreva Exfoliac Foaming Gel

NOREVA laboratories Balsam do twarzy Exfoliac z wysokimi stężeniami AHA i BHA

Krem na trądzik Noreva Exfoliac Acnomega 200

Żel NC Noreva Exfoliac pielęgnacja miejscowa

trochę później musiałem kupić

Krem do twarzy Noreva exfoliac Creme Reparatrice

A teraz w porządku. Od młodości skóra twarzy zaczęła się tłusto, a na jej powierzchni pojawił się trądzik. Ale to było okresowe i stopniowo, więc praktycznie nie przeszkadzało i było postrzegane jako - „no cóż, w tym wieku wszyscy są tacy”. Ale kiedy już w wieku 20 lat kontynuował, a jednocześnie miał już na sobie masowy charakter - czasami wylewało się tak wiele stanów zapalnych, że nie było pożądane, a generalnie opuszczanie domu. Używałem wtedy i wszelkiego rodzaju Garnier i Klerasila oraz Zenerita i robiłem maski ludowych przepisów. A drożdże widziały i jadły witaminy. Wyciśnij - powstała paskudna skorupa, połysk - pod kosmetykami wszystko pęczniało jeszcze bardziej. Nic w ogóle nie zostało zapisane. I tak byłam dręczona, dręczona, a kiedy musiałam jechać na wakacje z takim „bagażem”, moje nerwy nie mogły tego wytrzymać, włamałam się do apteki i prawie ryknęłam o moim problemie. Farmaceuta spojrzał na mnie, podszedł do półek i opowiedział mi o tak wspaniałej marce jak Noreva. Słuchałem z podekscytowaniem i odjechałem, całkiem kupiony (zobacz całą listę powyżej)

A teraz jestem już w domu i jestem gotowy do testów. Żel do żelu Exfoliac znajduje się w pojemniku z rurami o dużej objętości, dość masywnym, spożywanym bardzo oszczędnie. Sam przezroczysty, o średniej konsystencji. Pachnie przyjemnie jak zapachy (czasami wydaje się różami, czasem jak jabłka, czasem jak chemikalia, jak wtedy). Bardzo mała ilość żelu jest bardzo łatwo ubita w dłoni w pianę, która doskonale oczyszcza twarz. (Ważne: nie można stosować na skórę wokół oczu lub stosować jako środek do usuwania makijażu! W tych produktach, wysokie stężenie kwasów powoduje mrowienie lub mrowienie przez skórę, więc niedokładne użycie może spowodować oparzenie! Według doświadczenia, gdy moja matka jest nieświadomie Próbowałem zmyć makijaż tym narzędziem, jej oczy były zaczerwienione, a biel oczu naprawdę była czerwona, jak gdyby krwawił!

Żel doskonale oczyszcza skórę, z której jest tłusty, zapewne zauważył, jak trudno jest zmyć uczucie oleistości z twarzy i palców. Więc ten żel zmywa! Nie mam mu nic do zarzucenia. Twarz jest czysta i świeża. Jednak ponownie, ze względu na zawartość kwasu w skórze można lekko wysuszyć, zwłaszcza w suchych obszarach twarzy lub w zimnej porze roku. Dlatego kupiłam krem ​​regenerujący Noreva exfoliac Creme Reparatrice.

Przy długotrwałym stosowaniu tej serii produktów skóra jest rzeczywiście leczona, wysypka staje się wielokrotnie mniejsza, kolor skóry się wyrównuje, a stare plamki trądziku i wysypki stają się mniej zauważalne. Więc moje doświadczenie okazało się całkiem udane i mogę ci doradzić te fundusze z czystym sumieniem!

Aby Uzyskać Więcej Informacji Na Temat Leczenia Trądziku