Tsindol

Zarejestruj się, aby zostawić recenzję.
Zajmuje to mniej niż 1 minutę.

Tsindol rozczarował się. Działa powoli, przez dwa tygodnie prawie zerowy wynik. Można było coś osiągnąć nie wcześniej niż za miesiąc. Naprawdę musisz go używać przez długi czas, aby usunąć trądzik, ale to nie wystarczy. Może dlatego, że użyłem go tylko raz dziennie. Cóż, jak inaczej, jeśli wyschnie na twarzy i zamieni się w warstwę podobną do pasty do zębów, a następnie zacznie spadać na kawałki. Więc musisz go używać w nocy. Nie robiła masek, tylko krosty wysmarowały się grubą warstwą. Jedna butelka wystarczyła na cały miesiąc, więc wydatki były minimalne, przynajmniej na tym plusie.

Lubię tsindol! Pracownik, tani lek.
Może usunąć nawet najbardziej dotkliwe swędzenie. Łagodzi stany zapalne i goi skórę.
Przed użyciem energicznie wstrząsnąć. Pachnie przyjemnie kredą, nie eroduje, jeśli zapomnisz zamknąć pokrywę.
Używane nawet poza okresem przydatności do spożycia działają równie dobrze.
Prawie nie ma konsumpcji, na watowym dysku jest wystarczająca ilość substancji do przetworzenia jednego obszaru. Jest bardzo szybko wchłaniany, wysycha na skórze.
Używam go na mokry, zapalny trądzik na noc, a na poranne zapalenie zmniejsza się. Narzędzie działa kojąco.

Tsindol całkiem do przyjęcia. Wnika głęboko w skórę, zapobiegając dalszemu rozprzestrzenianiu się bakterii.
Jest kilka sposobów, aby go użyć, głównie używam czterech. Ważne jest jednak, aby zrozumieć, że jeden tydzień to za mało, ważne jest tutaj podejście do kursu, długie, nie krótsze niż dwa miesiące. Dopiero wtedy nastąpi poprawa i nastąpi odzyskanie. Jeśli leczysz skórę cyndolem do 6 razy dziennie, zauważysz ją przed poprawą pod koniec pierwszego tygodnia.
Teraz więcej o tym, jak używam tsindolu.
Doszedłem do wniosku, że jedna metoda, taka jak wycieranie, sprawia, że ​​trądzik jest trudniejszy do wyleczenia, więc postanowiłem zróżnicować techniki i zwiększyć skuteczność terapii.
Pierwszy, najczęściej - zwykłe pocieranie. Jedyną różnicą w moim przypadku jest to, że nie suszę go po wyschnięciu, samo narzędzie dobrze się kruszy. Jeśli zmyjesz, nawet po pewnym czasie, wiele użytecznych składników cyndolu zostanie zmywanych wodą. I tak prawdopodobnie przenika przez skórę do maksimum.
Druga metoda ma postać masek. Ale jest to odpowiednie, jeśli twarz natychmiast ma dużo wysypek.
Trzeci to kompres. Rozłożyć na noc, dodatkowo pokrywając miejsce aplikacji bandażem lub wacikiem.
A ostatni jest maścią, gęstym osadem samego roztworu.
Oczywiście w tym samym czasie w jeden dzień w żadnym przypadku nie można korzystać z tych wszystkich metod. Ale zmiana ich w trakcie kursu zapewni dobry wynik.

Problemem jest bonal. Po każdym goleniu mam dużo irytacji. Tak długo cierpiałem. Stosowany po goleniu i kremach oraz płynach, ale nic nie pomogło.
W aptece kupiłem 5 rubli tsindolu. Wieczorem natychmiast spróbowałem. Rano nie było podrażnienia. Nie wiem, z czym to się wiąże, prawdopodobnie jakiś szczególny skład, ale nie było śladu zaczerwienienia, pozostałe pryszcze się nie zwiększyły, jak zwykle, nie zapaliły się. Za każdym razem skóra stawała się coraz lepsza.
Istnieje więc wiele zalet: cena budżetu, dostępność, wydajność.
Istnieją pewne wady, ale są one dość nieznaczne. Rozwiązanie jest słabo zmyte. Może położyłem grubą warstwę, może tylko określoną masę. Ale musisz umyć wszystko mydłem, aby wszystko umyć. A jeśli coś nie jest myte i pozostawione, to po wysuszeniu zaczyna się kruszyć.

Poznałem ten lek przez długi czas, ale z powodu okoliczności po raz pierwszy nie pomógł mi, więc go odepchnąłem.
Kupiłem go w celu wysuszenia trądziku. Ale nie wiedziała, że ​​nie pomaga we wszystkich rodzajach trądziku.
Jest to ciecz dwufazowa, tworząca biały kłaczkowaty osad w spoczynku. Dlatego dobrze wstrząśnij przed użyciem.
Ostatnio przeszedłem przez apteczkę i natknąłem się na tsindol. Postanowiłem go użyć ponownie. Na szczęście okres ważności nie upłynął.
Używam tego w ten sposób: dobrze wstrząśnij, użyj bawełnianego wacika, aby podnieść najgrubszą część roztworu. Nakładam go, nie smaruję go, nie pocieram, na dojrzałej pryszczy. Jeśli ropień nie jest jeszcze dojrzały i bardzo boli, tsindol nie pomoże w tym przypadku. To właśnie ta sytuacja sprawiła, że ​​po raz pierwszy pomyślałem negatywnie o właściwościach tego leku. Tsindol pomoże, jeśli mały pryszcz, który już zaczął się przechodzić, przyczyni się do jego szybkiego wysuszenia i gojenia.
Czasami robię maski z tsindolu, nakładam cienką warstwę na całą twarz. Ale nie odważyła się wyjść na noc. Już dużo w składzie składników, które są suszone - talk, alkohol, skrobia. Taka masa może pozostać na poduszce. Dlatego, zanim pójdę spać, zmyję go.

Kiedyś byłem gotów zapłacić duże pieniądze, aby pozbyć się trądziku, aby zdobyć najbardziej skuteczne środki. Ale bariera cenowa wciąż istnieje, niektóre leki nie mogą sobie pozwolić. Jest jeszcze inny problem - nie wszystkie dobre produkty są dostępne za darmo. A do tego trzeba było udać się do kliniki na wizytę u lekarza, dostać receptę, bronić długich kolejek lub wydawać pieniądze inne niż na lek, a także odwiedzić płatnego specjalistę. A ci, którzy cierpią z powodu trądziku, nie spieszą się, aby znów wyglądać w zatłoczonym miejscu. Dlatego wolę leczenie domowe niż prywatne, aby nikt mnie nie widział. Spełnia wszystkie kryteria ceny, jest sprzedawany bez recepty, nadaje się do samodzielnego użytku i pozwoli zaoszczędzić od niepotrzebnych wydatków na drogie produkty i procedury w salonach kosmetycznych.
Byłem dla nich leczony przez dwa miesiące. Miałam wakacje, więc było wystarczająco dużo czasu, aby zastosować się do wszystkich zaleceń.
Nic specjalnego. Może częściej niż zwykle stosować na twarz, 6 razy dziennie. Natychmiast nie zmył się, niech roztwór nasiąknie. I możesz zrozumieć, co zostało wchłonięte przez posypanie go skórą.
Spróbuj polecić wszystkim, na pewno nic nie stracisz. Niektóre łączą inne środki, ale wystarczyło jedno tsindola.

Tsindol /

Tlenek cynku (tlenek cynku)

Skład i forma wydania:

100 g zawiesiny zawiera 20 g gliceryny, 12,5 g tlenku cynku, 12,5 g medycznego talku, 12,5 g skrobi, 70% alkoholu etylowego, 20 g wody destylowanej; w fiolkach 125 g

Zapalenie skóry, wrzody, wysypka pieluchy.

Dawkowanie i podawanie:

Opis pochodzi z witryny: http://slovari.yandex.ru/

% D0% BA% D0% BD% D0% B8% D0% B3% D0% B8 /% D0% A0% D0% 9B% D0% A1 /% D0% A6% D0% B8% D0% BD% D0% B4 % D0% BE% D0% BB / # Dawkowanie i administracja

Maść Tsindol: wskazania i zastosowanie

Maść Zindol to zewnętrzny środek o szerokim spektrum działania na bazie tlenku cynku. Środek ten ma właściwości przeciwzapalne, dlatego jest przepisywany na różne choroby skóry - od zadrapań lub otarć do odleżyn i zapalenia skóry. Jak w przypadku każdego leku, maść ma wiele funkcji, które należy przeczytać przed użyciem.

Skład i postać uwalniania leku

Skład produktu różni się kilkoma składnikami. Głównym składnikiem aktywnym jest tlenek cynku, który zapewnia korzystny efekt terapeutyczny. Dodatkowe składniki (gliceryna, skrobia, woda destylowana, etanol i talk) mają na celu wzmocnienie działania substancji czynnej i nadanie preparatowi pożądanej, wygodnej w użyciu konsystencji.

Lek jest dostępny w postaci płynnej, zwanej zawiesiną. Ale ludzie często używają nazwy „mówca”. Dlatego też, niezależnie od tego, co lekarz pisze na receptę, ten sam lek zostanie sprzedany konsumentowi w aptece.

Zwróć uwagę! W niektórych przypadkach występują pomyłki pod względem medycznym i pacjentowi można zalecić stosowanie maści Zindol zamiast talkera (zawiesina).

Ale podczas gdy firmy farmaceutyczne nie są zaangażowane w produkcję leku w tej formie. A jeśli konieczne jest nałożenie maści na skórę, możesz albo kupić inny środek zawierający cynk, albo zrobić to sam.

Przygotowanie maści Zindol w domu

Surowcem dla tego zewnętrznego środka jest nadal ta sama zawiesina farmaceutyczna. Aby otrzymać maść, wystarczy zostawić butelkę z lekiem, aby stała w temperaturze pokojowej. Po utworzeniu osadu nadmiar płynu jest odprowadzany, a substancja pozostająca na dnie jest używana jako maść. Jeśli wymieszasz ten osad z kremem dla dzieci, otrzymasz bardziej wygodną w użyciu maść. Jednak praktykujący lekarze zalecają, aby nie angażować się w takie eksperymenty i kupować gotowych maści o innej nazwie, ale z podobną zasadą działania.

Efekt terapeutyczny Zindolu

Ze względu na główną substancję czynną lek ma następujące pozytywne właściwości:

  • zapewnia działanie przeciwzapalne, przyczynia się do szybkiej i skutecznej eliminacji głównego ogniska zapalenia;
  • pochłania nadmiar sebum, ujawniając w ten sposób jego właściwości adsorbujące i suszące;
  • ma wyraźny efekt przeciwdrobnoustrojowy i dezynfekujący, zmniejszając tym samym ryzyko dołączenia wtórnej infekcji;
  • przyczynia się do normalizacji gruczołów łojowych;
  • zapobiega zatkaniu porów i wysypce;
  • łagodzi pieczenie, swędzenie i podrażnienie skóry;
  • zmiękcza skórę;
  • aktywuje naturalne funkcje regeneracyjne naskórka;
  • zapewnia ochronę przed agresywnymi czynnikami zewnętrznymi, w tym promieniowaniem ultrafioletowym.

Wskazania i przeciwwskazania

Instrukcja użycia Maść Zindol mówi, że może być stosowana z:

  • ceramika u niemowląt;
  • wysypka na pieluchy;
  • odleżyny u obłożnie chorych pacjentów;
  • różne formy zapalenia skóry (atopowe, pieluchy, zakaźne, kontaktowe);
  • zmiany skórne - zadrapania, rany, otarcia;
  • z oparzeniami o różnej etiologii;
  • wysypka opryszczkowa;
  • wyprysk w ostrej fazie;
  • wrzody na skórze;
  • streptoderma.

Zwróć uwagę! To narzędzie nie ma ograniczeń wiekowych, nie wchodzi do głównego krwiobiegu, więc można go stosować nawet na ultra-śnieżną skórę dziecka.

Ponadto lek nie ma przeciwwskazań. Jedynym przypadkiem, w którym nie można go użyć, jest zwiększona indywidualna wrażliwość na jakiś komponent.

Sposób użycia

Zawieszenie jest bardzo proste w użyciu - nakłada się je cienką warstwą za pomocą waty, wacika lub wacika na uprzednio oczyszczoną skórę. Bezpośrednio przed zastosowaniem butelkę leku wstrząsa się energicznie, aby zapewnić jednolitą strukturę i równomierny rozkład składników. Produkt pozostaje na skórze przez chwilę, następnie zmyć nadmiar ciepłą bieżącą wodą. Procedura odbywa się około 4-6 razy dziennie. Czas trwania kursu terapeutycznego może się wahać od kilku dni do miesiąca, w zależności od rodzaju i stadium choroby.

Istnieją pewne niuanse zastosowania w leczeniu różnych patologii:

  1. W przypadku oparzeń i ran zaleca się sterylny opatrunek maścią Zindol. W zależności od wybranej taktyki leczenia, częstość zmiany takich opatrunków powinna być zalecana przez lekarza prowadzącego. Za każdym razem na bandaż nakłada się nową porcję leku.
  2. W przypadku poważnych, głębokich zmian skórnych pacjent otrzymuje maski z zawiesiny. Kompozycję nakłada się na skórę i utrzymuje w powietrzu, czekając aż wyschnie. Następnie leczony obszar jest pokryty tkaniną bawełnianą lub gazową i pozostawiony na noc. Rano zmyć pozostałości ciepłą wodą i nawilżyć skórę dowolnym odpowiednim kremem.
  3. W przypadku niewielkich uszkodzeń mały mówca nakłada się cienką warstwą, a jeśli istnieje możliwość szybkiego wymazania, przykryć lekką szmatką lub bandażem.
  4. Aby zapobiec zapaleniu skóry pieluchy, maść nakłada się na powierzchnie skóry, które stale stykają się z mokrą pieluchą lub bielizną.
  5. W przypadku wysypki lub zaczerwienienia skóry o charakterze alergicznym, agent leczy uszkodzone strefy kilka razy dziennie, bez zakrywania niczego.

To ważne! Nie należy angażować się w leczenie obszarów problemowych z alergią na twarzy dziecka do roku - może to prowadzić do nadmiernej suchości skóry i łuszczenia się.

  1. W przypadku trądziku i opryszczkowych objawów skórnych (w tym ospy wietrznej) zawiesinę nakrapiano wacikiem lub wacikiem, a następnie pozostawiono do złuszczenia i spłukania ciepłą wodą. Jeśli skóra nie ma specjalnej suchości, kompozycję można nanosić w ten sam sposób przez całą noc i zmywać rano.
  2. W przypadku wyprysku lub zapalenia skóry Zindol nakłada się na stan zapalny skóry cienką warstwą i nie zmywa produktu, aż do całkowitego wyschnięcia. Im silniejsze uszkodzenia, tym częściej procedura musi być wykonywana, ponieważ stan aplikacji ulega poprawie, częstotliwość stosowania jest stopniowo zmniejszana.

Uwaga! Nie należy stosować leku Zindol do leczenia uszkodzonych błon śluzowych. Należy również unikać przypadkowego kontaktu z lekiem w oczach lub ustach.

Skutki uboczne Zindolu

W rzadkich przypadkach mogą wystąpić działania niepożądane w postaci lokalnej reakcji alergicznej - zaczerwienienie leczonego obszaru, swędzenie lub wysypka. Z tymi objawami należy zaprzestać stosowania maści, aw przyszłości unikać stosowania preparatów cynkowych.

Koszt leku i istniejących analogów

Cena maści Tsindol waha się od 70–120 rubli. (na Ukrainie - około 100–195 UAH) za butelkę 125 ml. Ale, jak pokazuje praktyka, leku Zindol nie można kupić w każdej aptece. Jeśli występują trudności z zakupem tego leku, zastępuje się go innymi środkami opartymi na cynku:

  • Maść cynkowa - 15–31 rubli. (6–11 UAH);
  • Pasta cynkowa - 50–85 rubli. (10–18 UAH);
  • DiaDerm Cream - 115–180 rubli. (98–200 UAH);
  • Desitin - 230–280 rubli. (96–140 UAH)
  • Tlenek cynku - 15–40 rubli. (7–13 UAH).

Zindol lub maść cynkowa?

Spośród wszystkich wyżej wymienionych preparatów analogowych najbardziej popularna jest maść cynkowa badana w czasie. Dlatego często w gabinecie lekarskim lub w aptece pojawia się pytanie: Tsindol lub maść cynkowa - co jest lepsze? Pomimo faktu, że oba leki są wytwarzane na bazie tlenku cynku, ich składniki pomocnicze są nieco inne. Tak więc jako część maści cynkowej występuje wazelina. Głównym celem tej substancji jest zmiękczenie skóry i nadanie jej kremowej konsystencji.

Jednak niewiele osób wie, że wazelina przyczynia się do blokowania porów i gruczołów łojowych, co z kolei może prowadzić do zwiększonej reprodukcji flory bakteryjnej na powierzchni naskórka. Dlatego nie należy stosować maści cynkowej u osób o normalnej lub tłustej skórze. W takim przypadku zaleca się użycie zawieszenia Zindol. Przy suchej skórze maść cynkowa nie wyrządzi żadnej szkody. Oznacza to, że wszystko jest bardzo indywidualne i najlepiej jest wybrać niezbędne narzędzie do konsultacji z dermatologiem, kosmetologiem lub innym specjalistą.

Recenzje

Większość osób, które używały Zindolu do pewnych problemów ze skórą, pozostawia pozytywne opinie na jego temat i zwraca uwagę na korzystny wpływ środka:

  • Jest to uniwersalny lek na wszelkie wady skóry. Korzystamy z całej rodziny - od małych do dużych. Ksenia, 44;
  • Tsindolowi doradzono mi przyjaciela, matkę dwójki dzieci, kiedy narzekałem, że nie mogę poradzić sobie z wysypką pieluchy u mojego półrocznego syna. Po kilku dniach zauważyłem oczywistą poprawę w skórze, a dziecko stało się mniej niegrzeczne. Teraz używam do najmniejszego zaczerwienienia w problematycznych obszarach ciała dziecka, a także mam trądzik na twarzy. Alena, 26 lat;
  • Tsindol pomagał nam w ospie wietrznej u dziecka. Wysypka szybko minęła, nie było wyraźnego świądu, po 3 tygodniach nie było śladów choroby. Victoria, 31;
  • Przez całe lato używali tego leku - uczulonego na truskawki w starszym wieku, ceramiki u młodszych, ukąszenia owadów, drobnych otarć - zajmowali się wszystkim z hukiem! Jedyną wadą jest niska chłonność, rozmówca rozmazuje ubrania, a czasami nie było łatwo je zmyć. Jewgenia, 35;
  • tylko ten lek uratowany przed nawrotami wyprysku podczas ciąży! Ludmiła, 20 lat;
  • Trądzik wyleczył lek, ale w rezultacie skóra była przesuszona. Nie podobało mi się. Lera, 23;
  • w naszym domu Tsindol to prawdziwa magiczna różdżka. Jest warta grosza i doskonale traktuje skórę. Miałam alergię, mój syn z trądzikiem nastoletnim, często za pomocą tego agenta zadrapania i oparzenia. Nigdy nie zawiodłem. Elżbieta, 19 lat;
  • leczone odleżynami Tsindol w babci. Lek działa powoli, poprawa nie była natychmiast zauważalna, ale obrzęk i małe rany nadal zniknęły. Skóra nie była tak szorstka. Julia, 24 lata.

Tsindol - naprawdę skuteczny lek i niepochlebne opinie na jego temat wiążą się w większości przypadków z indywidualnymi cechami skóry lub niewłaściwym stosowaniem. A jednak, jeśli pojawią się jakiekolwiek problemy ze skórą, lepiej skonsultować się z lekarzem, który będzie w stanie ustalić prawdziwą przyczynę choroby, a także określić możliwość zastosowania tego środka.

Tsindol.

Powiedz mi, czy można namaścić policzkami? Posmarowaliśmy je kapłanem zapaleniem skóry, ale czy policzki są możliwe czy gorsze.

a potem mamy kłopoty z policzkami, mama przeczytała gdzieś, że można umyć policzki, a ja się zawahałem) tyłek, który ich doskonale wyleczyłem

Mam nadzieję... wycieczki do dermatologa nic nie dały, rozmazane, rozmazane, wszyscy chyba próbowali. dziecko rocznie i trzy powinny już wszystko jeść, a my tą dietą nawet nie jemy tego, co przedtem jedliśmy (((((

Mój syn miał takie same śmieci - spadł w ogóle. Nawet teraz nalewa się na słodkie, rodzynki, suszone morele, suszone śliwki, kompoty. Na ciele wylewa się blaszka (aby pozbawić go tego) i swędzi strasznie. Używam jego Akriderm, podaję antyhistaminę (Klaritin pomaga mu dobrze) przez kilka tygodni na diecie i wszystko staje się normalne. Najważniejsze jest jedzenie winogron - nie wylewa się, a rodzynki - 100% cętkowanych będzie chodzić, a jeśli kompot z rodzynków jest pijany w ogrodzie, będzie jakiś strażnik.

Oszaleć... ale nie wiemy, co mamy... lekarz powiedział, żeby mleko. więc nie pijemy go już od 2 miesięcy, ale wszystko mija.

Bez alergii!

książeczka medyczna

Recenzje tsindol z Chatterbox

Narzędzie Tsindol, którego nauczyłem się w tym roku. Dziecko miało wysypkę na nogach, oczywiście zwróciło się do specjalisty, okazało się, że jest to normalne zapalenie skóry. Czas letni, zbyt wiele jagód i owoców, może wywołać taką wysypkę.

Przepisano kilka wariantów maści, a także proponowany lek, o którym nawet nie słyszałem.

Kupując w aptece, ale nie kosztuje wcale około 100 rubli, farmaceuta powiedział również o skuteczności leku.

Jest sprzedawany w szklanych butelkach o ciemnym kolorze, po 125 g każda. Najpopularniejsza czapka, odkręcona, a wewnątrz znajduje się dodatkowy, który spoczywa do wewnątrz.

W składzie jest - tlenek cynku, stąd nazwa leku, jest skrobia, talk medyczny, a także glicerol. Wygląda na konsystencję płynnej śmietany, białej, nie ma silnego zapachu, ale lekko pachnie alkoholem.

Przeznaczony do leczenia zapalenia skóry, różnego pochodzenia wrzodów, wysypki pieluchy u dorosłych i dzieci.

ma zdolność do suszenia ran, właściwości i obecności cynku w składzie silnego środka antyseptycznego, wiąże rany, które mają gnijące wrzody.

Do aplikacji użyliśmy wacika, który został nałożony na narzędzie i posmarowano nimi chore części ciała. Wysycha i wygląda jak pasta do zębów. Ale nie musisz od razu spłukiwać, to działa, gdy wyschnie. Po kilku dniach stało się jasne, że wysypka zmniejszyła się, a silny świąd zniknął.

Jednak później dorosły, mający tę samą wysypkę - po kilkukrotnym działaniu efektu pozytywnego nie zadziałał, musiałem użyć silniejszych maści.

Marina Viktorovna 2017-11-11 05:10:48

Cieszę się, że ten lek wciąż można znaleźć w aptece, traktujemy je wszystkie - od trądziku po ukąszenia komarów, otarcia i wszelkie problemy ze skórą.

Viktorova Marina Vladimirovna 2017-10-06 21:21:46

Doskonały lek, jeden z najlepszych działających i naprawdę pomagających leków. Znam Pts od dawna, leczyli egzemę, Zapalenie skóry, Łuszczycę, atopowe zapalenie skóry i wiele więcej, wcześniej lekarz ręcznie przepisał mi receptę, mój brat. Zdoroao jest bardzo dobrym lekarstwem, ale musisz dowiedzieć się, jak go używać z lekarzem, to bardzo ważne, ale nawet nie próbowałem walczyć z trądzikiem, nawet jeśli nie wystąpił lub nie było takich problemów.

Varaksina Anna Konstantinovna 2017-10-02 11:34:52

Tsindol - wizualny dowód, że tanie fundusze pomagają lepiej niż drogie, jeśli zostaną wybrane prawidłowo. Leczę je i trądzik, ukąszenia owadów i wszelkie podrażnienia, a nawet drobne rany. Nie rozumiem, dlaczego ludzie gonią za drogimi środkami, takimi jak baziron i solantra, z których wciąż nie wiadomo, jaki będzie efekt, jeśli można będzie traktować to, co jest pod ręką.

Katya Nasyrova 2017-06-04 10:48:27

Mama mówi, że nawet w młodości leczono trądzik tsindol (nazywano go wtedy gadułą). Jest nawet interesujące, że minęło tak wiele lat i nic się nie zmieniło.

Regina 2017-05-30 10:36:04

Używam go jako środka pomocy w nagłych wypadkach :) Gdy tylko pryszcz podskoczy, zaczynam go rozmazywać cyndolem, szybko mija.

Rita 2017-05-02 14:41:25

Najprostszy i najskuteczniejszy środek na trądzik. Nie sądziłem, że rozwiążę mój problem, ale dzięki Zindolowi i żelowi metrogiemu skóra znów się oczyściła :)

Zna to narzędzie od 20 lat, zaczynając od skazy i kończąc na częstotliwości. Najważniejsze jest, aby ściśle przestrzegać instrukcji.

Alena 2015-11-18 16:51:02

Wysycha pryszcze, usuwa zaczerwienienia, a jednocześnie nie wysusza skóry

Inna 2015-03-29 16:07:33

Tsindol to doskonałe i niedrogie lekarstwo w walce z trądzikiem, nawet ciężkie. Kiedy wszystkie drogie leki miały wątpliwy efekt, kupiłem mojego syna Zindola. Tak, nie jest zbyt wygodny w użyciu, ale efekt jest chłodny i długotrwały. Po Tsindolu trądzik syna został odizolowany, leczyliśmy je Metrogilem, teraz bardzo czystą twarzą.

Tatiana 2015-03-02 02:02:15

Dowiedziałem się o Tsindolu całkiem niedawno, chociaż jest to już stary lek. Kupił wujka do leczenia owrzodzeń na stopach. Naprawdę goi się i łagodzi stany zapalne. Wziąłem potraktować je trądzikiem z tyłu, a potem wyrzuciłem koszulę nocną, ale trądzik zniknął. Teraz Tsindol stanie w szeregu moich ulubionych niedrogich i skutecznych leków wraz z maścią Metrogyl i Salicylic.

Tanya 2015-01-28 19:47:10

Z Zindolem najważniejsza jest ostrożność, wtedy będzie świetny efekt. O gojeniu ran nie będę nawet mówił. Chatterbox pomógł mi uzyskać pryszcze. Rozmazałem go wieczorem, kiedy wróciłem do domu, okazało się, że 2 razy. Rano zastosowała metrogyl, mogła nawet malować, a trądzik i tak zniknął. Jedynym minusem jest to, że Zindol robi się bardzo brudny.

Zindol został nałożony po bolesnej procedurze depilacji, a rana naprężyła się w ciągu 2 dni. Świetne narzędzie

Anna 2014-11-19 19:14:44

Moja córka, podczas karmienia piersią, czasami na moich błędach w diecie pojawia się wysypka na policzkach, na nogach... a teraz na przynęcie. Kupiłam Tsindol - a teraz wystarczy posmarować obszary problemowe raz po kąpieli - a rano dziecko jest „tak dobre jak nowe”: wszystko jest czyste, nie ma żadnych oznak wysypki. Tani i zły, bez hormonów. A latem Tsindol uciekł z potnichki - bardzo dobrze schnie, usuwa zaczerwienienia i podrażnienia po 15 minutach.

Zoya 2014-11-03 19:09:15

Bardzo dobre leczenie trądziku

Irina 2014-09-01 21:09:50

Bardzo dobry lek na alergie, gdy wysypka, dziecko 2,5, małe plamki wyschły i usunęły czerwony

Niesamowite narzędzie. Pomaga przy pieluszkach i kolczastym upale u małych dzieci, a także z pryszczami, a nawet ukąszeniami komarów. Używamy go z całą rodziną.

Pavel 2014-06-22 12:10:40

Od młodości miałem stany zapalne na skórze, zwłaszcza moje plecy były udręczone. Zwykle latem wszystko wysychało, ale zimą na koszulach była ropa, wyglądała bardzo nieprzyjemnie. Traktował różnych rozmówców, efekt był tymczasowy. W aptece zalecano „Tsindol”, ten sam mówca, ale z cynkiem, który bardzo szybko rozwiązał się z bakteriami. Teraz plecy są czyste, nawet nie ma śladu choroby. Ale jedno - cała pościel po jej wyrzuceniu.

Bronislav 2014-06-21 17:00:40

Bardzo dobrze, on z pryszczy pomaga się pozbyć. Moja skóra, choć nie bardzo problematyczna, ale czasami pojawia się na mojej twarzy. Posmaruję je tsindolem na noc i rano wyjdą znacznie, a po kilku dniach odejdą i nie pozostały żadne ślady =) Mój przyjaciel powiedział mi kiedyś o nim, oni też zostali uratowani =)

Yuri Kirichenko 2014-05-15 21:50:40

zawieszenie jest doskonałe, traktuję je po goleniu na szyi, w godzinę skorupują się skórką! ogólnie, w przypadku cięć i gojenia ran, najlepszym lekarstwem jest bardzo tanie i zawsze działa. Ważne jest, aby nanieść trochę, a wokół nie ma wiele do rozmazania, w przeciwnym razie pojawia się zaczerwienienie, bezpośrednio na ranie przy pomocy bawełnianego wacika.

Trądzik Cindole

Zindol to środek terapeutyczny zawierający tlenek cynku w swoim składzie. Ma dwie wyraźne właściwości - przeciwzapalne i wysuszające, szczególnie przydatne w leczeniu trądziku. Ze względu na właściwości łagodzące podrażnioną skórę, jest często stosowany do wyprysku, wszelkiego rodzaju zapalenia skóry, wysypki pieluszkowej, odleżyn, urazowych uszkodzeń skóry i wielu chorób zapalnych.

Z czego jest wykonany i jak jest produkowany

Jedyna forma uwolnienia - zawieszenie u ludzi nazywa się po prostu - mówcą. Oznacza to zawieszenie tsindolu i mówca tzindol - jeden i ten sam środek. Ale maść tsindolowa nie jest nigdzie sprzedawana, ale można ją łatwo zrobić w domu. Ponadto maść cindolowa trądzik pomaga równie dobrze jak sam lek z apteki.

Kupioną fiolkę należy umieścić na półce na trzy dni w temperaturze pokojowej. Po tym na dnie bańki pojawi się osad. Następnie woda, która pozostała na górze, wystarczy połączyć. Osad jest tą samą maścią.

Jeśli powstały osad nie może być równomiernie naniesiony na dotknięty obszar, można dodać do niego zwykły krem ​​dla dzieci w równych proporcjach do osadu. Ale nie zaleca się działania w ten sposób, ponieważ nie trzeba próbować robić czegoś innego niż mówca.

Można powiedzieć, że maść Cindol i cynk jest tym samym lekiem. A jeśli pierwszy lek jest płynny, maść cynkowa jest wytwarzana w probówkach i jest nieco łatwiejsza w użyciu.

Jednocześnie nie ma innej odmiany - kremowego tsindolu. Ten lek, który można zobaczyć na zdjęciu, jest sprzedawany w aptekach tylko w jednej postaci - w formie zawieszenia.

Jak działa lekarstwo?

Apteka ciekła tsindol - jedna z najlepszych trądziku i możesz jej używać w każdym wieku. Zgodnie z instrukcjami lek ma kilka działań jednocześnie:

  • Przeciwzapalne.
  • Suszenie
  • Adsorbent.
  • Ściągający
  • Antyseptyczny.

Wszystko to dzięki części głośnika tlenku cynku, więc użycie cyndolu jest tak zróżnicowane. Czym jest tak wyjątkowy tlenek cynku?

W instrukcji użytkowania znajduje się informacja, że ​​substancja ta jest bardzo podobna do ludzkiej tkanki skórnej. Po zastosowaniu tworzy sole białkowe albuminy, które pomagają aktywnie zwalczać procesy zapalne. Ze względu na inne działanie - denaturację, lek znacząco zmniejsza uwalnianie płynu, zmniejsza stan zapalny i podrażnienie.

Warstwa takich białek tworzy warstwę ochronną na powierzchni ludzkiego ciała, która zapobiega ponownemu zakażeniu i staje się prawdziwą warstwą ochrony, w której zachodzi proces gojenia.

Jeśli regularnie stosujesz stan zapalny skóry za pomocą cyndolu, możesz pozbyć się nawet najsilniejszego trądziku w najkrótszym możliwym czasie. I to pomimo faktu, że cena leku jest znacznie niższa niż koszt większości reklamowanych kosmetyków, które są również zalecane do stosowania w leczeniu trądziku.

Kiedy złożyć wniosek

Co pomaga tsindolowi? Główne wskazania do stosowania to trądzik, trądzik, trądzik, trądzik, zaskórniki i wiele innych chorób zapalnych, które pojawiają się na skórze. Obejmują one:

  • Wysypka na pieluchy.
  • Podnitsu.
  • Zapalenie skóry pieluchy.
  • Kontaktowe zapalenie skóry.
  • Alergiczne zapalenie skóry.
  • Odleżyny
  • Rany.
  • Zadrapania.
  • Cięcia.
  • Spala się od słońca.
  • Spala się z wrzącej wody.
  • Owrzodzenia troficzne.
  • Wyprysk.
  • Wysypka z opryszczką.
  • Streptoderma.

Zanim jednak zaczniesz stosować zawieszenie, konieczne jest skonsultowanie się ze specjalistą.

Przeciwwskazania

Oprócz wskazań do stosowania istnieją przeciwwskazania, ale nie są one tak liczne, jak można by oczekiwać. Pierwszą jest reakcja alergiczna lub nietolerancja na jeden ze składników, które są częścią rozmówcy. Stosowanie maści tsindol, jeśli potrzebujesz tylko takiej formy, będzie miało takie same wskazania i przeciwwskazania.

Instrukcje dotyczące stosowania trądziku tsindola

Bardzo łatwo jest użyć obindolera z trądzikiem. Wiele osób pyta, czy można rozmazać twarz? W tej metodzie stosowania nie ma nic strasznego, ponieważ trądzik pojawia się na tej części ciała.

Jak umieścić rozmówcę? Pierwszą rzeczą do zrobienia jest umycie ciepłą wodą i dobrze wysuszyć. W celu całkowitego wysuszenia po praniu lepiej poczekać co najmniej 15 minut. Butelkę zawiesiny Cindolu należy dobrze wstrząsnąć przed użyciem. Po tym, w dowolny dogodny sposób, nanieść płyn na stan zapalny skóry. Jeśli na skórze jest tylko kilka pryszczy, wygodniej jest to zrobić za pomocą wacika.

Jeśli to konieczne, nałóż na całą twarz, możesz wziąć wacik. Po nałożeniu „maski” pozostaje na twarzy przez kilka godzin, a następnie zmywa się.

Istnieje inna prosta metoda użycia opisana w instrukcjach stosowania tsindolu w zawiesinie.

Lek nakłada się na skórę wieczorem, przed snem i zmywa tylko rano. Ale lepiej jest odmówić takiej metody leczenia tym, którzy mają suchą skórę, w tym przypadku rozpocznie się silny peeling. Cindol na trądzik może być stosowany nie tylko na twarz, ale także na plecy, dekolt, ramiona i inne części ciała, gdzie pojawia się trądzik.

Trądzik jest nieprzyjemny, ale nie śmiertelny. Obecnie istnieje wiele leków, które mogą ci pomóc:

Efekt uboczny

Odpowiadając na pytanie, jak stosować lek, powinieneś powiedzieć o skutkach ubocznych. Z reguły nie obserwuje się skutków ubocznych i tylko czasami może wystąpić reakcja alergiczna, która wyraża się swędzeniem, zaczerwienieniem i wysypką.

Oznacza to, że osoba ma reakcję alergiczną na tlenek cynku, co oznacza, że ​​wszelkie leki z tym składnikiem są ściśle przeciwwskazane.

Analogi

  • Desitin.
  • Diaderm.
  • Tlenek cynku, mazidło.
  • Maść cynkowa.
  • Pasta cynkowa.

Ponieważ wszystkie te leki są stosowane bezpośrednio na skórę i nie wnikają do organizmu, Cindol, jak również jego wskazane analogi, jest bardzo wygodny w użyciu w czasie ciąży.

Autorką jest Anna Mikhailova, dermatolog-kosmetolog pierwszej kategorii, specjalista Akademii Piękności Naukowej. Zwłaszcza na stronie „Treat Acne”.

Trądzik cindole. Recenzje

Andrei „Próbowałem wiele rzeczy, aby poradzić sobie z tymi trądzikami, które właśnie dostałem. Dokonał wyboru - kalamina lub tsindol. A on wolał to drugie. Dosłownie po pierwszym użyciu mój stan, w tym umysłowy, znacznie się poprawił. ”

Cyryl. „Ilu z nich pamiętam zawsze było trądzik. Walka zakończyła się zwycięskim sukcesem, ale kupiłem tani tsindol w aptece i nie mogłem uwierzyć własnym oczom - naprawdę mi pomogło! ”

Olga „Świetne narzędzie! Polecana dziewczyna. Próbowałem. Teraz używam tylko ich. Tani i niezawodny.

Recenzje Tsindol

5 - 0

4 - 0

3 - 0

2 - 0

1 - 0

  • Niska cena
  • Dobre dla zapalenia skóry
  • Dostępność w aptekach
  • Nie zawsze pomaga

Narzędzie Tsindol, którego nauczyłem się w tym roku. Dziecko miało wysypkę na nogach, oczywiście zwróciło się do specjalisty, okazało się, że jest to normalne zapalenie skóry. Czas letni, zbyt wiele jagód i owoców, może wywołać taką wysypkę.

Przepisano kilka wariantów maści, a także proponowany lek, o którym nawet nie słyszałem.
Kupując w aptece, ale nie kosztuje wcale około 100 rubli, farmaceuta powiedział również o skuteczności leku.

Jest sprzedawany w szklanych butelkach o ciemnym kolorze, po 125 g każda. Najpopularniejsza czapka, odkręcona, a wewnątrz znajduje się dodatkowy, który spoczywa do wewnątrz.

W składzie jest - tlenek cynku, stąd nazwa leku, jest skrobia, talk medyczny, a także glicerol. Wygląda na konsystencję płynnej śmietany, białej, nie ma silnego zapachu, ale lekko pachnie alkoholem.

Przeznaczony do leczenia zapalenia skóry, różnego pochodzenia wrzodów, wysypki pieluchy u dorosłych i dzieci.
Narzędzie ma zdolność do suszenia ran, w jego właściwościach i obecności cynku w składzie silnego środka antyseptycznego, wiąże rany, które mają gnijące wrzody.

Do aplikacji użyliśmy wacika, który został nałożony na narzędzie i posmarowano nimi chore części ciała. Wysycha i wygląda jak pasta do zębów. Ale nie musisz od razu spłukiwać, to działa, gdy wyschnie. Po kilku dniach stało się jasne, że wysypka zmniejszyła się, a silny świąd zniknął.
Jednak później dorosły, mający tę samą wysypkę - po kilkukrotnym działaniu efektu pozytywnego nie zadziałał, musiałem użyć silniejszych maści.

Jak skuteczny jest Zindol Talker w leczeniu trądziku i jak go używać

Cześć drodzy czytelnicy! Dzisiaj porozmawiamy o tym, jak szybko pozbyć się trądziku na twarzy, używając leku takiego jak Tsindol.

Gdy najdroższe środki trądzikowe nie pomagają, nadzieje na powrót piękna twarzy stają się coraz mniej. Zanim jednak popadniesz w rozpacz, powinieneś spróbować Tsindola.

Nie tylko eliminuje trądzik, ale także daje możliwość pozbycia się różnych chorób i urazów skóry. Po zbadaniu Zindol pod kątem oceny trądziku, zobaczysz wysoką skuteczność leku.

Do głównych zalet zawieszenia należy optymalna cena i wysoki stopień wydajności.

Narażenie skóry

Wnikając w stan zapalny skóry, rozmówca usuwa wszystkie patogeny, które są źródłem zapalenia. Oznacza to, że lek nie tylko eliminuje istniejące pryszcze, ale także działa jako doskonałe zapobieganie ich nawrotom.

Lek posiada silne właściwości dezynfekujące i antybakteryjne, przyczynia się do szybkiego gojenia i suszenia ran, a także oczyszcza komórki skóry, usuwa blizny i blizny.

Dzięki właściwościom ściągającym jest chroniony przed negatywnym wpływem środowiska.

Gdy Tsindol wchodzi w interakcję z naskórkiem, powstaje rodzaj filmu ochronnego, który zmniejsza szybkość powstawania tłuszczu, zmniejsza aktywność enzymów, zagęszcza komórki naczyń krwionośnych, zwęża naczynia włosowate.

Warto również zauważyć suszenie, działanie przeciwzapalne i przeciwbólowe.

Skład

To narzędzie można opisać jako antyseptyczne przygotowanie uniwersalnego działania. Cindol pomaga wyeliminować wysypki skórne i zaczerwienienie w krótkim czasie.

Skład zawiera substancje takie jak tlenek cynku, talk, gliceryna, skrobia i etanol, mają one złożony wpływ na skórę właściwą, eliminując nieatrakcyjne niedoskonałości.

Płać UWAGA!

Aby szybko pozbyć się czarnych plam, trądziku i trądziku, a także odmłodzić skórę twarzy, zalecamy zapoznanie się z tym skutecznym lekarstwem.

Preparat o przyjemnym mlecznym odcieniu stosuje się bardzo łatwo, często stosuje się go w alergicznym przewlekłym zapaleniu skóry, a także w przypadku tych samych postaci alergicznych chorób skóry.

Komponenty mają naturalne pochodzenie, więc narzędzie może być bezpiecznie używane podczas ciąży i laktacji dla niemowląt.

Jak skuteczny jest Zindol?

Lek ma dobrą reputację, polecany jest przez specjalistów z dziedziny kosmetologii oraz osoby, które miały okazję spróbować go z trądzikiem i innymi niedoskonałościami skóry wymagającymi leczenia.

Zazwyczaj wystarczy jeden tydzień leku, aby usunąć nieprzyjemne objawy trądziku. Dzięki przystępnej cenie można go kupić w każdej aptece.

Jeśli chodzi o niedociągnięcia, można je zaliczyć do pojedynczych przypadków alergii i opakowań marek, co utrudnia korzystanie z nich poza domem. Ale jeśli przypomnimy sobie liczne zalety, te wady będą nieistotne.

Skład jest bardzo prosty, jednak mimo to istnieje wysoka skuteczność w leczeniu trądziku. Narzędzie szybko eliminuje choroby skóry.

Aplikacja

Przed rozpoczęciem stosowania leku Zindol, podobnie jak w przypadku innych leków, ważne jest wykonanie testu wrażliwości skóry.

Aby upewnić się, że składniki są bezpieczne dla skóry, po prostu umieść małego rozmówcę na zakręcie łokcia przed pójściem spać. Rano sprawdź skórę i oceń reakcję. Jeśli miejsce nie zmieni koloru na czerwony, nie będzie wysypki i nie pojawi się świąd, możesz bezpiecznie przeprowadzić drugi test.

Zastosuj produkt przed pójściem spać na niewielkim obszarze skóry twarzy i sprawdź reakcję rano. W obu przypadkach wszystko jest normalne? Wtedy nie możesz się bać używać leku przeciwko trądzikowi.

Czy dostałeś świąd, podrażnienie lub wysypkę? Wtedy lepiej odrzucić lek.

Kurs leczenia trwa 2 miesiące. Skóra jest leczona 6 razy dziennie. Mówca jest używany tylko zewnętrznie.

Jak złożyć wniosek?

Przed zastosowaniem należy przygotować twarz, dokładnie ją oczyścić i osuszyć skórę. Wstrząsnąć przed nałożeniem na wacik. Zwilż płytę Zindolem i wylecz obszary problemowe.

Narzędzie nie jest zmywane! Można go usunąć ciepłą wodą tylko ze specjalną potrzebą i tylko wtedy, gdy jest całkowicie sucha i zaczyna się „kruszyć”.

Zdarza się, że skóra właściwa jest podatna na obfite wysypki, a tradycyjny sposób zażywania narkotyków jest nieskuteczny. Wtedy lepiej przygotować maskę od Zindola.

Nałożyć preparat cienką warstwą, unikając okolic oczu. Jeśli masz suchą skórę, bądź ostrożny. Aby go nie przesuszyć, zmyć kompozycję po dwudziestu minutach.

Nadmiernie przesuszona skóra właściwa może powodować negatywne skutki. Zaleca się spłukać ciepłą wodą. Robiąc poranne zabiegi, możesz łatwo usunąć pozostałości maski, nie psują makijażu.

Lek radzi sobie z leczeniem oparzeń i ran. W tym przypadku bandaż z Zindolem nakłada się na uszkodzoną skórę, która następnie zmienia się w miarę potrzeb.

Gdy skóra ma zadrapanie, ranę, oparzenie, przecięcie, na obszar problemowy nakłada się cienką warstwę mówcy. Możesz również przykryć go bandażem z gazy.

Tsindol z powodzeniem stosowany u dzieci w przypadku wysypki pieluszkowej, zaczerwienienia i podrażnienia. Procedura składania wniosku jest powtarzana trzy razy dziennie. Ważne jest, aby zapobiec przedostaniu się leku do oczu, błon śluzowych, ciała.

Mówca nie jest używany do wysypki krostkowej, nie jest również stosowany do leczenia zakażonych obszarów. Największa skuteczność tego narzędzia pokazuje walka z trądzikiem i trądzikiem.

Dosłownie jest tylko kilka zastosowań i nie ma śladu procesów zapalnych. Mały trądzik znika, a nowe już się nie pojawiają.

Lek stosuje się na problematyczną skórę i pozostawia na noc. Dla celów prewencyjnych można go również bezpiecznie zastosować.

Dla dzieci

Prawidłowo stosowany lek Zindol nie spowoduje szkody dla dziecka. Nawet w przypadku ran płaczących lek nie jest wchłaniany do krwi, jest jedynie efektem zewnętrznym.

Narzędzie jest wskazane do stosowania w alergicznym i pieluszkowym zapaleniu skóry, wysypce pieluszkowej, ścieńczeniu, podrażnieniu.

Najbardziej optymalny schemat stosowania zawiesin jest następujący. Rano dziecko kąpie się w kąpieli z dodatkiem niewielkiej ilości nadmanganianu potasu. Detergenty nie są wymagane.

Następnie dziecko delikatnie wyciera się miękkim ręcznikiem, a uszkodzoną skórę zaciera. Nie trzeba ubierać dziecka, ponieważ preparat musi wyschnąć.

Przez cały dzień musisz sprawdzać skórę okruchów pod kątem obecności Tsindola. W razie potrzeby lek jest ponownie stosowany. Wieczorem dziecko ponownie kąpie się w wodzie z nadmanganianem potasu, zmywając lek.

Taki schemat leczenia pozwala zauważyć pierwsze pozytywne zmiany już po kilku dniach. Zawieszenie czasami wywołuje złuszczanie, jeśli stosuje się je na delikatną skórę twarzy. Dlatego dla dzieci poniżej 1 roku życia zaleca się stosowanie leku na ciało, ręce i nogi.

Przeciwwskazania

Oczywiście lek może wywołać reakcję alergiczną, jak każdy inny lek. Dlatego osoby o wysokiej wrażliwości na skrobię, glicerynę, tlenek cynku, alkohol etylowy i talk medyczny powinny odmawiać rozmówcy i dawać pierwszeństwo bardziej odpowiednim lekom.

Wpływ Zindolu tłumaczy się tym, że cynk jest zawarty w jego składzie, który wyróżnia się odpowiednimi właściwościami. Składnik schnie skórę właściwą, która, jeśli zostanie niewłaściwie użyta, obfituje w nadmierną utratę wilgoci, złuszczanie i wzrost wrażliwości skóry.

Najlepiej skonsultować się ze specjalistą przed rozpoczęciem stosowania leku. Pozwól mu wybrać indywidualny plan leczenia na podstawie rodzaju skóry i charakteru uszkodzenia.

Nie zaniedbuj testu na alergie, pomoże upewnić się, że składniki w składzie leku nie będą szkodzić i będą całkowicie bezpieczne.

Jeśli rozważany temat wydawał Ci się interesujący, pamiętaj o poleceniu tego artykułu znajomym w sieciach społecznościowych. Zapisz się na nasze aktualizacje bloga i regularnie otrzymasz interesujące i przydatne materiały. Do zobaczenia wkrótce!

NASI CZYTELNICY POLECAMY!

W leczeniu trądziku, trądziku, trądziku, czarnych plam i innych chorób skóry wywołanych wiekiem przejściowym, chorobami przewodu pokarmowego, czynnikami dziedzicznymi, warunkami stresowymi i innymi przyczynami, wielu naszych czytelników z powodzeniem stosuje metodę Helen Malsheva. Po przejrzeniu i dokładnym przeanalizowaniu tej metody zdecydowaliśmy się zaoferować ją Tobie.

Zindol

Ension Zawiesina do użytku zewnętrznego jest biała lub biała z szarawym odcieniem, nierównomierna zawiesina z osadem, który szybko się uwalnia po wstrząśnięciu.

Substancje pomocnicze: talk medyczny - 12,5 g, skrobia ziemniaczana - 12,5 g, glicerol - 20 g, etanol 70% - 20 g, woda oczyszczona - do 100 g

100 g - butelki ciemnego szkła (1) - pakuje karton.
100 g - butelki z politereftalanu etylenu (1) - opakowania z tektury.
100 g - puszki polimerowe (1) - opakowania kartonowe.
125 g - butelki ciemnego szkła (1) - pakuje tekturę.
125 g - butelki z politereftalanu etylenu (1) - opakowania z tektury.
125 g - puszki polimerowe (1) - opakowania kartonowe.
100 g - ciemne szklane butelki (30) - paczki kartonu (dla szpitali).
125 g - butelki ciemnego szkła (30) - opakowania z tektury (dla szpitali).

Aby Uzyskać Więcej Informacji Na Temat Leczenia Trądziku