Problemy z twarzą

Tak, widzicie, dzisiaj, z powodu nieufności, zrodzonej z takich czarnych list, wielu odmawia pójścia do kosmetologów, oznacza to, że nasza współpraca z wami polega na edukowaniu mas, wyrażaniu waszych opinii, a jeśli ktoś niesie bzdury, musimy odpowiednio reagować na zadeklarowane i powiedział. Odpowiedź jest prosta - tylko kosmetyczka może wybrać dla każdej osoby, dla każdej skóry własne kosmetyki.

Zima, nadszedł czas, aby szkolić administratorów!

Szkolenie administratora naszego zdalnego salonu piękności zostało zaktualizowane, teraz oprócz szczegółowego opisu tego, co i jak menedżer powinien robić od świtu do zmierzchu (włącznie ze sztuką sprzedaży), dodano gotowe skrypty do rozmów telefonicznych z klientami

Co to jest palmitynian izopropylu w kosmetykach? Do czego służy?

Substancję palmitynian izopropylu lub palmitynian izopropylu często można znaleźć w preparatach do włosów lub skóry.

Palmitynian izopropylu jest sztucznie wytworzoną substancją na bazie alkoholu izopropylowego i kwasu palmitynowego. Z wyglądu palmitynian izopropylu przypomina lekki frakcjonowany olej kokosowy.

Palmitynian izopropylu ma właściwości natychmiastowego wchłaniania przez skórę, dzięki czemu jest miękki i miękki.

Poniżej znajdują się tabele efektywności i inne wskaźniki palmitynianu izopropylu.

Palmitynian izopropylu, palmitynian izopropylu

Nazwa: Palmitynian izopropylu.

INCI: ISOPROPYL PALMITATE (palmitynian izopropylu).

Funkcje: antystatyczny, spoiwo, emolent, odżywka do skóry, rozpuszczalnik, zwiększa przepuszczalność skóry.

Wpisz palmitynian izopropylu: 1-10%

Rozpuszczalność: zmieszany z wodą, zmieszany z olejami mineralnymi oraz w 4 częściach 90% alkoholu.

Zalecenia dotyczące pracy z palmitynianem izopropylu: Jest szybko utleniany w powietrzu, dlatego powinien być stosowany w połączeniu z przeciwutleniaczami, które z kolei mogą działać jako inhibitory wolnych rodników.

Pochodzenie: składnik naturalno-ziołowy. Można uzyskać od zwierząt. Złożone mieszaniny izomerów kwasu stearynowego i kwasu palmitynowego.

Opis palmitynianu izopropylu:
Palmatian izopropylowy jest składnikiem, który szybko zmiękcza skórę i nadaje skórze zdolność szybkiego wchłaniania składników aktywnych dzięki penetracyjnym właściwościom tej substancji. Ma właściwości wygładzające. Doskonałe antystatyczne w produktach do włosów. Dodatek palmitynianu izopropylu zwiększa poziom penetracji składników aktywnych.

Palmitynian izopropylu jest składnikiem tłuszczowym, lekkim frakcjonowanym olejem kokosowym, który łatwo wchłania się w skórę, czyniąc ją jedwabistą i elastyczną. Powstała folia zmiękcza, chroni i wygładza skórę.
Ma silne właściwości nawilżające, przeciwzapalne i odżywcze.
Palmitynian izopropylu stosowany na skórę przyczynia się do zaniku wielu małych zmarszczek, zapewniając mu niezawodną ochronę przed agresywnymi wpływami środowiska. Palmitynian izopropylu - ma nietłustą, lekką konsystencję i dlatego jest idealny do każdego rodzaju pielęgnacji skóry.
100% skuteczność palmitynianu izopropylu w procesie pielęgnacji włosów i skóry głowy została udowodniona klinicznie.
W ramach pielęgnacji kosmetyków przeciwsłonecznych palmitynian izopropylu tworzy odporną warstwę ochronną na skórze. Ponadto palmitynian izopropylu jest często stosowany jako część kosmetyków przeznaczonych do delikatnego oczyszczania delikatnej i szczególnie wrażliwej skóry konturów oczu.

Ponadto stwierdzono, że palmitynian izopropylu jest głównym składnikiem wielu innych produktów do higieny osobistej, takich jak płyny kosmetyczne, kremy do twarzy i stylizacja.

Aplikacja i działanie:
Jest szybko utleniany w powietrzu, więc musi być stosowany w połączeniu z przeciwutleniaczami, które z kolei mogą działać jako inhibitory wolnych rodników.

Pomaga sprawić, by włosy były jedwabiste i uległe.

Palmitynian izopropylu - stosowany do antyperspirantów i dezodorantów, produktów do golenia, pielęgnacji dzieci, w kosmetycznych kompleksach przeciwstarzeniowych, przeciwtrądzikowych produktach do pielęgnacji skóry, ekstremalnych kompleksach nawilżających skórę, osłonach przeciwsłonecznych i produktach Avtozagar.

Stosowany do produkcji szminek, olejków do kąpieli, proszków i balsamów do ciała. Działa jako środek łagodzący. Pokazuje niską lepkość.

Ze względu na ich wyraźne zalety palmitynianu izopropylu, takie jak zwiększona przepuszczalność, stosowane w farmakologii do przezskórnego dostarczania leków, zdolność palmitynianu izopropylu obejmuje jako hydrofilowe (5-fluorouracyl, chlorowodorek apomorfiny, chlorowodorek difenhydraminy, chlorowodorek tetrakainy i beattrax oraz chlorowodorek aketrafylenu; finasteryd, ketoprofen, meloksykam, felodypina i tryptolid) poprawiające ich przepuszczalność.

Utknij w korku: jakie składniki kosmetyków zatkają pory i czym je zastąpić?

Kosmetyczki ogłosiły alarm: coraz częściej obarcza się ich winą za powiększone pory i trądzikowe produkty kosmetyczne, a znak „nieleczniczy” uważany jest za chwyt marketingowy. Aby zachować zdrowie skóry, eksperci sugerują, że przed zakupem produktu dokładnie zbadaj skład produktu. A jeśli znajdziesz te pięć składników w kosmetykach, uważaj na nie.

Lanolina

Podstawowa podstawa niektórych kremów nawilżających i kremów do odbudowy skóry. Lanolina jest woskiem owczym (wytwarzanym przez gruczoły łojowe). Zmiękcza, regeneruje i przewodzi składniki nawilżające w głębsze warstwy skóry.

Ale: środki z lanoliną są bardzo tłuste, ciężkie i gęste, podobnie jak maść farmaceutyczna. Mogą powodować powstawanie zaskórników u właścicieli skóry tłustej i problematycznej.

Firma Dar Dar ma w swojej linii produkt organiczny BB-krem BIOEARTH, który odżywia i przywraca skórze, a jednocześnie krem ​​ma lekką strukturę i nie zatyka porów z powodu naturalnego pochodzenia. W sklepie DDar znajdziesz szminkę, cień do oczu i inne kosmetyki dekoracyjne, składające się ze składników mineralnych i ziołowych.

Organic BB-cream BIOEARTH, cena: od 1 990 rub.

Sklep internetowy z kosmetykami organicznymi
Telefon: +7 (812) 332-33-72
Strona internetowa: d-dar.ru
Instagram: @ddcosmetic

Oleje mineralne

Od kilku sezonów są oznakowane na każdym rogu. Mimo, że oleje mogą wykonywać dobrą obsługę! Tworzą film na powierzchni skóry, który zatrzymuje wilgoć w skórze.

Ale: musisz spojrzeć na rodzaj skóry i ilość oleju w składzie konkretnego produktu.

W przypadku skóry tłustej należy wybrać produkty o lżejszej formie - w postaci kremów i płynów, zwracając większą uwagę na obecność składników przeciwzapalnych i sebostatycznych.

Maya Samoilova, dermatolog-kosmetolog w centrum kosmetologii Tori

Palmitynian izopropylu

Ta nazwa przeraża wielu ludzi, ale nie należy obawiać się jej obecności w kosmetykach. Połączenie alkoholu izopropylowego i kwasu palmitynowego składa się z kwasów tłuszczowych, witaminy A i przeciwutleniaczy. Regulują gruczoły łojowe i zmniejszają aktywną produkcję sebum (który zatyka pory). Dlatego palmitynian izopropylu można często znaleźć w produktach comedone i kosmetykach dla skóry tłustej.

Ale: w procesie używania produktów z tą substancją, musisz uważnie przyjrzeć się wszystkim zmianom, które zachodzą ze skórą.

Indywidualna reakcja może być nieprzewidywalna. Warto jednak zauważyć, że lecznicze właściwości palmitynianu izopropylu przeważają przed jego „mitycznym” zagrożeniem zatykania porów.

Maya Samoilova, dermatolog-kosmetolog w centrum kosmetologii Tori

Masło kokosowe i masło kakaowe

Ten duet jest prawdziwym fetyszem wszystkich pięknych małych artystów. Olej kokosowy traktuje wszystko - od trądziku po suchą skórę, a kakao stosuje się do cellulitu, jako balsam do ust, a nawet zabieg na zmarszczki.

Składniki te mają tłuste tekstury, dobrze ogrzewają i zmiękczają skórę, a czasami mogą ożywić ją do życia, szczególnie suche.

Ale: pomimo ich dobroczynnych właściwości, za olejami wciąż są pewne grzechy.

Oleje kokosowe i kakaowe są bardzo gęste i, oczywiście, dla skóry tłustej będą niewygodne. Tworzą błonę tłuszczową na powierzchni, co zwiększa ryzyko zapalenia. W przypadku problematycznej skóry zaleca się stosowanie produktów o jaśniejszych teksturach, takich jak emulsje.

Maya Samoilova, dermatolog-kosmetolog w centrum kosmetologii Tori

Emulsja o delikatnej i lekkiej teksturze, którą znaleźliśmy w sklepie Rive Gauche. Sensai Cellular Performance jest idealny dla skóry tłustej i mieszanej. Emulsja odżywia i nawilża skórę bez jej zatykania. Więcej środków na pielęgnację skóry z problemami, a także środki przeciwstarzeniowe można znaleźć na stronie internetowej Rive Gauche.

Emulsja 1 (Light) SENSAI, cena: od 5 216 rub.

Perfumy i sklep kosmetyczny RIV GOSH
Telefon: +7 (800) 333-20-20
Strona internetowa: shop.rivegauche.ru
Instagram: @rivegaucheru

Silikon

Często oskarżany jest o wszystkie grzechy śmiertelne. Chociaż w pewnym stężeniu dobrze wygładza powierzchnię skóry, wygładza ulgę, przeciwdziała parowaniu wilgoci. Teraz w składzie produktów prawie nigdy nie ma silikonu w jego czystej postaci, tylko jego pochodne, takie jak dimetikon. Są to lżejsze formy substancji, które tworzą oddychającą warstwę na powierzchni. Pozwala to, aby wszystkie procesy w skórze przebiegały normalnie i nie zatykały porów.

Ale: jeśli skład produktu zawiera silikon w czystej postaci w nadmiernym stężeniu, może również tworzyć zbyt gęstą warstwę. W rezultacie sebum gromadzi się w porach i zatyka je.

Kosmetolodzy zazwyczaj zalecają w okresie ostrego zapalenia skóry i leczenia trądziku nie stosowanie produktów zawierających silikon i jego pochodne.

Palmatyt izopropylowy BASF 100 ml

26,60 UAH

Nazwa: Palmitynian izopropylu.
Marka: Isopropylpalmitate BASF.
Producent: Cognis Corporation, Care Chemicals (BASF ex-Cognis)

Funkcje: antystatyczny, spoiwo, emolent, odżywka do skóry, do produkcji perfum, rozpuszczalnika, zwiększa przepuszczalność skóry.

Rozpuszczalność: zmieszany z wodą, zmieszany z olejami mineralnymi oraz w 4 częściach 90% alkoholu.

Zalecenia dotyczące pracy: Jest szybko utleniany w powietrzu, dlatego powinien być stosowany w połączeniu z przeciwutleniaczami, które z kolei mogą działać jako inhibitory wolnych rodników.

INCI: ISOPROPYL PALMITATE (palmitynian izopropylu).
CAS: 142-91-6
EINECS / ELINCS: 205-571-1
JCIC: 103133
Nazwa chemiczna / IUPAC / Opis: CH3 (CH2) 14COOCH (CH3) 2 lub mol. C19H38O2, palmitynian izopropylu, kwas heksadekanowy, eter 1-metyloetylowy.

Pochodzenie: składnik naturalno-ziołowy. Można uzyskać od zwierząt. Złożone mieszaniny izomerów kwasu stearynowego i kwasu palmitynowego.

Opis:
Palmitat izopropylowy BASF jest składnikiem, który szybko zmiękcza skórę i nadaje skórze zdolność szybkiego wchłaniania składników aktywnych dzięki doskonałym właściwościom penetrującym tej substancji. Doskonałe właściwości wygładzające. Doskonałe antystatyczne w produktach do włosów. Dodanie palmitynianu izopropylu zwiększa penetrację.

Jest to składnik tłuszczowy, lekki frakcjonowany olej kokosowy, który łatwo wchłania się w skórę, czyniąc ją jedwabistą i elastyczną. Powstała folia zmiękcza, chroni i wygładza skórę.
Ma silne właściwości nawilżające, przeciwzapalne i odżywcze.
Po nałożeniu na skórę palmitynian izopropylu przyczynia się do zaniku wielu drobnych zmarszczek, zapewniając mu niezawodną ochronę przed agresywnymi wpływami środowiska. Palmitynian izopropylu ma nietłustą, lekką konsystencję i dlatego jest idealny do każdego rodzaju pielęgnacji skóry.
100% skuteczność palmitynianu izopropylu w procesie pielęgnacji włosów i skóry głowy została udowodniona klinicznie.
W ramach pielęgnacji kosmetyków przeciwsłonecznych palmitynian izopropylu tworzy stabilną warstwę ochronną na skórze. Ponadto palmitynian izopropylu jest często stosowany jako część kosmetyków przeznaczonych do delikatnego oczyszczania delikatnej i szczególnie wrażliwej skóry konturów oczu.

Zmniejsza stres statyczny, idealny dla włosów niesfornych, suchych i zniszczonych.
Palmitynian izopropylu jest również znany jako zagęszczacz kosmetyków w produktach takich jak tusz do rzęs, zapalniczki, tonery i kredki do oczu.

Ponadto stwierdzono, że palmitynian izopropylu jest głównym składnikiem wielu innych produktów do higieny osobistej, takich jak płyny kosmetyczne, kremy do twarzy i stylizacja.

Aplikacja i działanie:
Jest szybko utleniany w powietrzu, więc musi być stosowany w połączeniu z przeciwutleniaczami, które z kolei mogą działać jako inhibitory wolnych rodników.

Pomaga sprawić, by włosy były jedwabiste i łatwe do układania.

Używany do antyperspirantów i dezodorantów, produktów do golenia, opieki nad dziećmi,
Stosuje się go w kosmetycznych kompleksach przeciwstarzeniowych, przeciwtrądzikowych produktach do pielęgnacji skóry, ekstremalnych kompleksach nawilżających skórę, w produktach Sun Protection i Avtozagar.

Stosowany do produkcji szminek, olejków do kąpieli, proszków i balsamów do ciała. Działa jako środek łagodzący. Pokazuje niską lepkość.

Ze względu na ich oczywiste zalety, takie jak zwiększona przepuszczalność, stosuje się w farmakologii do przezskórnego dostarczania leku, zdolność palmitynianu izopropylu obejmuje jako hydrofilowe (5-fluorouracyl, chlorowodorek apomorfiny, chlorowodorek difenhydraminy, chlorowodorek tetrakainy i metotreksat i kwas hydrofilowy lipofilowy i lipidilinowy oraz kwas hydrofilowy metotreksatu) i chlorowodorek lipofilowy oraz chlorowodorek tetrakainy, jak również chlorowodorek lipotraminy, i chlorowodorek tetrakainy, jak również chlorowodorek lipotraminy, 5, ketoprofen, meloksykam, felodypina i tryptolid) poprawiające ich penetrację.

Użyj w mediach:

Kosmetyki dla dzieci:
Baby Care: Baby Care Cream
Baby Care: Baby Soft Cream O / W
Ochronne kosmetyki dziecięce

Kosmetyki dekoracyjne:
Ręce i krem ​​do paznokci
Przezroczysty żel do ust z filtrem przeciwsłonecznym
O / W - emulsja
Krem przeciwzmarszczkowy LPT-2
Szminka DePassion Berri
Błyszczyk do ust
Pojemnik na błyszczyk do ust
Lips Guard - Closs and Care
Blask szminki
Szminka z kwasem hialuronowym
Mild Fluid Foundation
Krem BLUSH

Pielęgnacja skóry:
Emulsja w sprayu do wilgotnych chusteczek (O / W)
Kremy do rąk i płyny: Nawilżający krem ​​do rąk z olejem jojoba, aminokwasami i masłem shea
Masło do kąpieli
Spray do ciała suchego oleju
Balsam do wazeliny
O / W Mleczko oczyszczające
Young Beauty - Intensywny krem ​​do rąk Ageless
Krem na dzień dla cery tłustej
Krem na noc POWER & INTENSIVE MOISTURE
Mleczko oczyszczające

Oczyszczanie twarzy:
Środek do usuwania makijażu OIL
Środek do usuwania makijażu
Krem rozjaśniający skórę z Emblica ™ (O / W)
Oczyszczający Krem Mleczny

Pielęgnacja włosów:
Produkty do układania włosów
Niezmywalna odżywka do włosów Etniczna o relaksujących właściwościach
Spray do polerowania włosów
Krem do pielęgnacji włosów

Ochrona przeciwsłoneczna Sun Care:
olej / woda Pianka do opalania Sun
Nawilżanie po natrysku
Ochrona przed słońcem, piana (2 fazy systemu), w warunkach naturalnych SPF = 18
Ochrona przed słońcem: filtr przeciwsłoneczny UV, m / in vivo SPF = 29, UVA-PF in vivo = 11
Wodoodporny aerozol - pianka przeciwsłoneczna
Krem na dzień O / W z ochroną UVA i UVB
Natryskowy, nawilżający efekt

Artykuły toaletowe:
Krem do depilacji
Pielęgnacja stóp: Nawilżający krem ​​do stóp

COVERGIRL - CG Smoothers
BB Cream Tonal + Nawilżający + Krem do opalania SPF 15
Perricone MD - Vitamin C AIR SPF 15
Magic Elixir - Koncentrat Restrukturyzacji Włosów z Liściem Rozmarynu i Awokado
FIX DAILY nawilżający zabieg na twarz
Kosmeceutyki Perricone MD - zimna plazma
Procter Gamble - OLAY Total Effects 7 w 1 Anti Aging - Nawilżający UV plus Touch SPF 15
OLAY Total Effects 7 w 1 Anti Aging - krem ​​pod oczy do ciemnych kręgów
EYE CARE kojąca maska ​​99,6% naturalnych składników
TRANQUIL Balsam nawilżający 99,6% naturalnych składników
AVON - Anew Clinical PROFESSIONAL STRECH MARK
STIMULCELL REGENERUJ

GŁÓWNE CECHY
Bezbarwna ciecz.

ROZPUSZCZALNOŚĆ I STABILNOŚĆ
Wymieszać z wodą, zmieszać z olejami mineralnymi i 4 częściami 90% alkoholu.

Właściwości fizyczne i chemiczne
Punkt chmury

Tekst należy do mydlarni Laguna City TM, Soap Enterprise TM (Enterprise Soap TM). W przypadku ponownego wydruku wymagane jest odniesienie.

Olejek do włosów Horsepower Blend oleje do wzrostu i głębokiej regeneracji „TOP 10 OILS FORMULA” - przegląd

Oparty na palmitynianie izopropylu

Palmitynian izopropylu w kompozycji znajduje się na pierwszym miejscu na liście składników, z gwiazdką na linku

pochodzi z lekkiej frakcji naturalnego oleju kokosowego. Ze względu na zawartość w składzie kwasu palmitynowego skutecznie zmniejsza utratę połysku włosów.

To najwyraźniej jest dla wyszkolonych literackich rosyjskich dziewcząt, które czekają wszędzie na pełne oszustwo i sztuczkę. i rozwód))). Cóż, szukamy dalej tego, co jest napisane w innych źródłach:

Palmitynian izopropylu jest związkiem alkoholu izopropylowego i kwasu palmitynowego i jest sztucznie stworzonym, łatwo rozpylanym nawilżaczem. Zawiera niezbędne kwasy tłuszczowe składające się z witaminy A i przeciwutleniacza. Palmitynian izopropylu łatwo przenika przez skórę, a jego funkcją jest nadawanie skórze miękkości i elastyczności.

Po zastosowaniu kosmetyki zawierające palmitynian izopropylu znajdują się na powierzchni skóry, aż do jej wniknięcia. Ten składnik jest klasyfikowany jako środek zmiękczający skórę, korygujący suchość i miękkość skóry.

Wiadomo, że palmitynian izopropylu ma wysoką lepkość, która wyraża się w dużej grubości warstwy kosmetyków, które mogą zatykać pory twarzy i przyczyniać się do pojawienia się trądziku, i jest słabo rozcieńczony. Z tego powodu uważa się go za winnego pojawienia się wysypek skórnych, ale właśnie z tego powodu ludzie o typie suchej skóry uważają go za niezwykle skuteczny środek nawilżający.

Lekkość i nieważkość tego produktu wynika z jego syntetycznej bazy - palmitynianu izopropylu, która, jak się wydaje, ma efekt suszenia. Plus lub minus, dla każdego na swój sposób, wydawało mi się, że wygląda jak silikon, ale jest bardziej naturalnym i bezpiecznym substytutem, który delikatnie wpływa na włosy i penetruje, zawiera kwas palmitynowy dla połysku włosów. Nieco później zobaczyłem również taki komponent w olejku niemowlęcym firmy Johnson - dochodzimy do wniosku, że jest to sztuczny olej. Tak więc ten olej jest otrzymywany kosmetycznie, ponieważ nie jest w 100%.

Na początku rozpryskiwanie oleju na włosy - nawet tego nie czułem, biegałem ręką, co to jest? Potem naciskała raz po raz spray, w wyniku czego po pięciu kliknięciach włosy zaczęły zamieniać się w sople, ale nie było to odczuwalne na ramieniu! Dlatego, jeśli użyjesz do nawilżenia włosów, w pierwszym przykładzie wystarczy kilka pshik! Jeśli użyłem go na korzeniach, przed myciem głowy, tak jak ja, i zostawiłem go na noc, to po umyciu szamponem nie musiałem używać balsamu! Dla moich martwych, cienkich, uprzednio wybielonych i farbowanych włosów oznacza to, że są bardzo dobrze nawilżone i nie są zmieszane. Nawiasem mówiąc, rano, olej na głowie nie czuł się wcale, ciężkości, gdy smarujesz 100% naturalny olej tłuszczowy).

Zużycie jest bardzo ekonomiczne, ale dzięki palmitynianowi izopropylu usuwam gwiazdę i jasne jest, że nikt nie wleje 100 ml. mieszanki czystych rzadkich olejów) i dlatego cena jest nadal zbyt wysoka, prawdopodobnie jest tam co najmniej 50% olejów!

Niezależnie od tego, jak to było, polecam, ponieważ obietnice blasku i miękkości są w 100% spełnione, przepraszam za dużą liczbę zdjęć, starałem się przekazać blask włosów, a były one bardzo miękkie, przyjemne w dotyku, chciałem dotknąć i że po umyciu szamponem (już nie stosowane) i stosowaniu tylko na korzenie, po prostu rozciągał się na długość.

Największy dostawca
specjalne surowce chemiczne
w Rosji i krajach WNP

Palmitynian izopropylu

Zawiera niezbędne kwasy tłuszczowe składające się z witaminy A i przeciwutleniacza. Palmitynian izopropylu łatwo przenika przez skórę, a jego funkcją jest nadawanie skórze miękkości i elastyczności. Jest szeroko stosowany w przemyśle kosmetycznym, jak również w przemyśle farmaceutycznym w produkcji produktów leczniczych do użytku zewnętrznego.

wspólne nazwy produktów: Jest to związek alkoholu izopropylowego i kwasu palmitynowego. Jest to sztucznie stworzony, łatwo rozpylany nawilżacz.

Informacje kontaktowe:

Petersburg:

Inna Sorvacheva
tel: +7 (812) 389-55-55 wew. 1152
Wyślij zapytanie

Emolent palmitynian izopropylu

INCI: Palmitynian izopropylu
Wygląd: łatwa struktura oleju w płynie
Procent wejściowy: 0,5–7%
Rozpuszczalność: oleje

Palmitynian izopropylu jest środkiem zmiękczającym i antystatycznym wytwarzanym z wysoko oczyszczonego oleju kokosowego w alkoholu izopropylowym. Kwasy palmitynowe i triglicerydy w swoim składzie mają właściwości natychmiastowego przenikania przez skórę. W kremach i kosmetykach chroniących przed słońcem palmitynian izopropylu tworzy cienką warstwę ochronną, która jest substancją hydrofobową. Ten składnik kosmetyczny klasyfikuje się jako środek zmiękczający i wygładzający.

Główne właściwości palmitynianu izopropylu w preparatach kosmetycznych
- Używając tego składnika w kremach, otrzymujesz silny środek penetrujący i odżywczy;
- Właściwości zmiękczające palmitynianu izopropylu czynią go niezastąpionym w kremach do rąk i stóp;
- Jest to oczyszczający i odżywczy środek powierzchniowo czynny do niektórych detergentów;
- Perfumeria używa go do tworzenia perfum i wód toaletowych o niskim stężeniu, nie więcej niż 4%;
- Palmitynian izopropylu do kosmetyków wiekowych przyczynia się do zaniku większej liczby zmarszczek i rozstępów;
- Wspomaga głęboką penetrację korzystnych składników w składzie produktu kosmetycznego;
- W kosmetykach do włosów odgrywa rolę antystatyczną, nie stresuje włosów, lekka konsystencja;
- W odżywkach ten aktywny składnik równomiernie odświeża włosy i aktywuje produkcję kolagenu;
- Aktywuje funkcje ochronne włosów, zmniejsza kruchość podczas suszenia i prasowania;
- Kupując palmitynian izopropylu otrzymujesz wielofunkcyjny składnik kosmetyczny;
- Szeroko stosowany w luksusowych kosmetykach, szczególnie dla delikatnej skóry wokół oczu.

Duże firmy kosmetyczne od dawna używają palmitynianu izopropylu w swoich preparatach, zwłaszcza w kremach przed i po opalaniu. Po nałożeniu takiego kremu Twoja skóra pokryta jest folią ochronną przed szkodliwymi promieniami słońca.

Zalecamy kupującym używanie tego składnika kosmetycznego prawidłowo i zgodnie z przepisami. Twoje preparaty będą przydatne i nie zaszkodzą zdrowiu skóry.

Palmitynian izopropylu jest środkiem zmiękczającym i antystatycznym wytwarzanym z wysoko oczyszczonego oleju kokosowego w alkoholu izopropylowym. Kwasy palmitynowe i triglicerydy w swoim składzie mają właściwości natychmiastowego przenikania przez skórę. W kremach i kosmetykach chroniących przed słońcem palmitynian izopropylu tworzy cienką warstwę ochronną, która jest substancją hydrofobową. Ten składnik kosmetyczny klasyfikuje się jako środek zmiękczający i wygładzający.

Grupa Techprom

(8443) 20 54 74
(8443) 20 58 81

Kategorie

Firmy spedycyjne

Palmitynian izopropylu

Zróbmy produkty według twoich rysunków!

Wykonujemy niestandardowe produkty zgodnie z Państwa rysunkami.
Minimalna ilość zamawianych towarów może wahać się od 1 do 10 000, w zależności od złożoności produktu.

Pompy przemysłowe, przekładniowe, dynamiczne, odśrodkowe

Pompa jest urządzeniem hydraulicznym. Dzięki temu energia (mechaniczna) silnika napędowego jest przekształcana w energię przepływu...

Silniki elektryczne - podnoszenie, synchroniczne, wielobiegowe

Silniki elektryczne do wind Silniki do wind sterujących przeznaczone są do napędzania wciągarek wind osobowych, towarowych i towarowo-pasażerskich przemysłowych,...

Transformatory - olej, sucha moc

Transformatory mocy oleju / p> Specjalne urządzenia i urządzenia zapewniają dobrą wydajność sieci elektrycznych. Jednym z takich urządzeń jest...

Skrzynie biegów - ślimakowe, stożkowe, cylindryczne

Przekładnia ślimakowa Przekładnia ślimakowa to urządzenie, które przekształca silniki momentu obrotowego i prędkość kątową za pomocą przekładni ślimakowej...

Obrabiarki - typy, zastosowanie, wybór

Frezarki Frezarki służą do obróbki ukształtowanych i płaskich powierzchni z drewna, metalu, plastiku, kamienia...

Kołnierz

Kołnierz jest częścią łączącą rurociągu. Składa się z pierścienia lub kwadratowych ramek ze specjalnym...

Zawory zasuwowe

Zawór jest zaworem rurociągu, w którym element regulujący lub blokujący porusza się prostopadle do osi przepływu roboczego...

Krany

Krany są podstawą rurociągów, elementu rurociągu, przez który zmieniany jest kierunek rurociągu podczas instalacji...

Bramy

Zawór jest rodzajem armatury rurociągowej, która jest pierścieniowym korpusem z tarczą obrotową. Zastosuj...

Dyskusje

. mirystynian izopropylu (mirystynian izopropylu)

21 postów

W składzie wszystkich substancji są wymienione w kolejności malejącego udziału masowego. Oznacza to, że im większa jest masa substancji, tym bliżej początku kompozycji.

1. mirystynian izopropylu (mirystynian izopropylu). To jest pierwsze, tzn. najbardziej w śmietanie (baza):

Synonimy: tetradekanian izopropylu, ester izopropylowy kwasu mirystynowego.
Wzór cząsteczkowy: C17H34O2

greenmama (kropka) ru / nid / 99253 /
Mirystynian izopropylu należy do grupy emolientów - substancji, które pozostają na powierzchni skóry, nadając jej gładkość i miękkość. Większość producentów kosmetyków wstrzykuje mirystynian izopropylu w kremy do twarzy i rąk, a także kosmetyki dekoracyjne. Głównym surowcem do produkcji mirystynianu izopropylu jest lekka frakcja oleju. Propylen jest z niego izolowany, a następnie uwodniony w celu otrzymania alkoholu izopropylowego, a następnie mirystynian izopropylu otrzymuje się przez estryfikację kwasem mirystynowym. Kosmetyki z mirystynianem izopropylu nie pozostawiają uczucia tłuszczu, nadają skórze „aksamitny”, gładki i nawilżony. Jednak to właśnie w zmiękczającym działaniu mirystynianu izopropylu leży jego główne niebezpieczeństwo. Badania naukowe wykazały jego wysoką aktywność komedogenną. Pozostając na powierzchni skóry, mirystynian izopropylu zatyka gruczoły łojowe, wywołując powstawanie zaskórników i elementów zapalnych (wyprysków). Osoby o tłustej, problematycznej skórze powinny wybierać produkty bez mirystynianu izopropylu.

greenmama (dot) ru / nid / 308474 /
Mirystynian izopropylu jest eterem organicznym, w kosmetykach działa jako środek zmiękczający skórę (zmiękcza skórę, ułatwia penetrację substancji czynnych). W niektórych gałęziach przemysłu mirystynian izopropylu stosuje się do rozpuszczania żywic stałych, emulsji i wprowadzania lepkich olejów. Mirystynian izopropylu jest szeroko stosowany w kosmetykach. W wysokich stężeniach mirystynian izopropylu może powodować podrażnienia, a ponadto rozluźnia górne warstwy skóry, czyniąc ją podatną na zewnętrzne agresje. Ponadto mirystynian izopropylu ma właściwości komedogeniczne, dlatego jego obecność w tłustych i problematycznych produktach skórnych jest wyjątkowo niepożądana.

html schwarzkopf (kropka) ru / słownik / index / 9 (kropka)
Produkt interakcji alkoholu izopropylowego i kwasu mirystynowego. Jest szeroko stosowany jako składnik zmiękczający w produktach kosmetycznych. Oprócz pozytywnego efektu mirystynian izopropylu ma właściwości komedogenne. Ponadto, podczas wchłaniania mirystynianu izopropylu, nitrozoaminy mogą być również wchłaniane przez skórę - substancje, które są szczególnie toksyczne dla organizmu. Przede wszystkim należy wziąć to pod uwagę przy produkcji balsamów do opalania, które nakłada się na dużą powierzchnię skóry i pozostają na niej przez długi czas.

litus (dot) com (dot) ua / dermatology / blackhead /
Składnikami powodującymi zaskórniki są palmitynian izopropylu i mirystynian izopropylu (syntetyczne substytuty tłuszczu), etoksylowana lanolina, gliceryna, sorbitol, olej kokosowy i olej kamienny. Oczywiście informacje o substancjach komedogennych powinny znajdować się na opakowaniach produktów kosmetycznych. A kosmetyki dla skóry tłustej, problemowej i trądzikowej, pożądane jest, aby towarzyszyć etykiecie „nie zawiera substancji komedogennych”.

html galka (kropka) ru / 142 (kropka)
Produkty syntetyczne (mirystynian izopropylu; palmitynian izopropylu; laureat izopropylu; triglicerydy różnych wyższych kwasów tłuszczowych) i półsyntetyczne (salomas, olej rycynowy (stały)).

vivasan-comfort (point) ru / index (point) php? p = 6px = 23
Syntetyczne i mineralne oleje i tłuszcze:
Octanoate - nadaje kremowi jednolitą konsystencję.
Cyklometikon - silikon, daje skórze bardzo przyjemne uczucie.
Mirystynian izopropylu jest rozpuszczalnikiem, który zapewnia przenikanie substancji aktywnych do skóry.
Fosfolipidy są integralną częścią ścian komórkowych i elementem liposomów.
Skwalen / skwalan - tłuszcze ochronne pochodzenia roślinnego, zwierzęcego lub syntetycznego.
Olej mineralny jest produktem destylacji ropy naftowej, wazelina jest przygotowywana na jego podstawie.

Aby Uzyskać Więcej Informacji Na Temat Leczenia Trądziku