Baziron AU Cream 5% przez Galderma

Twoja opinia na temat stosowania leku Baziron AS na trądzik jest interesująca. Skuteczność, skutki uboczne,...

26.12.2009 21:39, Liska
Używam Baziron od 3 tygodni, liczba trądziku nie zmniejszyła się (skóra wysycha i bardzo się łuszczy (nie wiem, co robić, nic nie pomaga..

08/07/2010 19:35, Sasha
Z własnego doświadczenia w leczeniu BASIRONU chcę powiedzieć, że przy pierwszej aplikacji pomogłem trochę, a przy kolejnych zabiegach wysuszałem tylko całą skórę, pojawił się peeling, a trądzik pojawił się bardziej niż zniknął.

08/09/2011 20:33, Catherine
Moja rada, jak szybko pozbyć się trądziku, stosuję tę metodę od bardzo dawna, myję twarz mydłem, aby stało się suche, a następnie stosuję trądzik na linkomycynę (w aptece kosztuje 15 rubli). A jeśli trądzik pojawia się każdego lata na czole, to warto każdego ranka i wieczorem smarować czoło nieistotną substancją, jest to substancja pochodzenia naturalnego. Nieoperatywność można kupić przez Internet lub w sklepach życia, również trądzik nie lubi octu jabłkowego, więc można posmarować trądzik kwaśnym jabłkiem.

09/03/2013 07:05, Wiosna
Im bardziej osuszasz skórę, na przykład mydłem, tym bardziej stara się ją wyeliminować, a następnie sebum staje się coraz bardziej i gdzie jest trądzik?

28.09.2011 13:13, Inna
Mam taką samą szansę, używam basironu, ale osusza on skórę i trądzik, tak jak się po prostu pojawiasz.

16.02.2013 10:50 PM, Liza
Baziron powinien być nakładany na trądzik, a nie na całą twarz)

04/06/2013 11:34, Mari
Mam alergię, która od niego przeszła. Początkowo twarz płonęła strasznie, potem wyszedł mały wodnisty trądzik, który swędzi. Obdarzyłem go wielkimi nadziejami ((((

17.05.2013 19:10, Tifa
Mari po prostu spalasz się z tego narzędzia, musisz nanieść kleszcze w niższej dawce lub zastosować krem ​​dla dzieci kilka godzin po aplikacji

07.27.2013 18:36, Vladimir
Chcę opowiedzieć ciekawą historię. Właściwie udręczony trądzik i wybór padł na „basiron ac” pierwsza probówka naprawdę pomogła, a efekt był zauważalny po tygodniu, nie było problemów, po miesiącu kupiłem kolejną 1 probówkę, a potem zaczęło się, przez 2 dni użytkowania (ta sama warstwa) skóra była pokryta kilka plamek i nadal nie jest jasne, co i wszystko na twarzy. Postanowiłem samoleczyć, ponieważ nie mogłem z tego wyjść w domu, pić tavegil, ale niestety tydzień później nic się nie stało. Zdecydowałem się pójść do płatnej kliniki, ponieważ było to 5 minut od domu, a co myślisz, lekarz powiedział, że przyszedł na czas, bo zaczęły się obrzęki oczu, przepisano mu wiele rzeczy. mianowicie; 4 krople 500 ml płynu, 7 wstrzyknięć domięśniowych (w dupie) dziennie, kapać co drugi dzień. Doma pije 2 rodzaje pigułek i smaruje się określoną maścią, uwierzcie mi, to i tak jest lepsze niż kilka pryszczy niż cała twarz, teraz wszystko już nie ma, ale nadal musicie wybrać 2 lalki i 1 kroplomierz, basiron jest substancją chemiczną, a alergię na jego właściwości w 70 procentach, nie myśl, że będziesz nosić. Mam nadzieję, że ktoś uratuje tę twarz.

08/08/2013 15:07, Anastasia
Czy znasz takie słowo jak fałszywy? Nie byłeś zaskoczony, że nie masz nic z pierwszej tuby. a od drugiego to właśnie. tak łatwo możesz wpaść w podróbkę.

21.08.2013 10:47, Maria
Postanowiłem również kupić „Cud-przygotowanie” Baziron AU, na początku użytkowania efekt był zauważalny, skóra stała się gładka, pryszcze prawie zniknęły, ale pod koniec używania twarz była pokryta trądzikiem, tak że niemożliwe było znalezienie miejsca zamieszkania, wstyd było wyjść na zewnątrz i nie było Bazirona nie pomogło, przebieg leczenia dobiegł końca, nie wiem, co robić teraz, kiedyś był jeden lub dwa pryszcze, a po Bazironie był koszmar, przerażenie... słów nie można opisać

29.11.2013 19:37, Tatiana
Popieram twoją opinię. Baziron AS cichy horror, używany już 2 razy w tygodniu cichy horror na jego twarzy. Nie używaj.

20.12.2013 14:52, Tanyuha
Naprawdę !! To wspięło się na forum. Też mam obrzęk oka !! przepisano tylko pigułki na alergię. spalić na twarzy Już po pierwszym dniu stosowania leku. dwa dni idę z obrzękiem, trochę śpię !! Czy uważasz, że musisz podjąć działania? sam nie zadziała.

13.05.2014 10:39, Elena
Zgadzam się. Rozmazuję się przez tydzień, widzę, że jestem całkowicie pokryta wysypką szklarniową. jak pokrzywka, nie swędzi, ale czerwony skąpy pryszcz mówi więcej o alergiach: (przepraszam

05.03.2014 15:44, Lana
Trądzik (trądzik) powoduje paciorkowce (bakterie), może być zniszczony przez antybiotyk, na który jest wrażliwy, na przykład erytromycyna lub antybiotyki penicylinowe. Konieczne jest leczenie kompleksu, oprócz stosowania antybiotyków, konieczne jest leczenie skóry, zmniejszając aktywność gruczołów łojowych, bez suszenia skóry. Możesz użyć nadtlenku lub hydroponiki do wypalenia trądziku. Pomocne są również środki antykoncepcyjne i hormonalne. Trądzik występuje z powodu wzrostu stężenia testosteronu w organizmie, podczas gdy estrogen zmniejsza się z tego powodu następuje aktywacja gruczołów łojowych i potowych, naszym zadaniem jest normalizacja ilości tych hormonów. W tabletkach antykoncepcyjnych występuje dodatkowa ilość hormonów żeńskich.

08/11/2011 13:14, Prêt-à-Porter
Spróbuj iść na dietę: wyklucz tłuste, smażone, słone, pocięte na słodkie. pij Lactrofilter lub Duffalac i używaj białej glinki kosmetycznej każdego wieczoru (pierwszy tydzień), a następnie 2 razy w tygodniu po prostu mieszam glinę w gazowanej wodzie mineralnej (ciepłej) i twarzy przez 20 minut.Miesiąc później moja twarz stała się czystsza, bardziej miękka)

04/09/2012 11:33, Selena
Wypróbuj antybiotyk Erytromycyna. maść z aplikacji zewnętrznej, kosztuje tylko 30 rubli, pomaga w tygodniu)

03/01/2013 5:51 pm, katen'ka
Wątpię, czy antybiotyk na taki koszt naprawdę pomaga. Trądzik jest chorobą, która musi być leczona, usuwana, a większość antybiotyków tłumi infekcję i „zapycha” ją coraz głębiej. Zewnętrznie trądzik znika, a na poziomie wewnętrznym gorzej. Ale to wszystko jest takie samo, a potem wyjdź na zewnątrz. Lepiej być leczonym naturalnymi lekami, robić maski SAMI, z improwizowanych środków.

08/08/2013 15:11, Anastasia
Dziewczyna)) tutaj na przykład antybiotyk Ammoksitsilin kosztuje mniej niż 50 rubli.. ale przynajmniej warto było wcześniej. ale bardzo pomaga w wielu chorobach. więc nie oceniajcie według ceny kiedykolwiek. pamiętaj, jeśli droższe nie znaczy lepiej!

11.07.2012 01:08, Olenka
Używany Bazironom nic nie pomógł.. tylko mocno wysuszono skórę i pojawił się trądzik Małe dziewczynki, radzę, po umyciu na noc, najpierw wytrzeć twarz wacikiem z nalewką z nagietka, a następnie balsamem (jego skład obejmuje: kwas salicylowy, spirytus kamforowy, Farmaceutyczna siarka, tabletki z chloramfenikolem. Wszystko mieszasz, dostajesz balsam. Możesz kupić te leki w aptece. Nie drogie.) Tydzień temu zacząłem wykonywać tę procedurę, wynik jest już widoczny. Radzę ci spróbować!

11/08/2012 2:14, Ekaterina
Dziewczyna iw jakich proporcjach mieszać priparaty na balsam?

11/08/2012 18:58, Alina
około 1: 1

06/10/2013 14:28, Devchulya
Z tym balsamem dom jest bardziej ostrożny. może się poparzyć. musi być dokładnie zastosowany.

10/31/2012 8:23 PM, Elena
Ja też jestem bardzo łuszcząca się, a na moim czole nawet „wypalona” kosmetyczka powiedziała tak. Na początku trądzik naprawdę szybko minął. Teraz przestał go używać. Skóra była zbyt zapalna. Nadal używam kremu nawilżającego

11/08/2012 18:56, Alina
I rozcieńczasz go wodą, a następnie nakładasz, skóra z tego nie odrywa się i stosuje tylko na noc

22.03.2013 14:39, olya la
oznacza to, że powód nie jest w skórze, ale w ciele, idź do ginekologa i endokrynologa.

26.03.2013 17:59, Maria
Efekt będzie dopiero po 3 miesiącach stosowania, potrzebujesz więcej terapii wewnętrznej i upewnij się, że dieta (nie strajk głodowy, ale inna, bardziej przydatna dieta) więcej pomarańczy, zielonych warzyw i owoców w diecie, witaminy aptek lepiej przez lekarza!

09/01/2013 09:45, denis
Uwierz! Baziron należy stosować trzy razy dziennie, zawsze na suchą skórę. Nie bądź leniwy, aby używać zgodnie z instrukcjami. Za tydzień, pisząc tutaj, nie zobaczysz wyniku. Trzy miesiące. Idź i nie krępuj się iść do kosmetyczki. Jestem przystojnym młodym mężczyzną, ale w niektórych miejscach moja twarz jest bliznowana i pełna dziur, ponieważ ją wystrzeliłem. Ten problem musi zostać natychmiast rozwiązany, tak jak się pojawił. Dziękuję rodzicom, którzy mówią, że jest to wiek przejściowy i wszystko minie. Idź do kosmetyczki, procedura trwa 2 godziny, ale warto. Nie mówię, że Tipo poradził sobie i był przystojny. Po prostu nie ma innej drogi. I staram się poradzić.

25.11.2014 21:34, Irinka
Używam, od początku sierpnia, zanim moja twarz była gruba, były trądzik, minęły 4 miesiące, twarz jest gładka, czysta, kilka trądzików pojawia się okresowo przed PMS, chociaż skóra wysycha, łuszczy się, ale ja też stosuję balsam) I zalecam, aby nie rzucać )) Kontynuuj w tym samym rozmazie żył) Wszystko dalej))

06/07/2015 12:44, Kate
Pamiętaj, aby nawilżyć skórę, kupić krem ​​nawilżający do twarzy i używać go razem z basironom, leczenie jest długie, ale afektywne, musisz być cierpliwy.

01.12.2010 14:08, Emy
Pierwszy raz pomógł, ale pod koniec rury tylko wysuszona skóra. Być może jednak jest to spowodowane początkiem nocy polarnej i zimy.

01/21/2010 08:27, elinabony
Baziron, w przeciwieństwie do Zenerita, nie uzależnia, używam go od prawie roku, staram się robić przerwy, aby nie przesuszać skóry, ale muszę być traktowany od środka (znajdź przyczynę), radzę kupić Dorsenval i leczyć

03/14/2013 20:27, Lera
Tak, jeśli chodzi o Zenerit, tę samą historię, w ogóle korzystałem z niej przez trzy lata, a teraz bez niej nie mogę żyć, nie używam jej od pół roku, a skóra stała się problemem. Tutaj studiuję recenzje dotyczące bazirony, wiem, że istnieje również w formie tabletów.

29.01.2010 09:49, Tatyana, 26
Baziron mnie nepomog, oczy puchną i trądzik na miejscu

03/02/2010 23:10, Kira
Korzystałem z rekomendacji farmaceuty (mojej własnej matki, która nie chciałaby mieć złych rzeczy), a jednocześnie „basiron” i „różnicowy”. Ich ceny nie są małe, ale nie widziałem rezultatu dużego. Podczas gdy skóra nie jest uzależniona, wszystko wydaje się być lepsze, mniej tłuszczu, mniej zaczerwienienia. ale po kilku tygodniach wszystko się układało i nie było już nic poza obieraniem. Taki sam efekt jak skinoren. A skład, moim zdaniem, jest podobny. Ale osobiście chciałbym dodać, że dzięki własnemu doświadczeniu nauczyłem się, że ten problem traktowałem tylko zewnętrznie - nie byłoby silnego efektu (zacząłem być traktowany od wewnątrz. Wszelkie zioła, leki wpływające na żołądek, jelita. Efekt ZERO. Byłem na „diecie”. Codziennie litr i pół litra kefiru lub bio-jogurtu ZERO, przynajmniej na twarzy - nie ma rezultatu… Nigdy nie miałem takiej twarzy jak ja, tylko doświadczenia moralne i kary moralne. nie zmienia się ((używam fundacji każdego dnia), ale maski i mycie twarzy są częstą zasadą, a poza tym kosmetyczka jest raz lub dwa razy w ciągu 2 miesięcy, dlatego wszystko jest indywidualne i zależy od organizmu i dziedziczności ((

03/16/2010 00:16, Alexander
Zgadzam się na 27 lat, zacząłem leczyć trądzik od 17 roku życia, moi rodzice opowiadali mi o wieku przejściowym, ale nie budził się przez 10 lat, właściwie to doświadczyłem tylko od 17 do 22 lat, a potem przyzwyczaiłem się do tego, ale czasami jest to nieprzyjemne w lecie mniej niż w zimie i wiele wiosennych wyleczeń Wiele różnych metod metod wydanych około 1000.e. mimo to dziedziczność stała się znana, ojciec też cierpiał

07/11/2011 11:21, Mary
Alexander nie wie, czy nadal masz trądzik... Ale doradzę. Jeśli twoi rodzice mają okazję, pozwól im wysłać cię do Francji! W drogim salonie kosmetycznym. Zapewniam, że Tama wyleczy wszystko.. Tutaj w Rosji ci nie pomogą.. Tylko za granicą.. =)) Powodzenia.

23.06.2014 16:48, Eric
Mieszkał we Francji przez 5 lat, uczęszczał do więcej niż jednego kosmetologa i dermatologa, ale to nie pomogło), więc Francja to twój kapelusz!

12/07/2011 13:54, Alice
Myślałeś, że nie masz problemu z krwią? Miałem przyjaciela, który również był dziedziczny, coś z krwią, ale była kilkakrotnie oczyszczana krwią, a to jej pomogło, teraz jej twarz jest idealnie czysta)

13.05.2012 01:16, Victoria
cóż, jak z twarzą wszystko było w porządku?

04/15/2013 18:15, Staś
W pełni zgadzam się z tym komentarzem, że nie próbowałem od 5 lat, próbowałem traktować wyniki z wewnątrz i na zewnątrz.

08/08/2013 15:17, Anastasia
Dziewczyna, a ty nie pomyślałeś, że ma problematyczną skórę.. na której trądzik nie powinien używać tonalnika. on tylko zatyka pory i utrzymuje tłustą skórę. przestał używać, gdy dawno temu makijaż tak silny. to znaczy podstawa i tonalizm, mniej trądziku

26.03.2010 22:48, Andrei
Chcę tylko powiedzieć, że Baziron jest dla mnie jednym z najskuteczniejszych środków ze swoimi zaletami i wadami (nie będę ich opisywał, ponieważ wydajność jest najważniejsza). ALE. każde lekarstwo na trądzik staje się naprawdę skuteczne tylko w kompleksie, tj. są to dieta, sport, odrzucenie wszelkich złych nawyków, higiena, przyjmowanie witamin z grup A, B, środków wzmacniających odporność itp. Próbowałem wielu rzeczy, nazywam te, które naprawdę mi pomogły: Zenerit, Baziron, Skinoren (niezbyt wygodna, bardzo swędząca skóra), Differin (tylko na noc, jak napisano w instrukcji). Zenerte działa głównie na powierzchowne zapalenia i, jak mi się wydawało, nie leczy, jego kompleks erytromycyna-cynk po prostu zabija przyczynę stanów zapalnych i zapobiega ich nawrotom, przypominam, że Zinerit jest dość skuteczny, ale leczy Skinoren, kompleks od Bazirona i Differin 1 raz dziennie, Differin na noc. Prawdziwe wyniki będą widoczne po 2-3 tygodniach stosowania, po 3 (maksymalnych) miesiącach stosowania wszystkich powyższych, będziesz mile zaskoczony. Jeśli zaczniesz leczenie, nie przejmuj się, na początku może nastąpić pogorszenie ogólnego obrazu stanu zapalnego, nie jest to na długo. Ale istnieją choroby przewodu pokarmowego, układu moczowo-płciowego, zmiany hormonalne, które wywołują trądzik, należy wziąć pod uwagę i podjąć środki w celu ich wyeliminowania. Powodzenia dla wszystkich, mam nadzieję, że moje doświadczenie komuś pomoże! Powodzenia!

04/18/2010 22:24, Hope
Zastosowany efekt miesiąca Bazironom jest dobry, mniej trądziku i co najważniejsze zaskórniki, które są trudne do wycofania. Nie można było dłużej korzystać, ponieważ zaczęła się alergia, twarz, oczy były spuchnięte, zaczerwienienie trwało cały dzień. po ustąpieniu trądziku powrócił. Używam kropki, czasami efekt

19.06.2011 23:38, lyaisan
Witam wszystkich, po raz pierwszy na waszej stronie, także strasznie cierpię z powodu trądziku, cierpię, czołgam się z zielonym światłem przez 3 lata 4 razy efekt wynosi zero, zacząłem stosować terapię domową, pocieram twarz 70% alkoholem, potem maska ​​z miodem i solą jest proporcjonalna do 20 minut, potem pocieram twarz z lodem z wywaru ze sznurkiem, a więc każdego dnia, efekt jest tam, ale najważniejsze, że (trądzik) w żadnym wypadku nie mogą być zmiażdżone i porysowane, co było dla mnie bardzo trudne. cały sukces

08/07/2011 19:21, Andrei
Cześć wszystkim! Powiedz mi proszę, czy ktoś może wiedzieć... Mam małe plamki (9 małych pryszczy) na skórze z tyłu przedramienia i pośladków Okresowo i pojawiają się na nich ropne.. Poszedłem do dermatologa w KVD. powiedzieli, że skóra jest taka, że ​​bardzo wątpię w Pts. i jak sobie z tym poradzić.

10.29.2011 00:54, kosmetolog Jamila
Cześć, Andrei. Spróbuj przygotować taki balsam: 200 ml alkoholu, 4 tabletki aspiryny, 4 tabletki chloramfenikolu, 4 tabletki streptotsidy. 1. Po kąpieli spłukać problematycznymi mydłami dla dzieci lub mydłem domowym, wlać drobną sól na butelkę z mydłem w mydle i delikatnie wyszorować. 2. Przetrzyj balsamem, a następnie pudrem w proszku dla dzieci. Pierwszy tydzień soli co drugi dzień, drugi po trzech dniach, trzeci raz w tygodniu, trzy tygodnie przetrzyj balsamem i pudrem z proszkiem każdego dnia, do tego czasu problem powinien zniknąć, ale w profilaktyce można go wytrzeć 1-2 razy w tygodniu płynem do płukania. ! Powodzenia!

05.12.2012 14:10, Anastasia
Cześć, a jaki alkohol mogę wziąć, czy mogę dostać wódkę?

04/20/2015 21:32, Leila
Spróbuj rozmawiać na rezorcynie, jest przygotowany w aptekach, na pewno pomoże

08/02/2012 06:42, Olka
Napisz tutaj swoją opinię

11/04/2012 20:30, Kisa
Baziron pomógł, ale dopiero po 3 miesiącach użytkowania. po 3 dniach nie pomoże, jak piszą tutaj - to nonsens.

Baziron AU. Instrukcje użytkowania od trądziku, ceny, analogi, recenzje dermatologów

Trądzik w niektórych okresach życia występuje niemal u wszystkich. Baziron AU, według kobiet, dermatolodzy zalecają pozbycie się trądziku. Żel złuszcza martwe cząstki górnej warstwy naskórka, leczy trądzik w ciągu 7-10 dni, sprawia, że ​​skóra jest promienna. Aby uzyskać wynik, musisz znać zasady używania żelu. Informacje o przeciwwskazaniach pomogą uniknąć nieprzyjemnych konsekwencji.

Formularz wydania

Baziron AU - biała substancja żelowa. Jest wytwarzany w różnych dawkach głównego składnika. Nadtlenek benzoilu skutecznie eliminuje wysypkę. Produkt jest uwalniany w zawartości 2,5%, 5% i 10% tej substancji, która jest podgatunkiem nadtlenku wodoru.

Baziron AU o dowolnej zawartości procentowej nadtlenku benzoilu jest pakowany w tubki 40 g.

Skład

Lek zawiera następujące składniki:

  • woda;
  • wodorotlenek sodu;
  • glicerol;
  • glikol propylenowy;
  • kopolimer kwasu metakrylowego;
  • Poloksamer 182;
  • karbomer 940;
  • wersenian disodowy;
  • dokuzat sodowy;
  • dwutlenek krzemu.

Właściwości farmakologiczne

Baziron AU (opinie dermatologów potwierdzają opisany poniżej materiał) zapobiega rozwojowi bakterii i gronkowca, wpływając na występowanie trądziku. Narzędzie tworzy niekorzystne środowisko dla rozwoju mikroorganizmów. Wysypki powodują patogeny beztlenowe, które umierają w tlenie.

Baziron AU zaopatruje naskórek w cząsteczki tlenu, niszcząc w ten sposób szkodniki.

Badania laboratoryjne wykazały, że po 7 dniach stosowania żelu liczba bakterii spada o 94% przez 28 dni - o 99%. Ponadto żel poprawia krążenie krwi, kontroluje pracę gruczołów łojowych, nawilża skórę.

Wskazania do użycia

Baziron AS przepisywany na wysypki o różnym nasileniu. Jeśli jest mało trądziku, musisz dać pierwszeństwo lekowi zawierającemu 2,5% nadtlenku benzoilu. Jeśli węgorze zakrywają policzki, czoło, musisz kupić Baziron AU 5%.

Środek o zawartości 10% głównego składnika jest wyznaczany przez dermatologów bardzo rzadko, w zaawansowanych przypadkach i zmianach trądzikowych ponad 70% twarzy. Zabronione jest kupowanie i stosowanie produktu o najwyższym stężeniu nadtlenku benzoilu bez konsultacji z dermatologiem.

Wielu lekarzy zgadza się, że pierwszy kurs leczenia powinien być przeprowadzony przez Baziron AU z najniższym stężeniem głównego składnika, pomimo liczby trądziku. Zaleca się dawkę 5% do stosowania w leczeniu wtórnym. Dlatego ważne jest, aby odwiedzić dermatologa w celu właściwego doboru schematu leczenia.

Przeciwwskazania

Baziron AU ma zakaz stosowania, gdy jest uczulony na którykolwiek ze składników leku. Nie używaj tego produktu dla dzieci poniżej 12 lat.

Dawkowanie i sposób użycia na trądzik

Baziron AU (opinie dermatologów można przeczytać dalej) należy rozłożyć na oczyszczoną skórę, aż do całkowitego wchłonięcia po przebudzeniu rano i wieczorem przed pójściem spać. Przed nałożeniem produktu ważne jest, aby osuszyć skórę miękkim ręcznikiem papierowym. Jeśli wysypka trochę, żel może być stosowany tylko rano lub wieczorem.

Baziron AU powinien być używany przez 3 miesiące. Pierwsze wyniki pojawią się po 7-10 dniach regularnego używania. W ciągu miesiąca skóra zostanie całkowicie oczyszczona z trądziku, a po 3 miesiącach efekt terapeutyczny zostanie trwale utrwalony.

O możliwości powtórzenia przebiegu terapii należy porozmawiać z dermatologiem. Przy całkowitym zaniku zmian chorobowych wcześniej niż 4 tygodnie, podczas pozostałego przebiegu leczenia, leku nie należy stosować dwa razy, ale raz dziennie.

W przypadku przesuszonej, bardzo wrażliwej skóry produkt musi być użyty w minimalnej ilości. Żel może być stosowany jako środek zapobiegawczy dla skóry tłustej i skłonnej do trądziku tylko rano lub wieczorem przez 3 miesiące.

Jak stosować Baziron AU podczas ciąży

Baziron AU (opinie dermatologów wskazują, że brak badań laboratoryjnych nad bezpieczeństwem leku dla kobiet w ciąży i karmiących piersią) może być stosowany przez kobiety tylko wtedy, gdy korzystny wpływ na dziewczynę przekracza potencjalne ryzyko dla płodu.

Baziron AU ma bardzo niską nasiąkliwość przez skórę, więc praktycznie nie wchodzi do krwi. Z powodu braku badań klinicznych producenci nie piszą o bezpieczeństwie żelu w stosunku do kobiet w ciąży i matek karmiących.

Ryzyko wpływu Baziron AU na płód lub niemowlę jest minimalne.

Efekty uboczne

Niekorzystne reakcje Baziron AU odnotowuje się w zmianie naskórka. Po odstawieniu leku znikają nieprzyjemne objawy. Negatywne manifestacje można podzielić na kilka grup w zależności od częstotliwości występowania.

Najczęstsze reakcje to:

  • uczucie ucisku;
  • swędzenie;
  • obieranie;
  • rumień;
  • dyskomfort w badaniu dotykowym skóry;
  • zaczerwienienie;
  • uczucie pieczenia.

Rzadko spotykane:

  • nietolerancja;
  • obrzęk twarzy.

Specjalne instrukcje

Przed pierwszym zastosowaniem aplikacji Baziron AU konieczne jest przeprowadzenie testu czułości. Kropla funduszy wcierała się w nadgarstek lub wnętrze łokcia. Świąd i inne działania niepożądane wskazują na nietolerancję na jeden lub więcej składników leku. W takim przypadku żel należy umyć bieżącą wodą. Osoby uczulone na którykolwiek ze składników zastosowanych w Baziron są surowo zabronione.

Ważne jest, aby wiedzieć, że po pierwszym nałożeniu żelu możliwe jest lekkie złuszczenie skóry, pojawienie się zaczerwienienia w ciągu 2-3 dni i lekkie uczucie pieczenia w ciągu kilku minut po aplikacji. Ważne jest monitorowanie nasilenia objawów opisanych powyżej.

Przy normalnej reakcji ciała nieprzyjemne objawy znikają w ciągu 2-3 dni i prawie nie powodują dyskomfortu. Jeśli jesteś uczulony na składniki AU Bazironu, negatywna reakcja przejawia się silnie, przynosi ból.

Baziron AU (według opinii dermatologów) nie powinien wpaść w oko, na błonę śluzową nosa i ust. Jeśli produkt znajduje się w określonych miejscach, należy go umyć wodą.

Zabronione jest stosowanie Baziron AU do otwartych ran i innych uszkodzonych skór.

Aby zminimalizować możliwość negatywnych konsekwencji, po zastosowaniu Baziron AU nie może być pod słońcem. Terapia Bazironom AU najlepiej wykonywać w sezonie zimowym. Promienie ultrafioletowe mogą powodować pieczenie i podrażnienia naskórka.

Gdy Baziron AC wchodzi w interakcję z barwionymi tkaninami lub włosami, ich kolor zmieni się lub wystąpią odbarwienia. Baziron AU nie ma wpływu na mózg. Żel można stosować przed jazdą lub przed rozpoczęciem pracy z drobnymi szczegółami.

Interakcja

W okresie leczenia farmakologicznego konieczne jest zrezygnowanie z używania środków zawierających alkohol. Leki takie przepisywane są przez lekarzy do suszenia trądziku, złuszczania górnej warstwy skóry. Leki zawierające alkohol nie mogą być używane jednocześnie z Bazironom AU.

Lekarze często przepisują leczenie Baziron AU wraz z różnicą. Lek ten głęboko oczyszcza pory i powoduje łuszczenie, co pomaga szybko pozbyć się naskórka dotkniętego trądzikiem.

Przedawkowanie

Baziron AU (recenzje dermatologów i zasady stosowania środków wskazują, że lek może być stosowany wyłącznie na skórę) powoduje negatywne skutki, gdy jest stosowany częściej niż określono w zasadach stosowania produktu. Zastosowanie produktu Baziron AU w nadmiernej ilości nie będzie miało lepszego rezultatu i nie przyspieszy regeneracji.

Zbyt częste stosowanie leku zwiększa tylko ryzyko negatywnych skutków. Jeśli wystąpi świąd lub inne negatywne zjawiska, należy przerwać leczenie produktem Baziron AU i wyznaczyć dermatologa, który zaleci specjalne leczenie.

Tanie odpowiedniki krem ​​Baziron AU

Minimalny koszt Baziron AS w Rosji oscyluje wokół 750 rubli. Cena żelu pozostaje prawie niezmieniona niezależnie od stężenia głównego składnika. Tanie maści z podobnymi składnikami są produkowane w Indiach, ale nie są reprezentowane w Rosji.

Nadtlenek benzoilu jest częścią sprayu Ugresol. Jego cena wynosi 140-170 rubli. Efekt stosowania tego leku pojawia się po 8 tygodniach stosowania. Nie jest to zbyt wygodne, ponieważ substancja dostaje się na duże obszary skóry.

Żel Skinoren nie ma prawie żadnych skutków ubocznych, dopuszczalne jest jedynie niewielkie uczucie pieczenia po zastosowaniu. Ten lek jest uważany za bardziej miękki, ale nie gorszy pod względem wydajności niż Baziron AU. Jego cena wynosi 400-600 rubli.

Prodrome to tani rosyjski odpowiednik Baziron AS. Jest skuteczny tylko przeciwko pewnej grupie bakterii. Aby uzyskać skuteczność, przed użyciem Proderma należy przejść testy, aby określić, które bakterie powodują wysypki. Jego cena wynosi 120-140 rubli. Inne analogi są produkowane w USA przez Persę i Neutrogena.

Warunki przechowywania

Baziron AS przechowywany 2 lata. Przed zakupem leku ważne jest zapoznanie się z datą produkcji. Zaległy żel jest zabroniony.

Baziron AU należy przechowywać w ciemnym miejscu z dala od dzieci w temperaturze maksymalnie 25 ° C

Cena leku w Moskwie, Petersburgu, regionach

Skuteczność środków

Często pojawienie się negatywnych reakcji wiąże się z niewłaściwym stosowaniem leku. Brak dodatniej dynamiki terapii prawdopodobnie oznacza niewłaściwy dobór leków lub stężenie głównego składnika składowego. Dlatego zaleca się, aby dermatolodzy używali leku tylko po wyznaczeniu funduszy indywidualnie.

Lekarze mówią o spadku liczby i wielkości trądziku po 7-10 dniach po pierwszym kontakcie leku z trądzikiem. Tempo wystąpienia dodatniej dynamiki zależy od intensywności choroby. Nie zaleca się zaprzestania stosowania produktu wcześniej niż 3 miesiące po pierwszym użyciu, aby uzyskać trwały efekt.

Prawidłowo używany Baziron AU pomaga pozbyć się trądziku.

Oprócz pozytywnych wyników terapii, Baziron AU czasami wywołuje negatywne reakcje, dlatego nie jest odpowiedni dla wszystkich. Często dochodzi do lekkiego łuszczenia się naskórka, występowania czerwonych plam kilka dni po rozpoczęciu leczenia. W takim przypadku skóra powinna mieć czas na dostosowanie i zawieszenie stosowania żelu na 1-2 dni.

Aby uniknąć nieprzyjemnych sytuacji, dermatolodzy nie zalecają rozpoczynania terapii Baziron AU przed ważnymi wydarzeniami.

Opinie dermatologów

Lekarze twierdzą, że trądzik można wyleczyć, ale prawdopodobieństwo nawrotu jest wysokie. Dlatego też Baziron AU powinien zawsze być pod ręką. Jeśli po pewnym czasie po zabiegu pojawią się nowe trądzik, potrzebujesz cienkiej warstwy do leczenia dotkniętej skóry, aż do zniknięcia nieprzyjemnych objawów.

Jeśli żel przestanie radzić sobie ze swoim zadaniem, oznacza przyzwyczajenie się do głównego składnika aktywnego. W takim przypadku lekarz przepisuje kurs peelingu lub inny produkt kosmetyczny, który powinien być stosowany z Baziron AU.

Wśród lekarzy są przeciwnicy Baziron AU. Uważają, że trądzik należy leczyć lekami, których głównymi składnikami są antybiotyki. Dermatolodzy obalają ugruntowaną opinię, że nadtlenek benzoilu może przyczyniać się do pojawiania się komórek nowotworowych. Naukowcy udowodnili, że ta substancja nie jest rakotwórcza.

Aby skutecznie leczyć nie objawy i objawy choroby, ale jej przyczynę. Aby to zrobić, przed rozpoczęciem terapii musisz przejść badanie i zdać odpowiednie testy. Baziron AU jest skuteczny przeciwko wielu rodzajom bakterii, ale nie we wszystkich przypadkach może wyleczyć wysypkę.

Według opinii dermatologów, stosując Baziron AU przez 3 miesiące, można całkowicie pozbyć się trądziku. Ważne jest, aby nie przerywać przebiegu leczenia po pojawieniu się pierwszych wyników. Aby uzyskać najlepszy efekt, musisz przestudiować instrukcje i przeprowadzić test nietolerancji żelu przed pierwszym użyciem.

Projekt artykułu: Olga Pankevich

Baziron AS

Formy wydania

Instrukcje głośniki bazirona

Baziron AU (składnik aktywny - nadtlenek benzoilu) - środek antyseptyczny do leczenia trądziku. Prawie każda osoba miała nieszczęście zmierzyć się z problemem trądziku, tj. węgorze. A jeśli na jednym mogą pojawić się pojedyncze wysypujące się wysypki, to w innych wszystko dzieje się tam, gdzie jest ciężej. Najczęstsza choroba trądzikowa występuje między 12 a 24 rokiem życia. Ponadto krzywa zapadalności spada, a po 25 latach trądziku występuje tylko u 10% osób. Mężczyźni ze względu na anatomiczne cechy twarzy częściej cierpią na trądzik. Uważa się, że dwa powiązane ze sobą mechanizmy leżą u podstaw rozwoju trądziku: androgeniczna hiperstymulacja gruczołów łojowych (która prowadzi do nadprodukcji łoju) i hiperkeratoza pęcherzykowa (w wyniku której dochodzi do zaburzeń wydzielania łoju i szybko rozwija się mikroflora tlenowa). Patogenne bakterie w pęcherzykach gruczołów łojowych wywołują serię reakcji zapalnych układu odpornościowego, które niszczą ściany gruczołów, co z kolei prowadzi do uwolnienia ich zawartości do skóry właściwej z utworzeniem elementów guzowatych krostkowych lub guzkowatych. Ponadto, patogenne tlenowce (np. Trądzik Propionbacteria) wydzielają proteazy, lipazy, giaulonidazę i wspomagają tworzenie wolnych kwasów tłuszczowych, które przesuwają pH skóry na stronę alkaliczną i zmniejszają bakteriostatyczny potencjał sebum. Podstawowymi lekami do leczenia trądziku krostkowego (zwanego również papulopustular) są ogólnoustrojowe lub miejscowe antybiotyki. Istotną wadą tego ostatniego jest utrata ich skuteczności przy długotrwałym stosowaniu ze względu na powstawanie odporności mikroorganizmów i rozwój reakcji alergicznych. U osób z już ustaloną opornością na zewnętrzne antybiotyki zauważono niewrażliwość na ogólnoustrojowe leki przeciwbakteryjne. W związku z tym istnieje pilna potrzeba stosowania alternatywnych antybiotyków do stosowania miejscowego leków przeciwdrobnoustrojowych, które są skuteczne w przypadku trądziku zapalnego. W ostatnich latach lek Baziron AU stał się coraz bardziej popularny wśród lekarzy.

Jego wyłączność jest połączeniem właściwości farmakologicznych i kosmetycznych. Nadtlenek benzoilu - aktywny składnik leku - jest silnym utleniaczem i, w kontakcie z błoną bakteryjną, wykazuje wyraźne działanie bakteriobójcze. Kwas benzoesowy powstały podczas rozkładu nadtlenku benzoilu hamuje wzrost i rozwój bakterii, tj. działa bakteriostatycznie. Nie gromadzi się w tkankach, nie jest wchłaniany do krążenia ogólnoustrojowego, aw swojej pierwotnej postaci jest wydalany przez nerki. Działanie przeciwzapalne nadtlenku benzoilu wynika ze zniszczenia wolnych kwasów tłuszczowych i inaktywacji wolnych rodników tlenowych w ognisku zapalnym. Jako nadtlenek w swojej strukturze chemicznej, nadtlenek benzoilu ma również działanie wybielające, co powoduje przebarwienia po przebarwieniu hiperpigmentowanych punktów i blizn. Kopolimer akrylanowy bazaronu w postaci żelu żelowego aktywnie adsorbuje sebum na sobie, tłumiąc łojotok i zmniejszając oleisty połysk skóry o 35%. Gliceryna jako część preparatu jako adiuwant zmiękcza i nawilża skórę podczas jej uwalniania, eliminując drażniące działanie substancji czynnej. Baziron AS działa przeciwko głównym przedstawicielom patogennej mikroflory sadzonej u pacjentów z trądzikiem: Staphylococcus epidermidis i P. acnes. Oporność na lek nie jest rozwijana, co pozwala na jego stosowanie w ramach długoterminowych kursów leków. Jak wykazały badania laboratoryjne, nadtlenek benzoilu hamuje wzrost P acnes dwa razy skuteczniej niż lokalne formy klindamycyny i erytromycyny. Sukces stosowania leków jest podstawą sukcesu terapii przeciwtrądzikowej. Badanie przeprowadzone przez krajowych naukowców na podstawie Państwowego Uniwersytetu Medycznego w Petersburgu. Acad. IP Pavlova wykazała, że ​​stabilny pozytywny wpływ stosowania bazironu AU osiągnięto tylko przy regularnej farmakoterapii przez 4-6 miesięcy.

Opinie Baziron AU

Forma uwalniania: żel

Analogs Baziron AS

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 24 rubli. Analogowe tańsze o 708 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 65 rubli. Analogowe tańsze o 667 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 121 rubli. Analogowe tańsze o 611 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 131 rubli. Analogowe tańsze o 601 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 171 rubli. Analogowe tańsze o 561 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 183 rubli. Analogowe tańsze o 549 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 236 rubli. Analogowe tańsze o 496 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 246 rubli. Analogowe tańsze o 486 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 289 rubli. Analogowe tańsze o 443 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 295 rubli. Analog jest tańszy o 437 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 331 rubli. Analogowe tańsze o 401 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 344 rubli. Analogowe tańsze o 388 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 536 rubli. Analogowe tańsze o 196 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 546 rubli. Analogowe tańsze o 186 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 560 rubli. Analogowe tańsze o 172 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 577 rubli. Analogowe tańsze o 155 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 582 rubli. Analogowe tańsze o 150 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 595 rubli. Analogowe tańsze o 137 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 638 rubli. Analogowe tańsze o 94 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 659 rubli. Analogowe tańsze o 73 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 676 rubli. Analogowe tańsze o 56 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 720 rubli. Analogowe tańsze o 12 rubli

Instrukcje użytkowania dla Baziron AU

ID rejestracji:

Nazwa handlowa leku:

Międzynarodowa nazwa niezastrzeżona lub nazwa grupy:

Forma dawkowania:

Skład:

Zawiera 100 g żelu
składnik czynny: nadtlenek benzoilu woda (w przeliczeniu na bezwodnik benzoilowy bezwodny)
Baziron ® AC 2,5% - 2,5 g,
Baziron ® AC 5,0% - 5,0 g,
Baziron ® AC 10,0% - 10,0 g;
substancje pomocnicze: kopolimer kwasu metakrylowego - 2,0 g, poloksamer 182 - 0,2 g, karbomer 940 - 0,8 g, glicerol - 4,0 g, wersenian disodowy - 0,1 g, docate sodu - 0,05 g, glikol propylenowy - 4,0 g, koloidalny dwutlenek krzemu - 0,021 g, wodorotlenek sodu - do pH 5,1-5,5, woda oczyszczona - do 100 g

Opis

Biały homogeniczny żel.

Grupa farmakoterapeutyczna:

Wysypka na trądzik.

Kod ATX: - D 10 AE 01.

Właściwości farmakologiczne

Nadtlenek benzoilu wykazuje aktywność przeciwdrobnoustrojową przeciwko Propionibacterium acnes i Staphylococcus epidermidis. Ma działanie keratolityczne, poprawia natlenienie tkanek i hamuje wydzielanie łoju w gruczołach łojowych.

Farmakokinetyka Penetracja nadtlenku benzoilu przez skórę jest niska. Główna część nadtlenku benzoilu jest przekształcana w kwas benzoesowy, który po wchłonięciu przenika do krążenia ogólnego i jest szybko wydalany przez nerki.
W tkankach nie ma kumulacji. Stosowanie preparatu Baziron ® AC na skórę w dawkach terapeutycznych nie prowadzi do działań niepożądanych działania ogólnoustrojowego.

Wskazania do użycia:

Przeciwwskazania

Ciąża i karmienie piersią

Ciąża
Doświadczenie kliniczne z zewnętrznym stosowaniem nadtlenku benzoilu podczas ciąży jest nieobecne lub ograniczone. Brak jest również danych dotyczących jego wpływu na funkcje rozrodcze, płodność lub rozwój okołoporodowy i postnatalny, a także właściwości teratogenności i embriotoksyczności leku stosowanego u zwierząt. Przy zastosowaniu klinicznym na dużą skalę do leczenia trądziku w stężeniach masowych do 10% przez kilka dziesięcioleci, nadtlenek benzoilu nie spowodował żadnego wpływu na te wskaźniki w organizmie człowieka. Nadtlenek benzoilu należy stosować u kobiet w ciąży tylko wtedy, gdy istnieje wyraźna wskazówka po konsultacji z lekarzem.

Okres karmienia piersią
Nie wiadomo, czy nadtlenek benzoilu lub jego metabolity przenikają do mleka kobiecego. Nie można wykluczyć ryzyka dla noworodków / niemowląt. Aby uniknąć kontaktu niemowlęcia z lekiem w okresie karmienia piersią, należy unikać stosowania żelu Baziron ® AC na obszarze piersi.

Recenzje Baziron AU

Galderma LLC (www.galderma.ru)
Adres: 31A, Aleja Leningradzka, budynek 1, budynek 1, piętro 21, Moskwa, 125284 Federacja Rosyjska

Tel / faks:
+7 (495) 540-50-17

5 - 0

4 - 0

3 - 1

2 - 0

1 - 0

Bardzo się cieszę, że znalazłem dla siebie dobre lekarstwo na walkę z trądzikiem. Baziron.AS doskonale radzi sobie ze swoim zadaniem. Dzięki niemu skóra staje się zdrowa i gładka. Jedna tuba wystarcza na cały cykl leczenia.

Na początku jesieni, prawdopodobnie ze względu na zmianę pogody, moja twarz stale tonie i nie mogę nic z tym zrobić. Różne środki medyczne przychodzą na ratunek, w tym roku zdecydowałem się wypróbować nową maść (nigdy wcześniej o tym nie słyszałem) Barison, kupił ją w aptece za 137 hrywien.
Krem o dobrej konsystencji nie płynie, ale nie jest tłusty, łatwo się nakłada na skórę twarzy. Nie ma żadnych zapachów, które przyjemnie się cieszą, nie lubię nieprzyjemnych zapachów maści. Konieczne jest stosowanie tylko kropkowo, nie jest konieczne na całej twarzy, krem ​​jest zbyt silny i może podrażniać.

Pierwszy wynik widziałem w ciągu trzech dni, trądzik stał się mniej zauważalny, był dobrze wysuszony. A po tygodniu w ogóle się nie rozpoznałem, moja twarz była czysta tam, gdzie nie pozostały żadne małe plamki. Ogólnie rzecz biorąc, używałem go przez dwa tygodnie, to wystarczyło, aby moja skóra była idealna, nawet blizny nie pozostały. Jak bardzo wypróbowałem te narzędzia, nic nie pomogło, jedyne, czego nie wiem o uzależnieniu. Przecież następnym razem nie jest to fakt, który pomoże!

Prawdopodobnie zacznę od tego, że moja skóra zawsze była bardzo problematyczna, aw walce o piękną i czystą twarz doświadczyłem wielu środków na sobie i powiem wam teraz o jednym z nich. Podobał mi się Gel Baziron i chociaż powinien być używany przez długi czas, aby uzyskać pożądany efekt, nie zawiódł mnie.

Cena 40-gramowej tuby wynosi około 750 rubli.
Jest inna dawka, słabsza i silniejsza, wybrałem na pewno drugą opcję.

Istnieją informacje o składzie i możliwych skutkach ubocznych.

Sam żel jest biały, nie słyszałem zapachu.

Po półtora miesiąca użytkowania zauważono poprawę, skóra stała się gładsza i wysypki zniknęły, co bardzo mnie ucieszyło.

  1. Skuteczny.
  2. Bez zapachu.
  3. Jest wydany bez recepty.
  4. Szybko wysycha po nałożeniu.
  1. Bardzo drogie.
  2. Podczas biegania etapy nie radzą sobie.
  3. Przy dłuższym stosowaniu wysusza skórę.

Problem z trądzikiem martwi wielu ludzi, jeśli nie wszyscy. Problemem była każda osoba. Ale dla niektórych pojawia się często. W Internecie można znaleźć wiele informacji, dyskusji i porad, jak pozbyć się tej dolegliwości. Powiedzmy, że pojawienie się trądziku jest wynikiem, a raczej konsekwencjami innych chorób. Dlatego konieczne jest, aby nie uporać się z ich eliminacją, ale poszukać pierwotnej przyczyny pojawienia się.
Dlatego czasami leczenie trądziku nie pomaga. Tym razem chcę porozmawiać o zastosowaniu leku Baziron AS - 5%. Jeśli mówimy o skuteczności, to możemy powiedzieć, że jest skuteczny, jeśli pojawił się trądzik, na przykład z powodu naruszenia przewodu pokarmowego. Tak się dzieje. Dzięki kompleksowemu leczeniu pomagają bardzo dobrze. Nie powiem ci, jakich narzędzi musisz użyć z naruszeniem przewodu pokarmowego. Jest to osobny temat do dyskusji. Ale aby usunąć trądzik, ten żel będzie bardzo przydatny. Zauważam również, że lek będzie skuteczny, jeśli choroba nie jest w stanie zaniedbania. W przeciwnym razie będzie to strata dużych pieniędzy. Dlatego musisz o tym wiedzieć.
Rurka z żelem zapakowana w kartonowe pudełko. Nawiasem mówiąc, są różne. Kupiłem już drugi raz. Tym razem sprzedali mnie w takim kartonowym pudełku.

Niektóre dane informacyjne można bezpośrednio odczytać na tym polu. Są prezentowane po różnych stronach.
Na skład, przechowywanie.

W sprawie czasu produkcji i daty ważności użytkowania.

Ale bardziej szczegółowe informacje w instrukcjach dołączonych do leku. Oto kilka zdjęć z podręcznika. Myślę, że zapoznanie się z nim będzie interesujące i użyteczne. Ponieważ przed zakupem lepiej jest dowiedzieć się więcej o leku.

Skład, opis, grupa farmakologiczna, właściwości, wskazania do stosowania.

Efekty uboczne, specjalne instrukcje.

Data ważności, warunki przechowywania.

A oto sama tuba.

Na korpusie tuby znajduje się również krótka informacja.

Żel jest biały. Bez zapachu.

Stosowałem żel zgodnie z zaleceniem 2 razy dziennie. Rano i wieczorem. Konieczne jest lekkie potarcie żelu w miejscach, w których występuje trądzik. Zauważyłem, że po nałożeniu powierzchnia staje się blada. Oznacza to, że żel osiada, wysycha. Przy dłuższym użytkowaniu skóra jest sucha. Ale jeśli zostaną wykorzystane w ciągu 2-3 tygodni, takie objawy nie zostaną wykryte.

W moim przypadku żel pomógł. Ale powiem to jeszcze raz - z kompleksowym leczeniem. Wyeliminowanie przyczyny pojawienia się.

Trądzik stopniowo wysycha. Ale na ich miejscu mogą być plamy. Ale to jest kosmetyczna wada tej choroby.

  • Niedrogie
  • Pomaga pozbyć się małych pryszczy i wysypek
  • Przebieg leczenia jest długi
  • Wysoki koszt

Nie sądziłem, że w moim wieku borykam się z problemem trądziku, ponieważ nigdy ich nie miałem, ale tak się stało. Za radą przyjaciela nabył żel Baziron tego samego dnia, w którym go użyli.

Powinien być stosowany do 2 razy dziennie, nakładając go na obszary problemowe, delikatnie pocierając i klepiąc, aby produkt szybko wchłonął się w skórę.
Jeśli stosowany przez długi czas i minimalny cykl leczenia wynosi jeden miesiąc, a wszystkie trzy są niezbędne do uzyskania lepszego wyniku, pojawia się duża suchość skóry. Moja i bardziej podatna na suchość, więc pod koniec kursu nastąpił silny peeling, ale pozbyłem się małego, nieprzyjemnego, czerwonego trądziku.

Jest łatwy w użyciu, w tubie jest mały dozownik, dzięki czemu nadmiar nie działa. Oznacza łatwy, dobrze stosowany.
Duży minus to koszt leku, obecnie około 700 rubli, który do stałego użytku lub do częstych kursów będzie oczywiście kosztowny.

Dla mnie żel „Baziron”, bez przesady, jest najlepszym lekarstwem na trądzik, trądzik, zapalenie skóry twarzy. Kupuję go już raz w czwartym, 1 tuba wystarczy na długi czas. Żel ten polecił mi kosmetyczka, kiedy przechodziłam przez kolejną procedurę czyszczenia twarzy.

Trochę przedmowy. Moja skóra jest tłusta, problemy z trądzikiem wynikają stąd, zwłaszcza, że ​​problem pogarsza się przed krytycznymi dniami, po stresie, szczerze mówiąc, moja twarz pokryta jest małą wysypką nawet po jednej nocy spędzonej w pociągu. Dlaczego nie rozumiem. Wygląda na to, że pranie w pociągach jest czyste, prawdopodobnie nadal zakurzone. Mój wiek daleki jest od wieku młodzieńczego, a problem jest kłopotliwy. A w okresie dojrzewania z twarzą wszystko było w porządku. Teraz musimy stale sobie z tym radzić, kupować drogie narzędzia, czyścić na stałe, szukać popularnych metod rozwiązywania problemu itp. Dzięki odkryciu dla mnie żelu Baziron mogę powiedzieć, że prawie całkowicie rozwiązano problem wysypek. Oczywiście pojawiają się, ale teraz jestem pewien i wiem, że mi to pomoże.

Cena tego narzędzia wzrosła 2 razy w ciągu ostatnich kilku lat, a nawet przed wzrostem kursu widocznie wpłynęło na to zapotrzebowanie. Jeśli na początku kupiłem go za 300 rubli, teraz jego wartość wynosi około 800.

Okres trwałości leku wynosi 2 lata, co jest doskonałym wynikiem, ponieważ jest wystarczający dla osób, które przez długi czas mają okresową wysypkę. Produkcja we Francji budzi zaufanie. Żel jest dostępny w tubie 40 gramów. Substancją czynną nadtlenek benzoilu jest woda. Istnieją 3 rodzaje tego żelu - 2,5%, 5% i 10%. Najbardziej popularny, a biorę to, to 5% żel. Myślę, że to najlepsza opcja. 2,5% - za lekkie wybuchy, 10% - za bardzo silne, które potrzebują potężnej artylerii i 5% - to jest środkowa opcja. Baziron jest środkiem antyseptycznym, wykazuje działanie przeciwbakteryjne przeciwko niektórym bakteriom. Wskazania do stosowania jeden - trądzik. Możesz używać żelu od 12 roku życia.

Podczas korzystania z narzędzia ważne jest, aby nie przesadzać. Nakładać tylko na dotknięte obszary skóry, cienką warstwą, najlepiej na noc. Lepiej jest nie pojawiać się na słońcu z nałożonym żelem, skóra może być zabarwiona, jak to było ze mną. Zastosowałem żel punktowo do pryszcza, po czym znalazłem się na ulicy, potem pryszcz wypadł szybko, ale na jego miejscu pojawiło się miejsce, które przez długi czas znajdowało się na moim czole. I nie bez powodu piszą, że dotyczą tylko obszarów dotkniętych chorobą i są cienkie, jeśli są stosowane na całą twarz i dużo, to jest obarczone oparzeniem, to też mi się przydarzyło, w mojej długiej praktyce leczenia było to nieprzyjemne, a nawet bolesne. Niedawno też zapomniałem i zrobiłem to dobrze, rozmazałem twarz obficie w nocy, kiedy obudziłem się rano zobaczyłem czerwoną twarz w lustrze, spuchniętą, jakbym był w aktywnym słońcu, myślałem, że alergia, ale nie, to było oparzenie. A żel jest bardzo suchą skórą. Unikaj stosowania na delikatnych miejscach, wokół ust, wokół oczu. Zrobiłem to, położyłem na skroniach i uderzyłem w skórę wokół oczu, potem cała łuskowata, swędząca, moja skóra ześlizgnęła się. Może się to zdarzyć na zwykłych zestawach, niekoniecznie cienkich i delikatnych, jeśli smarujesz je kilka razy dziennie i obficie.

Tak Ogólne warunki użytkowania. Na dotkniętej skórze cienką warstwą, nie pocierać, lecz tylko lekkim dotknięciem. Unikaj ekspozycji na słońce i rozmazuj delikatne miejsca. Najlepiej byłoby używać w nocy. Jeśli zastosujesz się do tych zaleceń, Twoja skóra będzie piękna, zdrowa, bez żadnych dodatkowych, dodatkowych problemów.

Jeśli jednak nastąpiło oparzenie, nie nakładaj żelu aż do całkowitego wyleczenia skóry. Możesz namaścić niektóre leki uzdrawiające, przeciwzapalne.

Baziron pomaga mi zawsze szybko, mała wysypka jest leczona bardzo szybko, w przypadku dużych, zapalnych stanów zapalnych zajmuje trochę czasu. Ale efekt jest zawsze obecny, czego nie można powiedzieć o wielu innych środkach, które testowałem przez długi okres.

Konsystencja żelu jest delikatna, wodnista, łatwo się rozprowadza.

Żel reguluje tłustą cerę, zatrzymuje produkcję obfitego sebum, dobrze wysycha i goi się doskonale. Dla mnie jest to najlepsze narzędzie na dziś dla wielu moich znajomych, przyjaciół, sióstr. Moja siostra miała straszne stany zapalne od lat młodzieńczych, wszystko było pokryte nimi, kiedy zaczęła używać Baziron, jej twarz była bardzo oczyszczona, ten okropny obraz już nie stał się, a teraz ten żel jest jej ulubionym.

Jeśli masz podobne problemy ze skórą, spróbuj. Nie wahaj się, to narzędzie z pewnością pomoże je rozwiązać w krótkim czasie i jakościowo.

Na zdjęciu, stara wersja opakowania, całkiem niedawno została nieco zmodyfikowana, zawartość pozostała taka sama, nadal tak samo skuteczna.

Aby Uzyskać Więcej Informacji Na Temat Leczenia Trądziku